G4Media.ro

BREAKING Judecătorii Curţii Constituţionale au anulat candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României…

sursa foto: Inquam Photos/ Vali Marin

BREAKING Judecătorii Curţii Constituţionale au anulat candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României / Șoșoacă nu mai are nicio cale de atac

UPDATE 19:10

Curtea Constituțională a României (CCR) a transmis oficial că a invalidat candidatura reprezentantei SOS România, Diana Șoșoacă, la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Șoșoacă nu are nicio cale de atac, decizia CCR este definitivă și s-a luat cu majoritate de 5-2, alti doi judecători fiind absenți.

Conform surselor G4Media, majoritatea judecătorilor numiți de PSD la Curtea Constituțională a votat pentru respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă. Doar Iuliana Scântei și Mihaela Ciochină s-au opus respingerii candidaturii.

Șitirea inițială

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, de la ora 17:00, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Kelemen Hunor, Ludovic Orban şi a Dianei Iovanovici-Şoşoacă, pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Conform surselor G4Media, judecătorii CCR au anulat decizia Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României.

Aceleași surse au informat că CCR a analizat „atașamentul” Dianei Soșoacă fața de Constituție. Scorul la vot a fost 5-2 pentru respingerea candidaturii, cu mențiunea că doi judecători au lipsit de la ședință.

Reprezentanta partidului SOS România, Diana Șoșoacă, nu mai are nicio cale de atac.

Prima reacție a Dianei Șoșoacă a venit pe facebook. Aceasta se afla într-un live, când a fost informată că nu mai poate candida la președinția României și s-a dezlănțuit:  „Este inacceptabil așa ceva, în condițiile în care nici măcar nu am fost citată. S-au încălcat grav toate drepturile procesuale (…)” Șoșoacă i-a acuzat pe evrei „de implicare în procesul Constituțional”.  Ea a ieșit din live pentru a „verifica ce se întâmplă”.

Contestațiile la CCR în ceea ce o privește pe Diana Șoșoacă au fost depuse de Mihai Gheorghe Ursa și de Amalia Bellantoni, fostă membră a SOS România. Cei doi au acuzat-o pe Șoșoacă de „ură rasială”, „semnături de susținere false”, „nerespectarea statutului partidelor și încălcarea Constituției”.

Totodată, Curtea a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00 contestația formulată împotriva înregistrării candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, contestație formulată de domnul Stan Valerian

CCR a mai decis, de asemenea, în ședința de astăzi următoarele:

  • Respingerea contestațiilor referitoare la candidaturile lui Nicolae Ciuca și Kelemen Hunor
  • S-a menținut decizia de respingere a candidaturii lui Miron Cozma
  • Votul pentru candidatura lui Mircea Geoana amânat pentru ora 21:00
  • Votul pentru candidatura lui Ludovic Orban amânat pentru ora 21:00

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

38 comentarii

  1. Pe scurt. CCR e in mana lui Ciolacu. Il vea pe Simion in finala cu el si nu cu Elena Lasconi. Despre asta este vorba.

    • Toată JUSTIȚIA ESTE IN MÎNA COVRIGARULUI

    • ce avioane prinzi Lasconi nu prinde top 5, bine acuma poate….

    • Ăsta e scenariul bine pus la punct!
      PSD-ul a băgat-o în parlamentul european pe Sosoaca, pt că e clar de pe lună că ei au băgat -o, cu ajutorul lui Greblă, prin fraudă, ea face spectacol pt fraierii ei votanți, se victimzeaza, hăbăucii se vor întoarce să voteze Simion , și cu ajutorul lui GREBLĂ, vor încerca să -l bage în turul 2 cu Ciolacu….
      TOTUL BINE PUS LA PUNCT DUPĂ SCENARIUL ILIESCU – VADIM…
      Cine mai cade în capcana asta e p’r os -t grămadă!

