G4Media.ro

Asociația „Dăruiește Viață” continuă parteneriatul cu Spitalul Marie S. Curie / Urmează…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Asociația „Dăruiește Viață” continuă parteneriatul cu Spitalul Marie S. Curie / Urmează construirea unei noi clădiri și realizarea Primului Campus Medical Pediatric din România

Asociația „Dăruiește Viață” va putea intra în linie dreaptă cu demersurile pentru pregătirea fazei de construcție pentru extinderea și modernizarea Spitalului Marie Curie cu o a doua clădire, iar ulterior cu dezvoltarea primului Campus Medical Pediatric din România, după încheierea unui acord de parteneriat în acest sens cu Spitalul M.S Curie. Acordul a fost semnat astăzi, la Palatul Victoria, cu avizul Ministerului Sănătății și a fost facilitat de Cancelaria Primului-Ministru, se precizează într-un comunicat de presă.

Documentul vine în continuarea parteneriatului încheiat în 2015 de Dăruiește Viață cu Spitalul Marie Curie, care a permis ridicarea și dotarea primei clădiri prin care această instituție medicală a fost extinsă și modernizată, în cadrul inițiativei #NoiFacemUnSpital, sprijinită de 350.000 de donatori și peste 8.000 de firme. Parteneriatul asigură cadrul legal fără de care construcția celei de-a doua clădiri și dezvoltarea Campusului Medical Pediatric de la Spitalul Marie Curie nu ar fi posibile.

Până în prezent, Dăruiește Viață a realizat Masterplanul pentru cea de-a doua clădire, pe baza nevoilor Spitalului Marie Curie, precum și cu implicarea personalului medical și a conducerii acestuia. Urmează definitivarea schemelor funcționale, în colaborare cu echipele medicale. Pe baza acestora vor fi făcute demersurile pentru a obține avizele tehnice și autorizația de construire pentru cea de-a doua clădire, a cărei suprafață estimată este de 28.000 mp.

Dezvoltarea primului Campus Medical Pediatric din România la Spitalul Marie Curie implică integrarea într-o singură locație – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii M.S. Curie – a facilităților de ultimă generație pentru diagnosticarea și tratarea copiilor, alături de centre de cercetare medicală, laboratoare moderne, săli pentru pregătirea personalului medical, spații dedicate studenților și rezidenților, precum și spații pentru pacienți și familiile acestora.

„Este important să ne continuăm visul de a avea la Spitalul Marie Curie cele mai bune servicii medicale pentru copiii din România. Este un vis pe care îl au nu doar cei 350.000 de donatori care ne-au sprijinit, ci și toți părinții care, într-un fel sau altul, își fac griji pentru copiii lor. Este important să continuăm să lucrăm împreună și ca statul să dea sprijin pentru împlinirea acestui deziderat al oamenilor. Tot ce facem este ca să avem cele mai bune servicii medicale pentru copiii noștri, iar realizarea Primului Campus Medical Pediatric din România la Spitalul Marie Curie va contribui semnificativ în acest sens.”, a declarat Carmen Uscatu, co-fondatoare Dăruiește Viață.

„Acest acord de parteneriat ne permite să începem lucrările de construcție la a doua clădire, care să asigure extinderea și modernizarea Spitalului Marie Curie. În paralel e important însă să ne ocupăm și de calitatea managementului în spitalele publice. Am propus Guvernului, prin intermediul Ministerului Sănătății și cu sprijinul Cancelariei Primului-Ministru, realizarea unui Proiect Pilot pentru operaționalizarea Secției de Radioterapie, într-un mod care să testeze soluții eficiente de management în spitale publice și de asistență medicală centrată pe pacient. Sperăm să semnăm cât de curând și un acord în acest sens”, a afirmat Oana Gheorghiu, co-fondatoare Dăruiește Viață.

„Ne bucură foarte mult semnarea acestui acord de parteneriat. Avem cu toții un obiectiv comun: să redăm sănătatea copiilor care apelează la noi, în cele mai bune condiții. Expertiza excepțională a cadrelor medicale de la Spitalul Marie Curie va fi cu atât mai bine pusă în valoare atunci când toate secțiile vor avea acces la condiții de diagnostic și tratament de ultimă generație”, a declarat Daniel Buzatu, managerul Spitalului Marie Curie.

Prima clădire de spital construită de Dăruiește Viață la Marie Curie a fost predată acestuia și integrată în activitatea sa curentă în luna aprilie 2024. Inițiativa #NoiFacemUnSpital a însemnat o investiție de 53 milioane de euro, fonduri strânse exclusiv din donații de la persoane fizice și din sponsorizări.

Inițial gândit ca o clinică de trei etaje, proiectul s-a transformat într-un Spital cu o suprafață de 12.000 mp, 9 niveluri și +140 de paturi. În iunie 2018 a fost turnată fundația Spitalului, iar în noiembrie 2023 au fost finalizate prima clădire, centrala termică și o stație de ozonare. Din 16 aprilie 2024, în Spital sunt tratați copii cu vârste între 0 și 18 ani, relocați de pe secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din actualul Spital Marie S. Curie. Blocul operator cu 5 săli de operație, realizate integral în sticlă, este, de asemenea, complet funcțional.

Pe lângă construcție, #NoiFacemUnSpital a adus o serie de premiere în sistemul medical din România: prima Secție de Radioterapie Pediatrică dintr-un spital de copii public, primul bloc operator construit exclusiv din sticlă pentru a reduce riscul de infecții nosocomiale, saloane ATI individuale, saloane de două paturi, cu paturi pentru părinți și grupuri sanitare proprii, saloane ATI individuale, spații dedicate copiilor (locuri de joacă, cinema, studio radio, observator astronomic, sală de sport și recuperare) și spații dedicate părinților și cadrelor medicale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...