G4Media.ro

Cine și de ce a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa prezidențială…

Sursa Foto: Pexels

Cine și de ce a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa prezidențială / O decizie periculoasă pentru democrație / Cum a ridicat CCR valul anti-PSD

Decizia periculoasă și fără precedent a Curții Constituționale de a o scoate pe Diana Șoșoacă din cursa prezidențială a ridicat un val de emoție anti-PSD cu două luni înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare.

Absolut toate partidele, de la PNL, partenerul de guvernare, la USR și AUR, partide de opoziție, au acuzat PSD de intervenție brutală în jocul democratic dat fiind că patru judecători din cei șapte prezenți care au votat decizia au fost numiți de partidul condus de Marcel Ciolacu. Al cincilea a fost propus de UDMR, aliatul fidel al PSD.

În plus, decizia servește perfect interesului PSD de a-l propulsa cu orice preț pe George Simion în turul doi împreună cu Marcel Ciolacu. Orice alt candidat, Mircea Geoană, Elena Lasconi sau Nicolae Ciucă, ar putea coagula voturile anti-PSD care sunt matematic mai  numeroase decât cele pro.

Doar că decizia arbitrară a CCR a îngrozit pe toată lumea. Curtea nu a invocat, se pare, motive temeinice care i-ar putea pune în discuție candidatura Dianei Șoșoacă, legate să zicem de siguranța națională. Nimic legat de acțiunile ei pro-ruse, de vizitele la Ambasada Rusiei, de războiul cu Ucraina.

Nu există un dosar penal pentru trădare, iar informațiile G4Media arată că decizia CCR nu s-a bazat pe dovezi venite de la servicii secrete sau alte instituții ale statului care să documenteze fapte anti-constituționale.

Judecătorii și-ar fi bazat decizia pe ceva foarte vag și arbitrar: atașamentul față de Constituție și statul român. Să invoci așa ceva în cazul unui politician pentru a-l scoate din cursa prezidențială arată pur și simplu înspăimântător pentru un stat așa zis democratic, membru UE și NATO.

Exact același pseudo-argument ar putea fi invocat fără probleme în cazul lui Kelemen Hunor, George Simion sau în cazul altui candidat care a pus la un moment dat în discuție reorganizarea administrativă, granițele țării sau orice propunere de reformă constituțională.

Va trebui să așteptăm motivarea CCR în cazul Șoșoacă pentru a vedea exact ce înseamnă lipsa de atașament față de Constituție și stat. În tot cazul, Curtea a deschis un precedent extrem de periculos. Azi scoți un candidat din cursă sub această acuzație, mâine închizi o televiziune, desființezi un partid și elimini în general pe cine vrei din viața publică invocând ”atașamentul față de constituție și stat”. Asta amintește de Rusia, de Viktor Orban, de Erdogan, de regimurile autoritare. N-are nimic de-a face cu jocul democratic.

Cum se vor raporta partenerii externi la grozăvia din România? Ce vor spune cancelariile occidentale? Vor denunța acest derapaj periculos sau vor întoarce capul?

Decizia CCR le-a evocat tuturor modul în care PSD exercită puterea atunci când o are pentru a-și atinge obiectivele politice: în forță, arbitrar, în dispreț față de regulile democratice. Dacă acum, în drum spre puterea totală PSD se comportă nedemocratic, cum o va exercita dacă va ajunge să dea președintele României?

Mai ales că puterea marelui partid pare a fi dublată în cazul eliminării Dianei Șoșoacă din cursă și de influența nevăzută a unor facțiuni din serviciile secrete. CV-urile unora dintre judecători spun totul despre legătura dintre PSD și puterea din umbră.

Greu de dovedit influența serviciilor, dar la fel de greu de crezut e că n-au jucat niciun rol în alinierea Curții în spatele acestei decizii scandaloase, cu rezonanțe cazone. Implicarea lor în exercitarea puterii a fost cvasi-totală în ultimii ani, în absența oricărui control democratic real.

Respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă are toate datele unui abuz de putere fără precedent. Eliminarea din cursa prezidențială a unui candidat care putea influența ierarhia din turul 1 e un derapaj antidemocratic extrem de periculos. Nu mai contează votul, nu mai contează partidele și candidații, câștigătorul e stabilit de un sistem de putere care nu dă socoteală pentru deciziile lui.

