G4Media.ro

De ce l-a oprit Ciolacu pe Băluță din războiul contra lui Nicușor…

De ce l-a oprit Ciolacu pe Băluță din războiul contra lui Nicușor Dan. PSD ne-a arătat o mostră de lăcomie, capturarea statului și dispreț față de lege

Conflictul declanșat de Daniel Băluță împotriva lui Nicușor Dan s-a stins rapid după intervenția publică și în privat a lui Marcel Ciolacu. Șeful PSD, deja speriat de scandalul Nordis – Laura Vicol, a înțeles că Băluță le-a amintit votanților ce înseamnă PSD: lăcomie, aroganță, agresiune și capturarea statului. L-a retras rapid pe Băluță în cazarmă, cu riscul de a nemulțumi firma de casă Erbașu, și a impus un armistițiu până la alegeri. Totul pentru voturi: Ciolacu nu are nevoie de războaie, mai ales împotriva lui Nicușor Dan, care s-a apărat cu legea în mână.

Scandalul a ajuns la paroxism luni seară, când Nicușor Dan a vrut să demonteze gardurile pe care a susținut că Băluță le-a montat ilegal. Nu a putut, pentru că instituțiile sunt capturate de PSD. Poliția Locală Sector 4 l-a împiedicat să dărâme gardurile, Poliția Locală București condusă de Daniel Rășică – omul adus de Gabrila Firea,  s-a prefăcut neputincioasă, iar Poliția Națională și Jandarmeria au făcut noncombat.

În afacerea plafonului de la Piața Unirii, Băluță a arătat ca un PSD-ist sadea, cu ochii doar la cele 867 de milioane de lei din contract. A sfidat cererile primarului Nicușor Dan, care i-a solicitat să respecte legea și să vină cu toate avizele necesare lucrării. Dacă e atât de urgentă problema de la plafon, de ce nu și-a luat timp de doi ani avizele?

Dacă a apelat la artificiul cu autorizarea primită de la Primăria Sectorului 3, de ce nu s-a dus încă din 2022 la colegul de partid Robert Negoiță să facă împreună cu el proiectul, ci a făcut toate demersurile la Primăria București?

Primarul PSD al Sectorului 4 a făcut un singur lucru: a forțat legea și și-a trimis pe teren trupele de comando de la Poliția Locală. Ca un vătaf PSDist de anii 90-2000, a sfidat cerințele legale pe care Nicușor Dan i le-a pus cu încăpățânare în față: obține toate avizele, vino cu expertizele cerute de lege și îți dau autorizația.

Lăcomia tipic PSDistă a fost evidentă. Băluță a avut ca scop banii din contractul acordat lui Erbașu, aproape 200 de milioane de euro, în timp ce Nicușor Dan nu avea nici o miză financiară. Dimpotrivă. Primarul General a acceptat de bunăvoie încă din 2022 ca Primăria Sectorului 4 să deruleze contractul de la Piața Unirii, să facă licitația și să gestioneze banii. Tot ce a cerut Nicușor Dan a fost respectarea legii.

Conflictul ajuns la o dimensiune fizică a declanșat iar spaima de PSD. Audiența pe televiziuni și net a fost mare, iar Ciolacu l-a forțat pe Băluță să își retragă din Piața Unirii gardurile și badigarzii cu carte de muncă la primărie. Candidatul PSD la prezidențiale a înțeles că riscă ridicarea unui val anti-PSD, construit în jurul lui Nicușor Dan, care e acum cea mai puternică și credibilă opoziție. Așa că Ciolacu a dat un mesaj public pe facebook, după care a vorbit direct cu Băluță și i-a cerut retragerea, potrivit informațiilor G4Media.

Ciolacu a înțeles și o altă vulnerabilitate a scandalului. Erbașu Construct e firma căreia Băluță i-a acordat prin licitație contractul de la Piața Unirii. Aceeași Erbașu Construct a dat unei firme controlată prin interpuși de Sorina Docuz, apropiata premierului Ciolacu, contracte de amplasare a unor panouri publicitare pe Universitatea București. Rezultatul? Firma din siajul Sorinei Docuz a câștigat sute de mii de euro. Iar Construcții Erbașu a prins contracte uriașe cu statul.

