G4Media.ro

Ciucă, despre eventuala candidatura a lui Iohannis la Senat pe listele PNL-ului:…

Ciucă, despre eventuala candidatura a lui Iohannis la Senat pe listele PNL-ului: Acum cinci ani a fost votat de 6 milioane de oameni. Dacă are o susținere de 15-20% ne ajută pe noi, PNL, într-o „abordare electorală”

Prezent în emisiune la Digi24, miercuri seara, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a detaliat motivul schimbării legii care-i va permite președintelui României, Klaus Iohannis, să candideze la Senat, fără să fie nevoit să demisioneze de la Cotroceni. Ciucă a respinst argumentul că Iohannis i-ar fi cerut să fie modificată legea, subliniind că decizia a fost luată de Biroul Național al PNL.

Ciucă a spus că decizia nu l-ar viza doar pe Iohannis, ci „pe orice cetățean”, pentru că e un demers care trebuie să îndrepte o situație. Am făcut acest demers ca să îndreptăm un drept, sa redăm un drept al oricărui cetățean din România, de a fi ales și de a candida. În Constituție scrie și într-o democrație e normal ca unui om să i se asigure toate drepturile și libertățile, conform principiilor democratice…și vă dau un exemplu, dacă Ciucă sau Ciolacu, fiind în funcții, de președinte de Senat și de premier, dcă ei pot candida la președinția țării, de ce actulul președinte să nu poată candida pentru poziția la Senat. Același lucru trebuie să se aplice și pentru președinte, așa e constituțional”, a comentat Ciucă.

Liderul PNL – candidat la președinția țării – spune că e firesc ca partidul să valorifice experiența cumulată de Iohannis, în mandatele sale la Cotroceni. ”Experiența dlui Iohannis nu merită să fie irosită. Dar nu știm dacă va candida sau nu. Românii vor alege, românii vor decide”, a comentat Ciucă.

Întrebat dacă Iohannis va candida pe lista la Senat, din partea organizației PNL București, Ciucă a răspuns: ”Nu am vorbit”. El a spus că ultima dată a vorbit cu Iohannis ”astăzi”, dar despre aniversarea Curții de Conturi ”unde am fost împreună”.

Legat de candidatură, urmează ca „Iohannis să decidă”.

Ciucă a mai spus că „relevanța lui Iohannis e concretizată în politicele realizate în cei zece ani de mandat” și că ”nu i se poate reproșa nimic în ce privește onestitatea. A fost un președinte onest, cinstit, a respectat principiile democratice”.

Dacă Iohannis va candida: „Vom afla curând”, a răspuns Ciucă. „Nu decid nici eu, vor decide românii (…) În primul rând să se decidă să candideze, apoi să fie ales, și apoi vedem (referitor la funcția de conducere a Senatului – n.red)”.

Ciucă a respins comentariile ironice ale liderului UDMR Kelemen Hunor care a spus că introducerea lui Iohannis în cursa electorală pentru parlamentare va „face un rău PNL-ului”:  „Nu-s de acord cu el. Ne ajută pe noi, pe PNL. În urmă cu cinci ani, Iohannis a fost ales președinte de 6 milioane de oameni. Acum, dacă are o susținere de 15-20% e suficient să vina în sprijinul unei abordări electorale care ne ajută pe noi, PNL”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Moșule, ești într-o realitate paralelă. Candidatura sigur ajută PNL-ul. Dar s-o ia în jos, în niciun caz în sus, cum sperați voi.

  2. Am, maine-poimâine, 50 de ani și ultimii 10, adică 20% din viața mea am trăit sub președintele Iohannis. Pe care l-am votat fiind convinsă ca un ardelean și profesor ne va fi o președinție decentă.
    Iohannis duce instituția prezidențială într-un ridicol la nivel de artă.
    Nu înțeleg cum lăcomia asta după huzur, opulenta și secretizare ar putea ajuta pe sine sau un partid, într-o țară în care o mare parte din oameni sunt la limita subzistentei luna de luna. Nu înțeleg cat se considera ca va mai rezista PNL cu impiedicatul de Ciucă presedinte și independentul de Iohannis pe liste. Mi se pare ca s-a transformat tot ce tine de politica, justiție, guvernare, într-o mascaradă în jurul banilor, al pensiilor speciale , al împrumuturilor halucinante pentru a plăti aceste aberații.
    Am ieșit pentru mai puțin în 2017 la plimbări de seară pe stradă, acum oare ce ne lipsește? Ca e și mai cald..

  3. Mos Teaca a deschis gura….. Cand Iohahahahannis a luat 6 milioane de voturi aceai alternativa Ponta sau Dancila!!!!

    Acum am variante la (Ma)Ciuca sau Ciolanu! DAr ce sa inteleaga unul care de-abia deschide gura si nu-i in stare sa vorbeasca fluent despte orice si despre nimic!

    Sa-l puna pe Iohahahahannis pe liste la Bucuresi si vor vedea cate voturi vor strange. Fiindca iohahahahannis este foarte „iubit” in Bucuresti!!!

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.