  2. Mărturisesc că habar nu aveam că Ccr poate bloca așa un candidat. Adevărul că nu poți avea mai multe procente decât Ciucă și să candidezi in continuare. Și da Simion trebuie împins in turul 2

  3. Ciolacu mai are un singur obstacol: Geoana.
    Nu cred ca reușește sa ii anuleze candidatura. Dar are grija g4 sa vanda gogoasa ca e spion rus. Fraieri aia de la Nato…

    • ”ăia de la NATO” tocmai au răspuns: verificarea numirilor este făcută de guvernul țării de origine, ceea ce se traduce cu ”pe prostănac l-a verificat de infestare cu rusia guvernul PSD de la momentul numirii”.
      Și b) după catastrofa Geoană, România s-a lins pe bot să-i mai fie vreodată acceptată vreo candidatură sau vreo numire în funcții înalte atât la NATO cât și la UE, ceea ce este și corect și de dorit, și nu poate decât să ne bucure 😀

    • Spion rus sau nu, avem următoarele certitudini despre Geoană:
      – sclav al infractorului Vântu
      – „prieten” cu Vanghelie care i-a dat ceas de 100.000 de euro
      – a fost președinte Psd (Ciuma roșie) deci e o altă versiune a lui Ciolacu
      – e prostănac

  4. Si-au dat foc la valiza. De mult meritau ei o chelfaneala…
    Sper ca Diana o sa-i viziteze si ca o sa vad (la Tv) robe visinii descriind parabole prin aer.

  5. CCR = CORUPȚIE, CORUPȚIE, ROMÂNIA

  6. Și eu, acu’, cu cine mai votez?!

  7. Asta deja e dictatura. Suna horror, dar ingradirea dreptului constitutional(chiar si al unei dilii) e un motiv serios de a iesi in strada. Romanii insa au devenit inerti, se pare ca incarcerarea mustaciosului din Alexandria a fost tot ce si-au dorit pe lumea asta.

  8. Şi când vreţi să faceţi ceva le faceţi încurcat cum vă încurcaţi şi în emoţii.

    Şoşoaca din partea nostra nu are ce căuta nici printre oameni ca să fie clar, dar dacă vreaţi să o opriţi trebuia să o faceţi la început, dar nuuuu că vă convenea dacă atrăgea ceva votanţi de la USR şi de pe la alţii. Dar acuma când votanţii mai raţi0nali de la început care s-au lăsat păcăllţi au părăsit-o şi au început să atragă dintre votanţii voştri duşi cu cucul aţi scos-o de pe scena politică(prea târziu, răul deja a fost făcut, momentul ales este nepotrivit şi nu aţi făcut decât mai mult rău, acuma era mai bine dacă nu aţi făcut-o la timpul care trebuia să o lăsaţi să m0ară de mâna ei, dar cum pe toate le faceţi când este prea târziu şi vă loveşte realitatea aia reală la fel va şi ieşi).
    Aceeaşi problemă o aveţi şi cu AUR şi bănuim că şi la ăştia le veţi găsi ceva să îi scoateţi de pe scena politică după ce răul a fost făcut deja, mai ales că acuma toţi cei cu cucul de la Şoşoaca au mai rămas să se mute la ei de iarăşi o să fiţi supăraţi că s-au mutat votanţii voştri la ei, iar tipul ăsta de votanţi nu o să se mai întoarcă niciodată la voi.

    Numai CCR mai lipsea, peste tot numai kompromate sunt, gândeşti că sunt alegeri de pe vremea b0lşevlsmului. Dacă nu fabrică dosare folosesc propaganda şi dacă nu ajunge nici asta justiţia.
    Părerea noastră este că dacă nu câştigă cine trebuie alegerile apare imediat un dosar fabricat şi exagerat în propagandă şi lovitura finală o va da CCR.
    Nu ştim de ce se mai fac alegeri, noi spunem să ne adunăm ca la Ruginoasa şi cine rămâne în picioare să câştige alegerile(mă bag, nu îmi voi anula votul, măcar aşa se va vedea câţi votanţi au fiecare pe bune pentru că cu semnăturile astea sunt cam pe vrăjeală).

    Noi nu înţelegem ceva, înainte PSD era votat de cei care plângeau după comunism, acuma PSD este votat de cei care vor numai democraţie, dar cel mai uimitor este că acelaşi număr de votanţi au din 90 până acuma indiferent că se dau comunişti sau democraţi, nu le-au scăzut deloc numărul de votanţi indiferent de ce parte este PSD, de ne mirăm de unde răsar aşa votanţii la ăştia că nici să îi clonezi şi să ai proprii votanţi nu îi poţi potrivi aşa bine. Fraţilor dacă brusc românii ar deveni majoritari ne0marxlstl sau reptillleni vă jurăm că pe PSD brusc tot acelaşi număr de votanţi ne0marxlstl şi reptillleni îi vor vota(nu vi se pare suspect?).
    La PNL aceeaşi problemă ca la PSD, gândeşti că ăştia au fabrică de clonat votanţi pe care să îi înlocuiască cum se mută de pe o parte pe alta a eşichierului politic, vă juram că şi ăştia dacă de mâine se dau comunişti nici ei nu ar pierde nici un votant, şi evident nici PSD.