Șeful PSD știe că i-a trecut deja glonțul Nordis pe la ureche. Un scandal uriaș pe piața imobiliară pe care Ciolacu nu l-a decontat politic deloc și care a fost îngropat de afacerea Băluță. Laura Vicol, soția acționarului Nordis și beneficiara banilor și activelor firmei, a fost promovată de Ciolacu în poziția-cheie de șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Din această funcție, susținută de PSD și Ciolacu în ciuda dezvăluirilor constante ale G4Media, Vicol a controlat procesul legislativ timp de aproape trei ani, sfidând profesioniștii din justiție care se uitau siderați la trecutul ei de avocată a unor interlopi. Ciolacu încă nu a dat explicații publice despre promovarea lui Vicol și a vrut să îngroape rapid problema, forțând demisia acesteia din partid și de la șefia Comisiei Juridice.

Doar că scandalul Nordis nu se poate închide atât de ușor. Ciolacu trebuie să îl deconteze politic în această campanie. Iar încă un scandal provocat de lăcomia lui Băluță risca să fie prea mult pentru candidatul Ciolacu.

Să nu ne amăgim. Retragerea lui Băluță e doar una tactică. E un armistițiu de moment, până trec alegerile și emoția publică. Dacă PSD va câștiga prezidențialele și parlamentarele, Băluță, Negoiță&co ne vor aminti zilnic ce înseamnă acest partid, pe care inclusiv unii lideri îl numesc în privat ”la noi la Partidul Comunist”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

49 comentarii

  1. Sunt curios daca Prefectul wai ataca azi ordinul lui Nicusor la Tribunalul Bucuresti – sectia de Contencios?

    • Carevasazica, ala can a sunat la 112 vorbea cu Ciolacu? Adica Ciolacu are serviciu si la callcenter?

  2. Ieri in Bucuresti a avut loc o rebeliune interlopa.

    • Curat murdar, așa-i!

    • O analiză pertinentă și adevărată.
      In funcție de rezultatele alegerilor, deși nu am speranța că se vor deștepta românii, aceste activități mafiote vor deveni obișnuite, așa cum au devenit eliberările infractorilor și anularea condamnărilor și a proceselor.
      Aceste lucruri sunt posibile doar datorită nouă, fiindcă noi, ca români, i-am ales, i-am invidiat și le-am aprobat infracțiunile.

    • Dar ce credeti ca la PSD este ca la partidele vostre si fac e toata lumea ce le trece capul?
      Vorbesti fara sens!

  3. delicatii jandarmi nu au mai procedat ca in august ! nu te bati cu fratii interlopi

    • Corect! Cum ar fi fost să lovești in PL(M) S3 /S4 când i-ai protejat zeci de ani? Nu se face așa ceva!

    • Bucurati-va ca nu a facut-o ca iarasi ati fi plans ca ii da lui Nicusor peste ceafa.
      Doar sa nu va vada plangaciosi nu au facut-o.

  4. Dacă romanii în majoritate votează psd și ciolacu înseamnă că putem pune semnul egal între toți aceștia și rămâne întrebarea ce mai pot face oamenii corecți în aceasta tara?

    • Pot sa emigreze. Cei care se mai intorc in tara dupa ce au stat in strainatate niste ani sint exclusiv cei care esueaza profesional in occident. Cei mai valorosi se integreza, se realizeaza profesional si material, nu mai vor sa auda de Romania.
      Cunosc personal 5 medici care au emigrat, majoritatea in Germania. Au cetatenie germana toti, au realizat dpdv material lucruri inimaginabile pentru un medic care nu ia spaga in Ro.

    • Dar de ce crezi ca tu esti cel de partea buna? Majoritatea la vot spune altceva.
      Daca voi nu sunteti in stare sa mergeti nici la vot ce vina avem noi cei de la PSD ca iesim castigatori la alegeri?

    • Sa emigreze sau sa isi duca crucea mai departe. Majoritatea decide. nu ai ce face.