Decizia CCR nu poate fi contestată  nicăieri, altă problemă majoră. Nu există nici o cale de atac. Cinci oameni, numiți politic, au influențat soarta alegerilor prezidențiale fără a exista vreo posibilitate de a contesta hotărârea lor și fără ca Șoșoacă să se poată apăra. E un comportament fundamental nedemocratic, ceva ce nu s-a întâmplat în România nici în anii 90, când democrația era considerată mult mai fragilă.

Cei cinci judecători care au luat decizia au fost numiți de PSD și UDMR, aliatul cel mai loial al lui Ciolacu în acest moment: Marian Enache (propus de PSD), Bogdan Licu (fost prim adjunct al procurorului general, propus de PSD), Attila Varga (propus de UDMR), Cristian Deliorga (fost judecător la Curtea de Apel Constanța, propus de PSD) și Gheorghe Stan (fost șef controversat al Secției Speciale pentru magistrați, propus de PSD).

De ce era relevantă candidatura lui Șoșoacă în calculele pentru turul doi: ea e cotată în sondaje între 5 și 10%, iar scoaterea ei din cursă înseamnă că există o probabilitate semnificativă ca o parte din voturile votanților ei să meargă spre George Simion, celălalt candidat cu agendă similară.

E automată mutarea electoratului lui Șoșoacă la George Simion? Nu. Politica nu e matematică rece. Va depinde mult de prestația lui Șoșoacă în următoarele două luni. Dacă ea va urla zilnic că există un blat între Ciolacu și Simion pentru a-i fura voturile și, eventual, va prezenta și dovezi despre o înțelegere politică între cei doi, posibil ca votanții ei să nu meargă spre Simion, ci spre Elena Lasconi sau Mircea Geoană.

Indiferent cine a gândit și executat operațiunea de scoatere a Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială cu mâna Curții Constituționale, pentru a-i maximiza șansele lui Marcel Ciolacu cu speranța că George Simion va fi propulsat în turul doi, a obținut efectul de bumerang.

Este un moment de răscruce pentru aceste alegeri, un veritabil turning-point. Din acest moment, Marcel Ciolacu va trebui să o ia aproape de la zero. Tot ce a construit s-a prăbușit peste noapte.

Imaginea PSD de partid frecventabil, care nu mai atacă statul de drept, nu mai intervine brutal în actul de justiție și nu mai reprezintă în general un pericol pentru democrație s-a spulberat. De sâmbătă seara încoace, inamicul comun a redevenit marele partid.

Oricât s-au străduit Marcel Ciolacu și PSD să adoarmă vigilența tuturor, decizia CCR a trezit din nou societatea românească. Rămâne de văzut dacă valul de emoție va crește în următoarele două luni și se va amplifica sau banii de campanie, puterea nevăzută, își vor face din nou treaba iar valul se va sparge până la alegeri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

69 comentarii

  1. Sa nu uitam totusi ca presa stabileste ce e de interes public si pina la proba contrarie nu a propus niciodata o tema relevanta spre dezbatere CCR-ului care sa aduca un… ban in plus… publicului. De spectacol, da presa e buna. Daca lumea (membrii partidului) nu scandeaza in public, nu in presa/tv, cel mai probabil subiectul nu e real.

  2. E treaba lui Geoana sau Lasconi sa convinga electoratul. Un candidat care nu strange de unul singur un 25% si se cocoteaza doar pe antivot (antiPSD) nu are ce cauta in finala.
    Dar o alta problema avem: vin parlamentarele si AUR cu Simion in turul 2 sare peste 20% lejer.
    Asta e adevarata problema a scoaterii sosocii din jos.

    • Tataie,
      Niciunul din candidați nu e cotat cu 25% în primul tur.
      Toți sînt sub 20% probabil.

    • „E treaba lui Geoana sau Lasconi sa convinga electoratul.”

      Nu vreti sa vedeti elefantul din camera. E treaba electoratului sa voteze pe cine vrea el. Inclusiv pe Sosoaca. Nu e treaba CCR-ului sa decida asta, ca nu suntem in Iran sau in Rusia.

      De fapt, am ajuns la nivelul Iran/Rusia, cu miscarea asta. PSD si Ciolacu au aratat ca nu dau nicio ceapa degerata pe democratia din Romania si ca sunt capabili de absolut orice ca sa ramana la putere.

