G4Media.ro

Panouri fotovoltaice pe refugiile montane din județul Harghita / ”Este o încercare…

Sursa foto: Pixabay

Panouri fotovoltaice pe refugiile montane din județul Harghita / ”Este o încercare de a vedea cum reacționează turiștii la aceste panouri”

Salvamontiștii harghiteni au demarat lucrări de reabilitare la nouă refugii turistice din județ, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Cinci au fost deja reabilitate, printre care și refugiul Piatra Altarului, unde a fost refăcut acoperișul, a fost amenajat interiorul și s-a montat un panou solar care să asigure o alimentare minimală cu energie electrică.

Lucrările s-au realizat printr-un proiect inițiat și dezvoltat la nivel național de Salvamont Gorj, cu sprijinul Transelectrica.

„Am montat panou fotovoltaic pe un refugiu și vom monta pe încă două panouri fotovoltaice, pentru a putea încărca măcar un telefon în refugiul respectiv. Aceasta este o încercare de a vedea cum reacționează turiștii la aceste panouri”, spune directorul Salvamont Harghita, Fekete Ors.

În funcție de răspunsul turiștilor la panourile electrice, Salvamont Harghita ia în calcul extinderea proiectului și la celelalte refugii din județ.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cum reacționează turiștii?

    Să vedeți cum reacționează ursii, poate. Când le vor vedea vor fugi mâncând pământul.

  2. „cum reacționează turiștii la aceste panouri” 🙂 isi vor face cruci si vor fugi, ungure