G4Media.ro

Zelenski anunță că „planul de victorie” al Ucrainei este gata

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski anunță că „planul de victorie” al Ucrainei este gata

Președintele Volodimir Zelenski a declarat miercuri că „Planul său de victorie”, menit să aducă pacea în Ucraina, menținând în același timp țara puternică și evitând toate „conflictele înghețate”, a fost finalizat după numeroase consultări, relatează Reuters.

Zelenski s-a angajat luna trecută să își prezinte planul președintelui american Joe Biden, probabil săptămâna viitoare, când acesta va participa la sesiunile Consiliului de Securitate și ale Adunării Generale a ONU.

Zelenski a furnizat zilnic informații actualizate cu privire la pregătirea planului, dar a dat puține indicii cu privire la conținutul acestuia, precizând doar că urmărește să creeze condiții acceptabile pentru Ucraina, aflată în conflict cu Rusia de mai bine de doi ani și jumătate.

„Astăzi, se poate spune că planul nostru de victorie este pe deplin pregătit. Au fost definite toate punctele, toate zonele-cheie de concentrare și toate completările detaliate necesare ale planului”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

„Cel mai important lucru este hotărârea de a-l pune în aplicare”, a adăugat el.

Zelenski a spus că nu există nicio alternativă la pace, „nicio înghețare a războiului sau orice alte manipulări care ar amâna pur și simplu agresiunea rusă la o altă etapă”.

Marți, președintele a declarat că o întâlnire cu comandanții de rang înalt a produs „un conținut bun și puternic” în termeni militari, „exact genul care poate consolida semnificativ Ucraina”.

Zelenski a folosit ca bază pentru negocieri un plan de pace pe care l-a prezentat la sfârșitul anului 2022 și care prevede retragerea tuturor trupelor ruse, restabilirea frontierelor post-sovietice ale Ucrainei și un mijloc de a trage la răspundere Rusia pentru invazia sa.

Planul a fost punctul central al unui „summit al păcii” găzduit de Elveția în iunie, participanții angajându-se să convoace un al doilea summit în cursul acestui an. Rusia nu a fost invitată la summitul din iunie și l-a catalogat drept lipsit de sens, deși Ucraina și aliații săi spun că Moscova ar putea participa la următoarea reuniune.

Zelenski a respins orice idee de negocieri, în timp ce trupele ruse ocupă aproape 20 % din teritoriul țării.

Rusia a declarat în repetate rânduri că este dispusă să negocieze, dar exclude discuțiile în timp ce forțele ucrainene rămân în regiunea Kursk, după ce a lansat o incursiune în zonă luna trecută.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.