      Cred ca orice om cu capul pe umeri din tara asta trebuie sa intelea ca PSD-ul trebuie decuplat de la putere acum, cat inca se mai poate. Sunt un pericol urias pentru Romania.

    • Sistemul corupt se joacă cu focul! De frica tunurilor cu apă și a lacrimogenelor, opoziția civică nu mai iese în stradă, dar n-a dispărut și cine face observație literară știe că o mulțime de nemulțumiți ar vota, în deriziune și ca protest, Simion contra Ciolacu.

  3. „Alo, breten Marsel? Mei, crește inima in piept la mine când eu vede cum tu hăituiește la românași, fix așa cum în vremuri bune tu hăituia animal sălbatic in bădure la Nehoiu de Buzău…!
    P.S. Rog la tine să trimite semnal și la Comisie de Eliberare Condiționată, că tare scumb e viață în pușcherie Rahova.. !
    Aleikum Salaam!”

    • Marsel, ca oricărui Psd-ist când ajunge în vârful puterii, i s-a umflat capul.
      Nu îl mai interesează pe Marcel vechiul prieten.

  4. Nu mai cenzurati comentariile!

  5. Sosoaca era si este un pericol pentru Romania

    • Șoșoacă e periculoasă de ani de zile, nu de acum. Nu se justifică de ce tocmai acum au scos-o din joc.

    • Pai, la fel este si Simion! Personal, cu sau fara Sosoaca in „oferta”, eu tot imi voi anula votul, pentru ca de data asta chiar n-am cu cine, nu exista „raul cel mai mic” (sustinatorii lui Lasconi sunt naivi in cel mai bun caz, daca vad in dumneaei un „profil de presedinte” onorabil pentru situatia de azi a Romaniei si a situatiei socio-politico-economica a lumii). Si da, CCR-ul este in flagranta „sutuire” a democratiei si chiar a Constitutiei, chiar astept cu interes „motivarea”. Dincolo de valul crescut anti PSD a crescut si valul empatic pentru „victima” Sosoaca…nu AUR va creste in sondaje ci partidul ei.

    • Tanti Adriana,
      Orice anulezi tu, cineva tot o să iasă președinte. Anularea votului e o inepție.

    • @Adriana anularea votului este ca „inteligenta” sosocarilor…

    • Asta, cu anularea votului in speranta ca politicienii isi vor schimba comportamentul, e ca si cum te-ai tot p-sha in contra vantului sperand ca vantul va fi, in cele din urma, convins sa-si schimbe directia.

    • Nu poate decide CCR asta.

      Partidul ei este in lista partidelor in Romania. Ea a participat la europarlamentare si la locale si, ce sa veai, nimeni nu a zis ca nu poate candidat.

      Constrangerile privind participarea unui cetatean la preaidentiale sunt scrise clar de tot in Constitutie: cetatenie, varsta, domiciliu, absenta unor decizii definitive si irevocabile ale justitiei.

      Nu blochezi candidatura ca asa i s-a sculat lui Giani, lumina dreptului romanesc, ca asa i-a cerut lui partidul. E o mizerie uriasa, demna de Iran si Rusia.

  6. Sosoaca inseamna pentru Romania rusine si circ in Parlamentul European.

    • Pina una-alta PE a avut ac de ia sosoacei. parlamentul Romaniei n-a avut nicio reactie la accesele isterice ale zinei urlatoare.

  7. Este evident ca incercati sa o sustineti pe Lasconi dar tot la fel de evident este ca nu puteti plange dupa Sosoaca

    • Ba eu văd ca Geoana, omul lui Mănescu și Putin este susținut de presă. Apariția lui Goana la emisiunea făcută de Andi Moisescu la Pro TV a fost emoționantă.

      Sau, în La cină, la Digi, cu Nela Năstase venită de la România TV a fugarului Ghiță, a fost înduioșător.

    • Nu plange nimeni dupa Sosoaca, ca persoana.

      Dar intelegeti macar un pic raul urias produs de PSD si CCR azi? CCR decide cu de la sine putere ca nu ii place fata cuiva si ii blocheaza accesul la alegeri. Azi a fost Sosoaca, maine or sa fie altii, de exemplu un opozant cu sanse reale sa trimita PSD in opozitie.

