G4Media.ro

Olimpicii de nivel național cu locurile II, III și mențiune nu se…

Foto: IELO 2024 via Edupedu.ro

Olimpicii de nivel național cu locurile II, III și mențiune nu se mai pot înscrie la facultate în 2025 fără admitere, a decis Ministerul Educației fără să anunțe public măsura

Elevii care luni, 9 septembrie, au început ultimul an de liceu și care vor să aplice la facultate în 2025 nu mai pot fi admiși fără concurs pe baza premiilor obținute la etapele naționale ale olimpiadelor școlare decât dacă au premiul I, potrivit ordinului de ministru al Educației cu regulile generale de admitere, relatează Edupedu.ro.

Schimbarea față de anul trecut este prevăzută în ordinul de ministru 3.693/2024 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în învățământul superior în ciclurile de studii universitare de scurtă durată, de licență, de master și de doctorat, care se aplică pentru admiterea la facultate în anul universitar 2025-2026. Ministerul Educației nu a anunțat public măsura pentru elevii care vor absolvi liceul începând cu 2025.

Precedenta metodologie din anul 2022 prevedea ca și absolvenții de liceu cu locul II, locul III și mențiune sau medaliile echivalente, obținute la olimpiadele școlare naționale – etapele pe țară, pe parcursul liceului, să se înscrie fără concurs de admitere la studii de licență. Mai mult, și metodologia din anul 2016 prevedea aceleași condiții de admitere pentru olimpici.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. ca nu se mai premiaza decat locul intai e de bine, dar repetentii mai iau burse?

    • Dar de ce se premiază cu gratuități și locul 1 ? Oricum s-a ajuns prin multe facultăți sa se dea automat aproape 20% din locuri la olimpici. E o aberație.

    • Oare nu ar trebui ca asta să fie decizia fiecărei universități? Zău? 20%? Asta e bine, dacă sunt atât de mulți…

  2. Un fel de îndemn să emigreze.