G4Media.ro

Operație în premieră la Oradea, după ce un culturist a făcut stop…

Sursa foto: Pexels

Operație în premieră la Oradea, după ce un culturist a făcut stop cardio – respirator în sala de forță / I s-a montat un defibrilator cardiac, care să-i regleze bătăile inimii / Poate face sport în continuare

Medicii Spitalului Județean Bihor i-au implantat un defibrilator cardiac subcutanat unui sportiv de performanță care suferise un stop cardio-respirator în sala de antrenament, anunță Bihoreanul.

Dispozitivul electronic care i-a fost montat sub piele nu doar că îi va regla bătăile inimii, ci îi permite și să facă în continuare sport de performanță.

Pacientul, în vârstă de 49 de ani, a ajuns inițial la spital în luna aprilie, în urma unui stop cardio-respirator care a survenit la sala de forță.

„Pacientul prezenta un risc crescut de a face încă un stop cardio-respirator prin aritmii ventriculare”, adică tulburări de ritm cardiac, care determină un ritm rapid al inimii și care pot opri inima. „Pentru a preveni moartea subită cardiacă, medicii i-au recomandat pacientului implantarea unui defibrilator cardiac intern”, precizează informarea Spitalului.

„Dispozitivul de aproximativ 10×7 cm este implantat la nivelul peretelui toracic, subclavicular, într-un buzunar creat sub piele”, a explicat purtătoarea de cuvânt a unității sanitare, Lisa Crăiuț.

Procedura a reprezentat o premieră pentru Bihor, până acum fiind practicată  doar în centrele mari din țară. Această performanță a fost posibilă grație bunei colaborări dintre Secția Clinică Cardiologie și Secția Clinică ATI I.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.