G4Media.ro

Nicușor Dan, primul pas spre referendum pentru creșterea puterii primarului Bucureștiului. A…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Nicușor Dan, primul pas spre referendum pentru creșterea puterii primarului Bucureștiului. A convocat ședința Consiliului General pentru referendum în 24 noiembrie, odată cu alegerile prezidențiale / Tema consultării: emiterea autorizațiilor de construire și repartizarea banilor între Primăria Generală și primăriile de sector

Primarul Nicușor Dan vrea să organizeze un referendum în Capitală, în 24 noiembrie, odată cu alegerile prezidențiale, pentru a institui două reguli noi importante. Bucureștenii vor fi chestionați dacă:

  • Sunt de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?
  • ⁠ ⁠Sunt de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?

Primarul Capitalei anunță că a convocat ședința de Consiliu General pentru luni, 21 octombrie, ora 10.00, iar pe ordinea de zi se se regăsesc cele două proiecte privind consultarea cetățenilor Bucureștiului prin referendum.

„Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin ”DA” sau ”NU” sunt următoarele:

1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?

2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?”, a transmis Nicușor Dan.

Primarul Capitalei anunța încă din 10 iunie că vrea să organizeze un referendum privind împărțirea banilor între Primăria generală și primăriile de sector, precum și în privința urbanismului, în discursul său de după închiderea urnelor la alegerile locale în care a obținut un nou mandat de edil al Capitalei.

„Cu aprobarea Consiliului General vom declanșa un referendum pentru cum se vor împărți banii între primăria capitalei și primăriile de sector (…) Doi ani de zile primăria e obligată să gândească mic pentru că nu poate să gândească mare (…) Banii de-abia ajung pentru întreținerea infrastructurii pe care o avem. Avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele și panseluțe care înlocuiesc alte panseluțe. (…) Vom declanșa referendum să vedem în subordinea cui este urbanismul din București și cine răspunde de traficul din București”, spunea la momentul respectiv primarul general.

Nicușor Dan a anunțat încă de atunci că și-ar dori ca referendumul să fie organizat simultan cu alegerile parlamentare. În prezent, acesta anunță data de „24 noiembrie”, când va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale”.

Legea 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului prevede că obiectul și data referendumului local se stabilesc și se aduc la cunoștința publică cu cel puțin 20 de zile înainte de ziua desfășurării acestuia. Referendumul local se poate organiza într-o singura zi, care poate fi numai duminica. Cetățenii sunt chemați să se pronunțe prin „DA” sau „NU” asupra problemei supuse referendumului.

Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. De trece referendumul nu mai castiga PSD Bucurestiul ca presedentia.

  2. Doar ideea asta face ca mafia primarilor pesedeu să intre în fibrilație. Se vor activa toate clanurile interlope.
    Vorbim de zeci, poate sute chiar, de milioane de euro anual. Sper să nu ajungă să se dea cu mașina, din greșeală, peste ND.

  3. se va termina în sfârșit cu orașul „Sector 4”, orașul „Sector 5” etc

  4. Nicușor, ești unic! Te putem clona?

  5. Bravo Nicușor, tine-te tare, ardei pe cei doi afaceristi milionari și primari pe deasupra!
    Sa terminam.cu sectoarele care strica Bucureștiul din toate punctele de vedere., mai ales arhitectural.

  6. O singură întrebare: sunteți de acord cu desființarea primariilor se sector? DA!

    • Inca 2-3 dintr-astea si se trezeste din hibernare intreg electoratul anti-PSD.
      Nu-i asa ca ar fi frumos sa dispara primariile de sector si bugetele lor capusate de unii care vor sa-ti arate la orice pas ca esti pe ograda lor, cu militiile lor, cu CCR-ul lor, care-i apara de oameni si de democratie? Mai ales, la cat s-au strofocat cu grebla al lor sa provoace haos la locale pentru a redirectiona voturi catre cine trebuie.
      Pariu ca Marcel a inceput sa viseze urat noaptea!

  7. Nu-i normal ca banii colectați de la cetățeni să fie administrați în interesul cetățenilor ?

  8. Modelul actual, cu primarii de sector a incurajat nu numai ce se vede cu ochiul liber si stim cu totii. Primarii de sector au infiintat directii peste directii, zeci, sute de oameni angajati pe bani multi, salarii fabuloase, sigur colectati din taxele de parcari infiintate de-a lungul strazilor desfiintand zone verzi si trotuare. Construiesc in disperare fara sa gandeasca scoli, gradinite, canalizare, trafic, pun mot un etaj, doua fata de planul initial al unei constructii. Nimic nu-i ajunge, nici plangeri ale cetatenilor, nici mana legii. Oras in oras, stat in stat. Si atunci Ciolacu ii “ adopta”.

