G4Media.ro

Simona Halep, învinsă clar în optimile WTA Hong Kong de a șaptea…

Simona Halep / Sursă foto: captură video

Simona Halep, învinsă clar în optimile WTA Hong Kong de a șaptea favorită a turneului

Simona Halep a fost eliminată de la turneul WTA 125 de la Hong Kong în optimi, după un meci pe care rusoaica Anna Blinkova l-a dominat de la un capăt la altul (6-2, 6-1). Primul serviciu i-a dat bătăi mari de cap Simonei, în timp ce erorile neforțate au apărut atât pe forehand, cât și pe rever.

Simona nu a prins deloc o zi grozavă, iar principala armă care nu i-a funcționat a fost serviciul. Blinkova a știut să profite de acest lucru, a făcut diferența de la retur și a fost mai puternică și de pe baseline.

Victoria rusoaicei nu poate fi pusă în vreun fel la îndoială, succesul venind după 64 de minute. Fără meciuri în picioare, Simona a dat senzația în mai multe momente că este obosită după partida câștigată miercuri.

Ultimul punct al partidei dintre Halep și Blinkova

 

 

  • Simona a primit un wild card și pentru turneul WTA 250 din Hong Kong, care va avea loc în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie.
  • Cu ajutorul celor 15 puncte câștigate în urma victoriei cu Arina Rodionova din runda inaugurală, Halep va înregistra un salt important în ierarhia WTA de 251 de locuri. În clasamentul LIVE, Simona este acum pe locul 879.

Desfășurarea partidei dintre Simona Halep și Anna Blinkova, scor 2-6, 1-6

1:6 Din păcate, nu a mai fost cale de vreo întoarcere spectaculoasă: Blinkova a câștigat fără emoții o partidă în care a fost jucătoarea mai bună.

1:5 Simona a pus ceva mai multe probleme de la retur, dar nu suficiente pentru a recupera unul dintre break-uri. Rusoaica s-a apropiat la un singur game de victorie.

1:4 Căderea Simonei este una tot mai abruptă: nu are ritmul necesar cu serviciul, iar de aici au apărut toate problemele. Blinkova lovește tare cu forehand-ul și face și al doilea break al manșei.

1:3 Simona nu găsește deocamdată echilibrul între defensivă și momentul în care să atace, iar greșelile continuă să apară. Blinkova își adjudecă game-ul de serviciu și conduce cu 3-1.

1:2 Cel mai lung game de până acum al partidei îi revine cu mari emoții Simonei. Jucătoarea noastră a salvat 6 (!) mingi de break și a reușit să câștige primul său game din acest al doilea set.

0:2 Anna este pe tot terenul, domină raliurile, iar Simona nu are vreun răspuns pentru a putea opri elanul ofensiv al adversarei.

0:1 Blinkova apasă foarte bine cu dreapta, are inițiativa, în timp ce Simona este descoperită des pentru că primul serviciu nu-i funcționează. Breakul vine fără emoții, la zero.

2:6 Din păcate, Halep nu poate ieși din pasa proastă în care a intrat: trimite mult în aut cu un rever, nu poate gestiona duelurile de pe baseline, iar Blinkova ajunge să câștige primul set, scor 6-2, după 35 de minute.

2:5 Jocul Simonei continuă să fie la un nivel destul de scăzut, iar fără să facă neapărat un joc fantastic rusoaica ajunge să conducă categoric, scor 5-2.

2:4 Simona nu traversează cea mai bună perioadă, greșește destul de mult de pe linia de fund, iar Blinkova se desprinde pe tabelă în primul set.

2:3 Halep este neinspirată cu execuția a două scurte, ratează mai apoi și un backhand în lungul liniei, iar Anna face primul break al partidei.

2:2 Simona a avut trei mingi „legate” de break (0-40), dar din păcate nu a reușit să fructifice vreuna. Rusoaica a revenit și datorită serviciului și a scăpat dintr-o situație dificilă.

2:1 Simona nu are emoții, servește bine, plasat, iar acum fosta lideră WTA a trecut din nou în avantaj pe tabelă.

1:1 Blinkova a servit bine în prima parte a game-ului, s-a distanțat la 40-0, iar apoi Simona a reușit să strângă scorul până la 40-30. Rusoaica a făcut diferența cu un rever în lungul liniei.

1:0 Partida a început cu Simona la serviciu. Game-ul de debut a fost unul echilibrat, dar Simona a reușit în cele din urmă să se impună.

Mai devreme, Gabriela Ruse (93 WTA) a pierdut în optimile de la Hong Kong împotriva jucătoarei Ajla Tomljanovic, ocupată a locului 107 mondial. A fost 7-5, 6-3 pentru sportiva care reprezintă Australia, la capătul unui meci care a durat o oră și 33 de minute.

Ocupantă a locului 1130 în ierarhia mondială, Simona va da peste rusoaica Blinkova în optimile turneului din Hong Kong. Cele două nu s-au mai intersectat până acum în circuitul mondial.

Născută la Moscova, Anna (26 de ani) a fost cel mai sus în ierarhia WTA pe locul 34 (pe 7 august 2023), iar la Grand Slamuri cea mai bună performanță este prezența în turul al treilea la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.

  • WTA Open de la Hong Kong este o competiție încadrată în categoria WTA 125. Turneul are loc pe hard și se dispută în perioada 30 septembrie – 6 octombrie. Întrecerea are premii totale în valoare de $115,000, iar Emma Navarro (locul 8 mondial) este principala favorită a întrecerii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Din pacate cam atat a fost…pacat…o mare nedreptate ce i s-a intamplat cu siguranta…dar decizia de mutare la faimosul antrenor a fost a ei…

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.