    Dacă vine cineva să îmi spună că votantul care vor democraţie votează cu PSD şi ăla care plânge după comunism cu PNL cum se mută ăştia de pe o parte pe alta eu mă las de logică, şi de matematică mă las că este imposibil aşa ceva.

  9. Golăneala comunistă clasică. Stat corupt eșuat.

  10. Jenanta adunătură de politruci cu veleitati de juristi la întreprinderi socialiste.

  11. Azi te pupă mâine te lucrează covrigaru Dianoooo

  12. Cred că s-a enervat Sosoaca de au luat-o cu targa 🤣 păi nu va e rusineeee😂

  13. Acesta este un precedent extrem de periculos, CCR sa poată interzice candidaturi pe motiv ca persoana nu a respectat constituția in declarații publice probabil. Este cam ca in Iran unde candidații la prezidențiale trebuie mai întâi sa fie aprobați de Ayatollah.

  14. În sfârșit justiția își face datoria observând ce se poate observa din avion. Ca Sosoaca s-a descalificat singura ca politician intr-un stat de drept democratic. Nu are rost sa enumeram toate încălcările legii, tot disprețul fata de instituțiile statului sau fata de cele europene. Culmea tupeului sa candideze la cea mai înaltă funcție publica. O scursura umana al cărei loc e doar după gratii.

    • CCR nu e „justitia”, tocmai aia e buba. Daca hotararea era data de ICCJ, nu mai zicea nimeni nimic. Asa…

    • Într-un stat democratic lași votanții să aleagă pe cine vor. În România sînt cel puțin 10% rusofili care plâng pentru unirea cu Rusia.

  15. Au fost multe abuzuri în ăștia 34 de ani (în decembrie se fac 35), încălcări ale constituției, derapaje, etc.
    Dar dar dar.. ăsta de azi le întrece pe toate. Să barezi candidatura unui cetățean PENTRU CĂ CALCULE POLITICE este ceaușism și bolșevism de manual.
    Atenție mare toți cei care spuneți ”Daaa… da’ și șoșoacă aia este așa și pe dincolo, trădătoare, rusofilă, xenofobă etc., și-o cam merită”
    Da fra’, este toate astea și încă vreo câteva la fel de grave. Totuși, ce și cum este Șoșoacă NU are nicio legătură cu speța. Pentru că speța este așa cum am spus mai sus, și o repet: candidatura lui Șoșoacă a fost barată din niște calcule de covrigar cu creionul chimic după ureche.
    Ar fi motiv de ieșit în stradă, și tocmai de aia nu va ieși nimeni, căci na, vorba aia, noi suntem români, nu ne intere cu politica.
    It is what it is. Fiecare națiune are conducătorii pe care și-i merită.

  16. sa mai adauge in ccr 2-3 popi pentru credibilitate, si dupa aia sa aleaga direct presedintele, presedintele, eventuala si seful de scara

  17. Domnul Ciolacu este bland, frumos si impaciuitor, dar si-a mutat uneltele prin alte institutii cu care sapa din greu. Plus disciplina de mostenire istorica a PSDului.
    Pana la urma, in toate aceasta prefacatorie regizata de consilierii din umbra si sustinuta de institutii (nu-l uitati pe Grebla, alta unealta) , prefer micile derapaje ale Elenei Lasconi – eu cel plecat din tara – spontaneitatea si ceea ce a demonstrat pana acum decat toata smecheria, spoiala, blana de lup a lui Ciolacu si a celorlalti. Nu avem alta sansa. Ea are potential sa schimbe ceva la Cotroceni.

  18. Mai sper ca PNL sa nu se mai lase atras la guvernare. Greseala imensa, dupa cum simtiti pe pielea voastra! Lasati PSD sa guverneze minoritar, nu va mai ganditi la “stabilitate”, este exact ce nu mai vrem, ca tara. Am avut stabilitate si ce am castigat? UDMR, la fel. Nici Nato, nici EU si nici America nu ne-au facut vreun cadou – si bine au facut.
    Sa sumez:
    – le este frica de demonstratii
    – le este frica si NICI nu numesc posibilitatea unei guvernari minoritare, cred ca multi nu stiu ca este posibil.
    – le este frica de USR
    – vor sa-si pastreze cu orice pret coruptia cea datatoare de avantaje materiale demne de tari cu seici si caftane. 650 000 de Euro la vama???