  9. Sa vedeti ce lux este in S4! In fiecare dimineata, un angajat al primariei sufla frunzele moarte de pe alei, stradute si carari. Eu nu am vazut asta nicaieri in lume, mai ales in fiecare zi. Unde sint toam ele de altadata? 😉

  10. No măi v-aţi hotărât cum vreţi postările, lungi sau scurte?
    Dacă vă dăm din alea lungi vă dăm una dimineaţă să staţi fericiţi toată ziua şi una mai spre seară să ne visaţi toată noaptea şi apoi scăpaţi. Dar dacă vă dăm din alea scurte vi le dăm iepureşte şi prin găuri pe care nu credeaţi că le aveţi de toată ziua vă ţinem ocupaţi, de apoi noaptea atâta de obosiţi veţi fi de nici somn nu veţi mai avea.
    Hotărâţi-vă că dacă nu vi le dăm mixte de numai surescitaţi logic vă ţinem, OK?

    Până vă hotărâţi cum vreţi o să v-o dăm moderată logic, cum urmează de obicei:
    ……………
    – Ciolacu crede că va câştiga alegerile pentru că vor frauda, noi credem că nu ajunge pentru că pot să o facă numai în fiefurile lor unde au oameni de-al lor, în ale celorlalţi vor frauda ăilalţi, iar dacă se hotărăsc să iasă nehotărâţii în număr mare în oraşele mari fraudele lor din cătune nici nu se va vedea.
    – Noi mai credem că dacă sunt inteligenţi românii de la sate şi nu vor să fie fraudaţi nu vor vota de data asta în satele lor şi vor merge să voteze de data asta în oraşele mari şi în felul ăsta vor elimina fraudarea din satele lor(tot la fel vor fi prinşi uşor fraudatorii pentru că veţi fi primi verificaţi pe listele suplimentare să se vadă dacă nu aţi votat şi pe la voi în sate, iar dacă este aşa imediat vor vedea dacă semnăturile sunt false şi apoi au pus-0, logică de bază, întotdeauna se verifică listele suplimentare ca să se vadă dacă nu este vot multiplu, sunt obligaţi).Iar dacă sunteţi şi mai inteligenţi de data asta semnaţi-vă altfel pe liste ca la alte alegeri, în caz că ar vrea să vă copieze semnăturile de la alte alegeri, de apoi îi veţi termina chiar cu totul că nu pot pregăti liste semnate de dinainte că vă veţi recunoaşte chiar voi semnătura falsă dacă veţi fi întrebaţi, fără să mai fie nevoie de vreun specialist în domeniu(şi la oraşe ar fi bine să faceţi aşa că şi pe acolo sunt secţii mai mici obscure).
    – Noi iarăşi mai credem că de data asta alegerile astea sunt atâta de importante pentru anumiţi jucători încât vor sta cu ochii pe toţi cei care vor încerca să fraudeze ca să îi termine în caz că trişează, motiv care ne face să credem că frauda chiar dacă se va face nu va fi decât un avantaj pentru cei care stau cu ochii pe ei fiindcă vor pierde şi ce au câştigat pe bune din cauza mărunţişului de la fraudare(ei abia apucă să fraudaţi ca să vă sancţioneze că altfel nu pot câştiga alegerile că nu au atâţia votanţi care să îi voteze cum vă votează pe voi fiindcă cei mulţi în aceeaşi minte merg la voi, cu cât veţi frauda mai mult cu atâta mai mult planul lor de a vă faulta singuri ca să pierdeţi alegerile este mai reuşit şi acceptat de societate, va elimina orice neînţelegeri ar apărea dupaia dacă vor fi cât mai multe dovezi, logică de bază).
    – Noi iarăşi mai credem că PNL sunt cei mai interesaţi să stea cu ochii pe PSD pentru că ei sunt cei mai dezavantajaţi ca votanţi la alegerile astea, au şi un avantaj, ochii lor albaştri vor fi foarte atenţi.
    – Noi iarăşi mai credem că piaţa muncii este complet ruptă de realitate, din cauză că angajatorii au pretenţii prea mari de la o ţară eşuată cu votanţi eşuaţi încât nici Iohannis nu reuşeşte să îşi găsească un post pe undeva, care ne va face să credem că dacă Iohannis a fost în stare să facă ce a făcut din 2016 până acuma de acuma va fi chiar mai rău că este şi disperat, care este iarăşi un dezavantaj pentru fraudatorii mei PSD-işti.
    ……………
    Cum v-am spus că v-0 dăm moderată ne oprim aicea fără paradoxuri şi glume(şi nu uitaţi să vă semnaţi pe liste altfel la alegeri că le faceţi treaba mai uşoară celor care caută fraudatori şi le veţi strica toate planurile de fraudare, chiar pe toate).

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.