G4Media.ro

Poliția bavareză a arestat un sirian care plănuia un atac cu macetă…

Poliția bavareză a arestat un sirian care plănuia un atac cu macetă asupra soldaților germani

Un sirian în vârstă de 27 de ani, suspectat de legături cu islamul radical, a fost arestat în Germania pentru că plănuia un atac cu macetă asupra unor soldați germani, au anunțat vineri, 13 septembrie, procurorii din München, potrivit Le Figaro.

Suspectul a fost arestat joi după ce a obținut „două macete” cu puțin timp înainte, cu care plănuia să atace „soldați ai armatei germane aflați în pauza de masă într-un oraș din Bavaria și să ucidă cât mai mulți dintre ei”, potrivit unui comunicat al parchetului.

„Prin actul său, inculpatul a dorit să facă senzație și să creeze un sentiment de insecuritate în rândul populației”, a adăugat parchetul, potrivit căruia atacul a fost planificat în municipalitatea Hof, la aproximativ 150 de kilometri nord de Nürnberg. Secția de extremism și terorism a Parchetului din Munchen (sud) este responsabilă de anchetă.

Serviciile de securitate germane sunt în stare de alertă după atacul cu cuțit de la Solingen (vest) de la sfârșitul lunii august, pentru care gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat responsabilitatea. Presupusul autor al atacului, care a ucis trei persoane, este un sirian în vârstă de 26 de ani, care a fost arestat la scurt timp după incident.

Un consulat israelian a fost vizat săptămâna trecută

Săptămâna trecută, o tentativă de atac a vizat Consulatul General al Israelului din München. Atacul a fost comis de un austriac în vârstă de 18 ani, cunoscut pentru simpatiile sale islamiste.

În aceeași săptămână, un albanez în vârstă de 29 de ani, suspectat de radicalizare islamistă, a încercat să pătrundă într-o secție de poliție dintr-un oraș din sud-vestul țării înarmat cu o macetă și a atacat polițiștii, înainte de a fi arestat.

Aceste evenimente au readus în prim-plan amenințarea jihadistă la adresa securității în Germania, determinând guvernul cancelarului social-democrat Olaf Scholz să anunțe noi măsuri de combatere a islamismului radical și să înăsprească politica de imigrație.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...