      Standardele democratice ale Romaniei au ajuns la nivelul Iranului, ca si acolo exista un consiliul al barbosilor, care au drept de veto asupra candidaturilor.

      PSD-ul e un pericol mortal pentru democratia din Romania. Trebuie eliminat cat mai repede de la butoanele puterii, prin votul ce urmeaza.

  8. Când Geoană va înțelege că acțiunile sale false nu vor duce niciodată la progresul țării?

  9. Domnul Geoană este doar o marionetă a sistemului și nu poate lua decizii independente

  10. Cât despre valul de emoție care s-a ridicat in societatea românească si soarta lui in aceste două luni, eu zic ca, din păcate, el se va sparge in doar câteva zile. Românii găsesc mereu noi și noi motive care să le stârnească emoția. Se pare că toată societatea românească suferă de ADHD.

  11. Lui Geoana îi pasă mai mult de luxul și puterea pe care le deține decât de nevoile cetățenilor

  12. Madame Lasconi nu reușește să mențină atenția și interesul studenților săi

    • Care e legatura intre madam Lasconi si ce a facut CCR azi?

      CCR a blocat o candidatura la prezidentiale ca asa a vrut muschiul lui. Si o poate face si maine si peste 4 ani si asa mai departe. Ca in Rusia. Ca in Iran.

      M-am exprimat gresit: nu tot CCR-ul, judecatorii numiti de PSD in CCR au facut-o. Ca sa isi ajute tovarasul, pe Marcel, sa castige alegerile.

  13. Elena Lasconi pare să predea doar pentru a primi un salariu, fără să îi pese de progresul studenților

  14. Madame Sosoaca este pur si simplu o marioneta a celor care vor sa ne aduca inapoi in timp, la mentalitatile retrograde

    • Da, Sanda, dar dacă mai citești o dată articolul, vezi ca ți se explica de ce este nedemocratica excluderea ei.

      Dacă marionetele celor care vor sa ne aducă înapoi in timp, cei de la CCR , ar fi justificat, cu dovezi, acțiunea lor antidemocratică prin ceea ce spui tu, era OK și nu mai era antidemocratică.

    • Daca au putut azi cu Sosoaca, maine pot face la fel cu orice candidat sau partid care nu place PSD-ului. Ca judecatorii PSD din CCR au votat asta.

      Asta e democratie? Mai conteaza votul poporului?

  15. Părerea mea este că pesedeu încearcă să transforme scroafa într-o victimă pentru a ii creste procentele in parlament. Votanții ei îl vor vota pe Simion Cap Ulă, ceea ce adeverește dorința Ciolacului de a ajunge in turul 2 cu Simion.
    Strategia pesedeului a fost foarte bună

  16. Cine zicea ca România este o democrație?

    • Nimeni normal la cap.
      – Referendumurile, voința întregului popor, sînt opționale („consultative” în nou-vorba Ccr).
      – Ccr dă edicte „obligatorii și general valabile”, atotputernice, incontestabile.
      – Specialii sînt deasupra plebei (contribuabilii).

      Democrație = voința poporului, nu există în România.

    • Nu avem nevoie de democratie… cine voteaza ar trebui sa dea un test de iq.
      Acum se voteaza pe mici si bere/pensii (speciale)/salariile bugetarilor.
      Cine este normal la cap si este de acord cu fustele si icoanele pe cap ale Sosoacai la PE? Ma lua groaza cand ma gandeam ca ne poate reprezenta Viorica… dar cu Soso emigrez.

  17. I-ați pomenit pe putin, Orban , erdogan. Ati omis Moldova reginei Maia Sandu, unde s-au inchis/interzis posturi tv, siteuri, partide, candidaturi. Și încă se mai întâmplă.

  18. Alo, sediul PSD? Ba baieti, fiti si voi mai creativi cu numele botilor si cu comentariile lor. Acum pe bune, chiar credeti ca cititorii de pe site-ul asta nu se prind cand este o invazie de boti la o postare? Sunteti penibili.

