G4Media.ro

Calea ferată între Galați și Bârlad, grav afectată de inundații. Este sub…

Sursa foto Dumitru Tudose

Calea ferată între Galați și Bârlad, grav afectată de inundații. Este sub ape sau a fost distrusă de viituri pe o porțiune de cinci kilometri

Linia de cale ferată care face legătura între Galați și Bârlad, operată de operatorul privat Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă SRL, are o lungime de peste 100 de kilometri și a fost grav afectată pe o porțiune de cinci kilometri de ploile torențiale și viiturile din ultimele zile.

Persoanele care călătoreau zilnic pe acest traseu trebuie să găsească acum rute alternative de transport. Autoritățile nu știu când vor putea începe reparațiile la calea ferată.

Sursa foto Dumitru Tudose

„Secția CF neinteroperabilă Berești – Târgu Bujor – Galați (gestionar de infrastructură fiind Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă SRL), rămâne închisă din cauza aluviunilor aduse de ploaia torențială. Teoretic, gestionarul de infrastructură ar trebui să suporte costurile refacerii căii ferate după retragerea apelor din zona calamitată. Personalul de specialitate este permanent pe teren pentru asigurarea condițiilor optime de trafic, dar și pentru verificarea nivelului apelor, astfel încât circulația trenurilor să poată fi reluată în condiții normale, în cel mai scurt timp de la retragerea apelor din zona căii ferate”, a declarat Roberta Cătănescu, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură, pentru G4Media.

Informația a fost confirmată și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, care prezintă dimensiunea dezastrului.

„Între Stoicani (n.r. județul Galați) și Vaslui sunt 60 de kilometri de cale ferată, din care sunt cinci kilometri afectați de cale ferată. În anumite zone sunt afectați 100 de metri de cale ferată, în altă zonă 200 de metri, iar traficul feroviar este suspendat”, a declarat căpitanul Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cred ca de abia așteptau ăștia de minister să o dezafecteze. Acum a venit momentul ideal. Nici după 20 de ani nu o să se mai circule pe ea, vezi podul peste Argeș între București și Giurgiu. Totul pentru interesele firmelor de microbuze care plătesc sfânta șpagă la minister.