G4Media.ro

UPDATE 90 de elevi și cadre didactice de la mai multe școli…

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

UPDATE 90 de elevi și cadre didactice de la mai multe școli din Mehedinți au ajuns la spital simptome de toxiinfecție alimentară / Ar fi consumat produse de la aceeași firmă de catering / A fost activat Planul roșu de intervenție

79 de persoane, copii și elevi au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin  cu grețuri, vărsături și astenie. Alte 4 persoane s-au dus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova și 7 persoane la Spitalul Municipal Băilești. Formele de boală sunt ușoare și medii. În urma evaluării medicale, 26 dintre pacienți au fost externați, iar alți bolnavi urmează să fie externați în această seară, anunță DSP Mehedinți.

”Sursa posibilă a toxiinfecției sunt preparatele alimentare furnizate în școli de către o firmă de catering. Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a informat DSVSA Mehedinți cu privire la suspiciunea de toxiinfecție alimentară, precum și prestatorul de servicii. Au fost inițiate controale atât la firma de catering, cât și în unitățile de învățământ unde s-a servit meniul. Au fost recoltate probe alimentare, precum si probe biologice de la pacienți”, anunță autoritățile.

Știrea inițială:

47 de elevi și cadre didactice de la mai multe unități de învățământ din localități din județul Mehedinți au acuzat stare de rău și simptome de toxiinfecție alimentară după ce au consumat alimente de la aceeași firmă de catering, a anunțat ISU.

Începând cu ora 14.15 a fost activat Planul roșu de intervenție.

Sunt recepționate apeluri și de la copiii care au ajuns la domiciliu după terminarea cursurilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. O firmă agreată de baronimea pesedistă. N-o să pățească nimic firma respectivă

  2. Alimentele erau în programul Masă sănătoasă! Da, masă sănătoasă: paste cu sos!

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.