G4Media.ro

SONDAJ Pentru prima dată în optsprezece ani, partidul lui Viktor Orbán se…

Foto: Facebook Peter Magyar/Viktor Orban

SONDAJ Pentru prima dată în optsprezece ani, partidul lui Viktor Orbán se plasează pe locul doi în sondaje: Partidul Tisza 39%,  Fidesz 37%

Partidul Tisza a depășit Fides atât în rândul populației totale, cât și în rândul celor care sunt votanți siguri, potrivit unui recent sondaj de opinie reprezentativ comandat de Institutul Publicus, la comanda publicației de opoziție Népszava. Potrivit acestui sondaj, Tisza se situează la 24% din totalul populației, în timp ce Fidesz este la 23%. În rândul celor care sunt siguri de participarea lor la alegeri și care votează și pentru un partid, proporția este de 39-37% în favoarea partidului lui Péter Magyar.

70 la sută dintre respondenți au spus că lucrurile merg prost în țară, în timp ce doar 28 la sută au spus contrariul. Acest lucru se datorează și faptului că unul din trei (32%) votanți Fidesz se declară, de asemenea, nemulțumiți de direcția țării.

Acesta este al doilea sondaj de opinie într-o zi care nu a măsurat avansul Fidesz după aproape două decenii. În sondajul realizat de 21 Research Centre, Tisza se află la 42% dintre alegătorii care sunt încrezători în alegerea lor și care pot alege un partid, în timp ce Fidesz este la 40%.

În afară de acestea, doar Mi Hazánk (Patria noastră) ar putea trece pragul parlamentar de 5 procente. Dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica aceasta, Partidul Maghiar al Câinilor cu Două Cozi și Coaliția Democrată ar obține 4-4 procente.

Adevărat, Fidesz conduce în continuare cu o mică marjă cele 21 de centre de cercetare din totalul populației: sprijinul pentru partidele de guvernământ în această categorie este de 29 la sută, în timp ce sprijinul pentru Tisza este de 26 la sută.

În rândul tinerilor, partidul Tisza devansează în mod semnificativ Fides: în grupele de vârstă 18-29 și 30-39 de ani, partidele lui Péter Magyar sunt la 38 și, respectiv, 40 la sută, în timp ce doar 12 și 14 la sută susțin Fidesz.

În ceea ce privește nivelul de educație, Tisza conduce cu 38-22 în rândul absolvenților și cu 31-20 în rândul absolvenților de liceu, dar partidele de guvernământ ar câștiga cu o marjă uriașă în rândul celor cu un nivel de educație mai scăzut.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Puțin mai puțin rău decât Orbán.

  2. Comemorarea revoltei ungare din 1956 împotriva rușilor a decurs cu mize politice mai serioase ieri. Cu puțin trimp în urmă, directorul politic al lui Orban ( Orban Balazs, fără legături de rudenie cu Viktor ) a declarat într-un interviu că în cazul în care Ungaria ar fi atacată, ungurii nu ar comite greșala lui Zelenski ( apărare armată ) ci ar da prioritate ”vieții oamenilor”, așa cum au învățat în 1956. ( De fapt, dacă ne luăm după fapte actuale, declarația dată ”pe șleau” este poziția nedeclarată oficial al lui Orban față de acualul regim rusesc ).

  3. Nu-i bai… diferența o reglează Fidesz la numărarea voturilor în majoritatea secțiilor de votare

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.