    • … vreu n cadou pentru “stabilitate”. Din contra. International sintem un “presh”.

    • “UDMR la fel”, adica sa nu mai sprijine ever PSD, sa nu mai intre la guvernare.
      Stiu ca este naiv, dar nu poti sa incetezi sa spui si sa faci ceea ce crezi ca ar fi bine chiar daca sansele sa fie bine sunt de 10 la -12.

  19. Spion rus sau nu, avem următoarele certitudini despre Geoană:
    – sclav al infractorului Vântu
    – „prieten” cu Vanghelie care i-a dat ceas de 100.000 de euro
    – a fost președinte Psd (Ciuma roșie) deci e o altă versiune a lui Ciolacu
    – e pro.s. tănac

  20. Oameni buni aşa le-aţi încurcat încât l-aţi încurcat cu totul pe Guşă. Suntem curioşi acuma Guşă pe cine va susţine la preşedenţie dacă a rămas fără Şoşoaca, i-aţi termina toată propaganda, nici sondajele nu îi mai ies, acuma o să trebuiască să se descopere şi să susţină pe faţă PNL cum ştiu toţi cei cu inteligenţă peste medie că o face, nu i-aţi mai lăsat nici o acoperire, nu mai are iepuri pe care să îi laude. AUR care este iepurele care fuge după electoratul USR nu îl mai acceptă pe Guşă de când a încercat să îi preia partidul lui Simion. SOS care este iepurele care fuge după electoratul PSD nu îi mai are. USR este evident că este ţinta predilectă al lui Guşă că vorbeşte de ei în discursul lui mai mult decât ceilalţi toţi despre care vorbeşte, de fapt când se adresează despre alţii îi pune în antiteză tot timpul cu USR(de fapt aşa fac toţi, toţi se pun în antiteză cu USR şi încercă să convingă lumea că sunt mai buni ca USR, iar dacă nu reuşesc încearcă să îi facă pe USR mai răi ca ei).

    Râdem noi râdem dar ca Guşă vor fi mulţi care au rămas încurcaţi, de acuma o să observaţi o expl0zie subită de susţinere pentru Terhes următorul înlocuitor al lui Şoşoaca pe partea stângă, Simion încă supravieţuieşte că se crede că atrage votantul USR şi nu cel al PNL, când se vor prinde că dacă ar atrage elect0ratul USR demult aveau mitinguri reuşite fără să plătească mitingişti şi autocare cade şi Simion(este previzibil, dacă succesul celor de la PNL va fi mai mic ca cel al USR în primul tur la prezidenţiale pe Simion îl vedem ca şi căzut de acuma).
    Dacă vă întrebaţi Geoană din ce film este nu este greu de ghicit, el este din filme din alea playboy, este iepuraşul VIP universal, suav şi crăcănat va sta şi la cei de stânga şi la cei de dreapta şi evident şi la cei centrali cunoşti ca şi mari morcovari de ii este frică vulpi de ei mai rău ca de tămâie(aţi aflat cine este morcovul care sperie vulpea ca să ştiţi cine este iepurele deja speriat?😏).

    Ce ştiţi voi, dacă aţi fi trăit în cele două lumi(comunistă şi democrată) aţi fi ştiut că primul lucru care s-a făcut după 90 a fost să fie înlocuite cărţile din librării cu tot cu librării cu playboyurile de pe tarabe, de atuncea a început educaţia care o aveţi azi de se iese aşa la urne(de nici nu este de mirare că cultivarea naţională este despre sule, hunii de la atâta cultură au prins şi frică de sule de la atâtea culturi de sule, numai lanuri de ştiuleţi văd, ar trebui să fie scoasă cartea pe tarabe „De veghe în lanul de sule”, sigur ar avea succes şi s-ar preda în şcoli cum s-a întâmplat şi cu cartea „De veghe în lanul de secară”).

  21. Eu zic ca se impune un referendum pentru desfiintarea CCR asa cum este acum! Cine il propune? Dupa decizia de ieri, cred ca ar trebui sa fie o solutie care intruneste majoritatea parlamentara necesara.

  22. Scena din finalul filmului Ticalosii, CCR ul o transpune acum in realitate, cu mentiunea ca de fapt democratia nu a existat niciodata in Romania. Dar acum a crescut tupeul. Si au curajul sa ne scuipe in ochi. Atentie vine iarna!

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.