G4Media.ro

Cetățean rus, arestat în SUA pentru export ilegal de tehnologie pentru drone…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tasnim News Agency – Mostafa Tehrani

Cetățean rus, arestat în SUA pentru export ilegal de tehnologie pentru drone în Rusia

Un cetățean rus rezident în Sarasota, Florida, a fost arestat luni sub acuzația de contrabandă, spălare de bani și export ilegal în Rusia de tehnologie care ar putea fi utilizată în producția de drone, a anunțat Departamentul de Justiție al SUA, relatează Reuters.

Actul de acuzare susține că, după invazia la scară largă a Ucrainei de către Rusia în 2022, Denis Postovoy, în vârstă de 44 de ani, a procurat și a exportat ilicit în Rusia componente microelectronice cu aplicații militare care ar putea fi utilizate în drone, a precizat Departamentul de Justiție într-un comunicat pe site-ul său.

„Potrivit actului de acuzare, acest inculpat a exportat ilegal către Rusia tehnologie cu dublă utilizare care ar putea consolida capacitățile acesteia de a purta războiul său neprovocat împotriva Ucrainei”, a declarat procurorul american Matthew Graves în declarație.

Ambasada Rusiei în Statele Unite a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că are cunoștință de reținerea lui Postovoy, dar că nu a „primit nicio notificare oficială privind arestarea din partea agențiilor locale de aplicare a legii”.

Postovoy ar fi operat prin intermediul unei rețele de companii din Rusia și Hong Kong pentru a achiziționa componente de la distribuitori americani și a le expedia în Rusia folosind destinații intermediare pentru a ascunde destinația finală a transporturilor, a declarat DOJ.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...