G4Media.ro

Vor fi constructorii de mașini în curând „reduși la a vinde mașini…

Sursă foto: Dacia

Vor fi constructorii de mașini în curând „reduși la a vinde mașini cu pedale”? (Analiză TF1)

Franța și Europa au rămas mult în urmă în ceea ce privește vehiculele electrice, iar mulți oameni cred deja că va fi foarte dificil să se interzică vânzarea de mașini cu combustie până în 2035. Este adevărat, este posibil ca interdicția să fie amânată, deoarece va sufoca industria auto europeană.

Este o industrie-cheie care reprezintă 9 % din locurile de muncă. În ciuda calendarului impus de Uniunea Europeană, consumatorii francezi evită mașinile electrice, deoarece, spre deosebire de Norvegia, de exemplu, aici vehiculele sunt cu 30 % mai scumpe, iar rețeaua de reîncărcare este inadecvată. În consecință, vânzările sunt în scădere, cu 8 % în Europa la începutul anului 2024.

În ceea ce privește continuarea vânzării de mașini pe benzină, aceasta este poluantă și costisitoare pentru producători, deoarece UE îi penalizează acum. Aceasta ar putea costa 15 miliarde de euro până în 2025. În concluzie, mașinile electrice, în ciuda avantajelor lor, nu reușesc să convingă oamenii. În ceea ce privește motoarele cu combustie, acestea declanșează sancțiuni grele pentru producători. Este o fundătură.

Ca urmare, fabricile încetinesc producția. În Franța, producția de automobile a revenit la nivelul anilor 1960, în timp ce în Italia a scăzut cu o treime. Iar Volkswagen va închide uzine în Germania pentru prima dată în istoria sa de un secol.

Săptămâna trecută, ministrul industriei din Italia a solicitat o amânare a calendarului, alăturându-și vocea celei a majorității producătorilor. Dacă nu sunt ascultați, producătorii noștri vor fi reduși la a vinde mașini cu pedale, conchide analistul TF1 François Lenglet.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ce nu se spune : producerea unei masini electrice aduce la eliminarea unei cantitati de CO2 in atmosfera atat de mare in o masina cu ardere interna nu elimina in toata viata ei de functionare cat si producere . Daca ne interesam un pic si cautam rapoartele cercetatorilor britanici o sa ramanem socati ! Vrem masini electrice dar ele defapt au poluat deja mai mult decat pote polua una cu ardere interna ! M-am saturat de uniunea asta verde 🤣🤣🤣🤣

  2. E de discutat. Tehnologia de producere a bateriilor li-ion e mult mai nociva mediului decat poluarea masinilor iar fie vorba intre noi, cele Euro 6 polueaza ffff putin. Apoi, tehnologia de extragere a litiului e si ea poluanta, halucinant cum legiuitorii trec asta cu vederea. Infrastructura de incarcare e deficitara, fiind apanajul guvernelor, ce nu tine cont cu marirea parcului EV. Si nu in ultimul rand, pretul ridicat al EV, preturile fff mari a pieselor de schimb, ca sa nu mai vorbesc de baterie care isi scade proprietatile de stocare a energiei cu cel putin 30% pe timp de iarna care scade autonomia EV.

  3. ”mașinile electrice, în ciuda avantajelor lor”…….exprimare de râs dacă n-ar fi de plâns.
    Timp de încărcare uriaș, care variază cu temperatura, autonomie mică și fluctuantă, tot cu temperatura, preț de achiziție dublu, lipsa stațiilor de încărcare în afara rețelei principale (mai ales în estul Europei)….. electrica are numai ”avantaje”.
    Obiectiv vorbind, electrica este o involuție la toate capitolele. Iar combaterea poluării urbane se poate face cu transport în comun mai bun și prioritizat, reducerea ambuteiajelor, eventual restricții zonale de acces și stimularea deținerii unor mașini cât mai puțin poluante (electrică cine vrea, hibridă, cu GPL sau GNC șamd).