  19. toată clasa politică actuală este un pericol pentru România din cauza corupției și a incompetenței. dacă punem la socoteală și că majoritatea celor de o anumită vârstă sunt foști comuniști/foști securiști, punem cireașa pe colivă

  20. Autorul a fugit după fenta!
    Nu sunt de acord că doar PSD e implicat în această mizerie a CCR!
    ÎNTREGUL CCR ESTE VINOVAT, INTREAGA INSTITUȚIE ESTE VINOVATĂ IN IMIXTIUNEA IN POLITICĂ.
    Cei 2 judecători care au lipsit, cei ai PNL, au făcuto special, ca să nu se dea vina public și pe PNL, dar sunt la fel de vinovați. A fost fost de fapt consens al CCR dar pus în această regie. CCR ESTE UNEALTA SISTEMULUI, NU DOAR A PSD.

    • Autorul zice bine. Ai citit articolul? Dacă mai veneau încă doi și erau pentru Sosoaca, scorul era 5-4 tot împotriva candidaturii ei.

      Și autorul explica cine sunt cei 5 care au speriat democrația în România, niște sinecuriști pesediști.

      Asta nu arată ca Sosoaca e fată bună, ci ca PSD și Marcelino, Dragnea, Tudose etc. sunt mai răi decât Sosoaca,

    • Eu am citit articolul, dar tu nu ai înțeles ce am scris eu!

    • Ipocrizie ! Cei 5 sunt uneltele PSD! PSD ESTE ÎN SPATELE MACHIAVELISMULUI!
      ÎNCERCI SĂ NE DUCI LA ȘCOALĂ?

    • Și ceilalți 4 ce-or fi, nu tot unelte?! Uneltele sistemului, asta nu pricepeți!

  21. Graba cu care PSD cere CCR să prezinte „rapid” motivele care au stat la baza deciziei de invalidare arată structurile de tip cartel columbian sau mexican în România… Da, există democrație dar este cea pe care v o oferim noi, asta spune comunicatul PSD.

  22. Am mai scris si la celelalte articole G4, dar la unele dintre ele functioneaza un algoritm de cenzura care lasa toti botii ULSlamisti sa scrie orice, iar pe cititori ii „taie”. In fine:

    • – CCR nu are „jurisdictie” in ceea ce a facut ieri, nici macar dupa legile bolsevice ale statului esuat in care functioneaza; asta se va vedea in timp

    • – gruparea care a hotarat aceasta „solutie” pentru niste alegeri este, in fapt, mai periculoasa pentru Romania decat pot fi toti simionii si sosoacele la un loc. Mai ales pe termen lung

    • – de fapt, totul e pe fata: asta este „viziunea”… structurilor „moderne, europene, NATO” despre democratia si republica din Romania (vezi si cazul Geoana)

    • – abia asta este adevaratul ex-tre-mizm. Ecs-tre-mizmul de stat

    • Reformarea Romaniei trebuie sa aiba OBLIGATORIU in vedere ca prima necesitate reformarea CCR.
      CCR tine loc de legiuitor si de Constitutie. Deciziile CCR adauga la prevederile Constitutiei, iar compozitia CCR este impusa prin decizie politica si implicit, deciziile sunt impuse de partitdul care detine majoritatea in CCR.
      CCR nu este definit ca neutru. (nu, nu „echidistant”! asta e o mare gogoritza)

    • CCR este in definitie neconstitutionala.

    • Corect!

  23. Va citesc de cand s-a lansat hotnews, deci in mare sunt de acord cu ce scrieti dar in cazul acesta nu pot fi. Monstruozitatea bovina animalica care agita cruci, icoane si botnite mugind ca o lunatica nu avea ce cauta in cursa aceasta.

    Sunt probleme mari cu democratia romaneasca, mari de tot, dar nu au legatura cu decizia de bunt simt a CCR ci cu contraselectia bolnava care a adus in cursa electorala pe oameni care n-au realizat un rahat in viata lor ca Ciolacu, pe generali resapati care nu sunt in stare sa lege o fraza ca Ciuca, pe monumente de prostie si narcisism ca Geoana si pe mimoze naive ca Lasconi… nu mai zic de liderul de galerie Simion…

    • Decizia se face la vot bre. Nu decid 5 oameni cine poate si cine nu poate candida, ca nu mai e democratie. Chiar daca Sosoaca e o vaca teribila care intr-o lume ideala nu ar avea sustinerea sa candideze, nu inseamna ca candidatura ei complet legala pana acum trebuie anulata din pix de 5 slugi politice.

      Dictatura serviciilor si a CCR-ului.

