G4Media.ro

Patinoar artificial de aproape 50 de milioane de euro în Sfântu Gheorghe…

Sursa foto: We Radio Sfântu Gheorghe / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Patinoar artificial de aproape 50 de milioane de euro în Sfântu Gheorghe / A fost semnat contractul de finanțare / Va avea două etaje și o capacitate de 2.180 de locuri

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au semnat, în cursul zilei de luni, contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru construirea noului patinoar artificial din municipiu, care va fi ridicat în vecinătatea Arenei Sepsi şi a stadionului de fotbal Sepsi OSK. Valoarea contractului se ridică la circa 245 milioane lei, iar termenul pentru proiectare şi execuţie este de 40 de luni, anunță We Radio Sfântu Gheorghe.

Într-o postare pe Facebook, primarul Antal Árpád a transmis, printre altele, că viitorul patinoar va putea găzdui turnee internaționale, va fi dotat cu un centru medical, și le va oferi locuitorilor din Sfântu Gheorghe posibilitatea de a practica sporturi.

Viitorul patinoar artificial va avea două etaje, o suprafaţă utilă de 12.000 de metri pătraţi, o capacitate de 2.180 de locuri în tribune, va dispune de un centru de recuperare medicală pentru sportivi şi va putea găzdui atât competiții naționale și internaționale, cât și antrenamentele echipelor de hochei seniori și juniori. Noul complex va dispune de vestiare, spații pentru media, spații de alimentație publică și o parcare. Valoarea contractului de finanțare este de 245.396.751 de lei.

Tot cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, în urmă cu câţiva ani a fost construită Arena Sepsi de la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, inaugurată în anul 2017, care găzduieşte periodic atât competiţii sportive, cât şi diverse evenimente culturale şi artistice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...