G4Media.ro

Zborurile spre nordul Italiei, întârziate sau redirecționate către alte aeroporturi / S-a…

Sursa foto: G4Media

Zborurile spre nordul Italiei, întârziate sau redirecționate către alte aeroporturi / S-a produs o defecțiune la radarul centrului de control al zonei / Zeci de zboruri sunt afectate

O problemă tehnică a blocat o mare parte a zborurilor către aeroporturile din nord-vestul Italiei, anunță Corriere della Sera. Potrivit Eurocontrol, sunt așteptate întârzieri la zeci de curse aeriene.

O problemă a unui radar a blocat zborurile pe cerul din nord-vestul Italiei și a provocat devierea a zeci de avioane către alte aeroporturi, anularea altora și neplăceri considerabile pentru cei care au zburat prin Milano (Malpensa și Linate) și Torino, Bergamo și Genova.

Chiar și după reactivarea sistemelor, circulația a revenit la normal după câteva ore, așa cum prevăzuse Eurocontrol, agenția europeană care supraveghează circulația în spațiul aerian al continentului.

Potrivit unei prime reconstituiri, o problemă la software-ul principal al platformei de gestionare a zborurilor de la centrul de control din zona Milano – care supraveghează cerul Piemontului, Văii Aosta, Liguriei, Lombardiei, o parte din Veneto și Emilia-Romagna – a dus la întreruperea operațiunilor. Imediat după aceea, a fost activat sistemul de rezervă, care impune totuși o reducere cu 65% a mișcărilor până la restabilirea celui principal.

Enav (compania care gestionează traficul aerian în Italia) a confirmat problema, dar a explicat și că aceasta a fost restabilită după aproximativ cincizeci de minute. Cu toate acestea, a fost nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la o funcționare de 100%, după o etapă care a redus mișcările la 70% din cele prevăzute pentru a ajunge ulterior la capacitate maximă.

În timpul celor două ore de neplăceri, mai multe zboruri au fost oprite înainte de plecare, iar cele deviate în altă parte, cum ar fi unele avioane care au decolat din sudul Italiei apoi au deviat spre Roma Fiumicino sau din nordul Europei și s-au întors la bazele lor.

Un Airbus Wizz cu plecare din Tirana și cu destinația Bergamo a aterizat la Bologna. Un zbor Ryanair de la Hamburg – cu destinația Bergamo – a fost deviat la Memmingen, lângă München. O aeronavă Ita Airways cu plecare din Bari și cu destinația Milano Linate a aterizat la Roma Fiumicino.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.