    • @Ion Vasile
      Corect.

    • @vasile si restul.. decizia o iau votantii ca li s-a marit pensiile pentru 3 luni pana la alegeri ca oricum ajungem in cap dar nu conteaza atat timp cat ti-a marit pensia! Daca s-ar vota cu capul pe umeri as fi de acord cu democratia ta!

    • Decizia nu are legatura cu „bun simt” ca nu e luata la cercul tablagiilor din Cismigiu.

    • „nu au legatura cu decizia de bunt simt a CCR”

      Numai electoratul are dreptul sa decida daca „o lunatica are ce cauta in cursa aceasta”. Nu CCR. Nu Giani. Nu Ciolacu. Nu suntem in Iran. Sau suntem?

    • Te rugăm politicos să ne indici articolul și paragraful din constituție în care se stipulează că ”monstruozitățile bovine animalice, care agită cruci, icoane și botnițe, mugind ca niște lunatice” nu au voie să candideze la președinția României.
      Dacă nu există acest articol/paragraf (și eu cred că nu există, am citit constituția și nu am văzut așa ceva) atunci argumentul tău are valoarea de adevăr zero, este neconstituțional și nedemocratic să barezi candidatura unei bovine animalice.
      Problema cu abuzarea constituției este că o crăpătură de 3 milimetri se transformă fără să ne dăm seama într-o falie de 2 kilometri. Azi barezi candidatura unei nebune, și toată lumea zice: eh, nu e chiar ok, da și aia și-o cam merită, peste 4 ani te trezești că o să candideze numa ciolacu, toți ceilalți vor fi eliminați, și nici nu o să mai spună nimeni nimic, pentru că nu o să mai aibă unde, toate canalele independente vor fi închise.

  24. Bă băieți ce de boți psd iști anti Geoană pe aici..

  25. Decât un Krim.al covrigar mai bine un prost.ăn.ac american :))

  26. sistemul PSDNLUDMR are nevoie de iliescu vs vadim ca sa puna mana pe presidentie … gargara facuta de PNL e doar ca sa mai castige 1-2% sa poata negocia mai multe posturi din urmatorul guvern cu PEESEEDEE

  27. Democrație à la Ciordacu

  28. Eu nu înțeleg de ce ați pus ecranul NEGRU? ● ■ era suficient sa puneți un portret cu PRIMU SINISTRU AL ROMÂNIEI NEA MARCEL DE LA BUZĂU

  29. Miscarea naturala a PNL ar fi retragerea lui Ciuca (un perdant din start, impus PNL-ului) si sprijinirea lui Ludovic Orban. Daca nu faca asta, degeaba se bat cu pumnul in piept ca lupta impotriva PSD cand de fapt ii ajuta.
    Acesta ar fi singurul sacrificiu cu care isi vor putea spala pacatele coabitarii cu PSD si acceptarii la comanda a unui candidat manciurian precum Ciuca. Nu mai merge cu jumatati de masura, pocaiti-va si taiati-va degetul-ciuca pe batista, dragi liberali!

    • Orban are un mic defect: nu e carismatic. In istoricul lui de caz, sunt cateva momente de maxima tensiune, in care aliantele s-au rupt din cauza ca el nu a renuntat la pozitia de lider.
      Practic, nu am ceva impotriva lui, pot sa cred in integritatea lui dar… nene, daca publicul nu te vrea pe scena, este inteligent sa stai in culise si, de acolo poti sa dai indicatii si sa fii ascultat. Vrei sa fii pe afis, sau vrei ca spectacolul sa mearga inainte?

  30. De ce a făcut CCR ce a făcut? Pentru că poate! Și poate pentru că poporul e amorțit și plictisit de democrație!
    Serviciile știu că poporul e anesteziat, deci și CCR știe!

  31. Nu cred ca e doar mana #psd. Un mare rol a avut si #pnl, intrucat motivatia se aseamana cu celebra motivatie in cazul plagiatorului ca „nu e bine cercetarea plagiatului pentru premierul in functie cand este razboi la granita” (sau ceva asemanator). A nu se uita ca cei 5 nu ajungeau acolo fara votul pnl ! Restul e praf in ochi pentru prostirea poporului. PS Cel mai mult de castigat in urma unui val antipsd ghici ciuperca pnl cine e ?

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.