      Dar totusi, PSD e votat de 2-3 milioane de oameni. Chiar nu ne putem strange 4-5 milioane la vot dintr-o tara de 19 milioane de oameni? Cam trist

    • @silicon_v
      Ba putem să ne strângem, și ne vom strânge . Problema e că cele 4-5 milioane de voturi se vor împărți în cel puțin 4-5 direcții.

  5. Politisti si jandarmi care au actionat ca niste organe fara creier. Au acceptat sa primeasca indicatii prin telefon. Situatia a devoalat sistemul care nu mai este corupt ci este atat de viciat incat e normalitate si orice e drept si just pare contra naturii. Cand majoritatea se adapteaza si traieste in coruptie… aplicarea legii si a regulilor in interesul binelui comun pare un act de agresiune.
    Asa de vicios e perceput de majoritate acest incident:
    Baluta vrea sa faca treaba si vine nenorocitul ala sa ii puna bete in roate.

    • Politisti si jandarmi au sefi, daca nu va plac sefii care si pune PSD sa va vedem cum castigati algerile sa va puneti voi sefii vostrii!

  6. Ciolacu nu mai prinde turul doi!

    • Ce frumos ar fi !
      Dar nu cred, oamenii corecti sint o minoritate in Romania. Chiar dupa Dragnea si 10 august, la alegerie de atunci partidele aparent cinstite au luat sub 50% din voturi.

    • Inca nu ai inteles ca electoratul PSD intodeuna iese la vot, electoratul vostru se plange 4 onlne si cand vine votul nici macar nu merg la vot.
      Deci prietene Ciolacu nostru a castigat deja amandoua tururi.

  7. Disprețul față de lege e în ADN-ul PSD.

    • Care lege a voastra?
      Daca vreati legea vostra trebuia sa iesiti la vot, asa ca nu va mai plangeti de legile noastre!
      Oricum nu are cine sa va voteze ca voi iesiti la vot si oricum tot legile noastre le veti avea oricat veti plange pe aicea.

    • @PSD a castigat la vot ❤️

  8. Puterea presei de a scoate la suprafata mizeria este imensa, asa ca nu uitati ca aveti o responsabilitate enorma. Mafia in Ro nu este in afara legii, este formata din angajatii statului roman.

  9. Sunt mandru ca sunt roman…P.S. Foarte ciudata tacerea lui Simion? Nu inteleg de ce nu a turnat gaz pe foc in acest subiect?!

    • Pai toti s-au prins, inclusiv noi PSD-istii numai voi nu v-ati prins.

    • Ia uite tu in urma la toata scandalurile cu potential de a produce daune grave PSD: Crevedia, azilurile groazei, Nordis, clanurile lui Baluta invadand centrul Bucurestiului, etc, etc

      Care a fost pozitia AUR si Simion pe temele astea? Mucles, aia a fost pozitia. Ghiocel.

      Blat, nene, blat pe fata. AUR viseaza la o guvernare comuna cu PSD, pe modelul PSD-Romania Mare in 2000-2004.

  10. Ciolacu 18 august 2024:

    „Ii multumesc domnului Daniel Baluta, primarului Sectorului 4, una dintre cele mai active administratii locale din Romania! Alaturi de specialisti, Primaria Sector 4 a identificat cele mai bune variante pentru refacerea unui nod de infrastructura complex din inima Capitalei. Refacerea Planseului de la Piata Unirii, un nod vital pentru siguranta celor aflati in trafic, dar si a intregii zone! Stiu ca nu este un proiect usor. In plus, pe parcursul lucrarilor, vom avea o perioada cu restrictii de trafic. De aceea este esential ca lucrarile sa fie realizate rapid, in termenele stabilite!”, a mai declarat Ciolacu.

    „Ii urez succes domnului Erbasu”, a mai spus Ciolacu la final.

  11. Inca o dovada vie ca jandaarmeria apara hotia!

  12. ciolacului ii e frica sa deschida un nou front pt ca e in grafic. cuplul ciolacu-grindeanu va avea toata puterea in urmatorul mandat. nicusor a punctat la impresie artistica dar randul lui vine abia dupa

  13. PSD de tip Șerban Nicolae ori Nicolicea is back!

    PSD nu mai are răbdare să ne călărească.

    Prevăd că ne vom vedea în stradă cat de curând, preferabil totuși înainte de alegeri.
    Cum scoatem fraților comunismul din PSD?!?
    Se poate asta?!!

    Am ajuns să avem iar Miliție, se uită la tine cum ai dreptate dar tot pe tine te ia la rost.

    • Cum scoatem fraților comunismul din PSD?!?
      destructurat cu servicii straine, declarata structura de crima organizata. Interdictie pentru lideri sa paraseasca teritoriul national. Intervenit cu specialii in forta in clanurile interlope. Interogati de catre ofiteri sub acoperire pentru a destructura retelele din institutiile statului. Treaba de 2-3 luni cu o imensa vointa politica si institutionala. Probabil statul roman va fi paralizat functional ceva timp dupa, dar asa incepe reconstructia adevarata, de la fundatie.
      aaa… si era sau uit: Toni Grebla, Catalin Predoiu si jumatate din CCR scosi urgent … adica mega-URGENT din functii.

    • Comunismul nu poate fi scos din Psd, e in ADN, si nu e nevoie sa fie scos din Psd. Votantii trebuie educati sa nu mai voteze comunisti, cei tineri sa iasa la vot, pensionarii sa nu se mai lase inselati de cei 50 de lei devalorizati cu inflatia aruncati inainte de alegeri.
      Atunci Psd-ul va ramane cu voturile de la membrii de partid, interlopi, corupti si speciali. Va deveni irelevant, pe la 10%.

  14. O curca din bătătură as vota mai repede decât pe Sosoaca, dar de ce nu e libertate în Țara lui PSD să candideze cucoana?!?
    De ce lăsăm să treacă un așa precedent grav, mai cu seamă că e dat de CCR, care este un capăt de linie.
    Fraților trebuie sa ne vedem în strada, e vorba de un principiu, să fie interzisa Sosoaca la candidatura dar pe proceduri juridice clare, sa te poți apăra, etc, ce e asta vine CCR și da cu ghioaga.

  15. Am atâtea probleme în viața personală, dar dacă ieșiți în stradă voi fi acolo, am nevoie să-i arăt PSD-ului că puterea e încă la mine și la noi.

    • Si ce o sa faci, o sa ai aceleasi probleme ca la vot nu mergi oricum si tot PSD va castiga.

  16. Si de cand ati ajuns voi sa vorbiti in numele romanilor?
    Romanii au ales sa ii voteze deci este ce isi doresc si i-au votat majoritari.
    Acuma de ce va plangeti, credeati ca romanii ii vor vota pe ei si vor guvrerna cum vreti voi, pentru ca noi nu intelegem ce nu intelegeti.

  17. Noi nu intelegem de ce va tot plangeti, voi ne lasati sa castigam alegerile ca nu iesiti la vot apoi tot voi va plangeti ca castigamm si conducem cum vrem noi.
    Care este problema cu voi ca nu intelegem?

  18. Predoiu nu exista. PNL 4%

  19. Vedeti ca stim sa scriem si postari scurte, iar daca ne apucam sa scriem numai dinalea scurte o sa le vreti pe alea lungi.
    De mult nu v-am mai intrebat daca mai voteaza cineva PNL ca pe AUR oricum nu ii voteaza nimeni ca la locale a fost votata mai mult Sosoaca decat AUR, motiv care au scapat de ea.

  20. Mai voteaza cineva cu PSD?

  21. Mai naivilor mai, au eliminat-o pe Sosoaca crezand ca electoratul ei va fugi la AUR ca sa poata intra AUR cu PSD in turul doi.
    Pai si sa vezi ce a iesit, datorita eliminarii lui Sososca acuma Lasconii nu mai rateaza sigur turul doi.

  22. Mai mai voteaza cineva cu PSD al meu mai?

  23. Dar cu PNL pritenii nostri mai voteaza cineva?

  24. Nu ati oprit nimica, vom castiga parlamentarele si oricum o vom face.
    Mergeti mai plangaciosilor ca noi mergem la vot iar voi stati si plangeti 4 ani pe aicea si nici nu mergeti la vot dupaia.

  25. Mai care votati cu PSD-eul meu?