G4Media.ro

Sondaj INSCOP la comanda Libertatea. Alegeri prezidențiale: Marcel Ciolacu, George Simion și…

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Sondaj INSCOP la comanda Libertatea. Alegeri prezidențiale: Marcel Ciolacu, George Simion și Mircea Geoană, pe primele 3 locuri

Un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda ziarului Libertatea în perioada 11-18 octombrie arată că în clasamentul intenției de vot pentru turul I al alegerilor prezidențiale conduce Marcel Ciolacu, urmat de George Simion și Mircea Geoană. În turul al doilea, Marcel Ciolacu ar câștiga împotriva oricărui contracandidat, cu excepția lui Mircea Geoană.

Raportat la cei care și-au exprimat preferința pentru un candidat din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (78.1% din total eșantion, eroare 3,3%), 24,1% dintre alegători ar vota pentru Marcel Ciolacu (PSD), 20,7% pentru George Simion (AUR), 18,1% pentru Mircea Geoană (independent), 15% pentru Elena Lasconi (USR), 8,2% pentru Nicolae Ciucă (PNL).

Pentru Cristian Diaconescu (independent) ar opta 5,1% dintre alegători, pentru Kelemen Hunor (UDMR) – 3,8%, pentru Cristian Terheș (Partidul Național Conservator Român) – 1,9%, pentru Ludovic Orban (PMP și FD) – 1,9%. Ana Birchall (independent) ar obține 0,9%. 0,4% spun că ar vota alt candidat.

Citește integral pe Libertatea.ro

Context

Sondaje contradictorii. Finala prezidenţială ar urma să fie disputată de Marcel Ciolacu şi Nicolae Cucă, rezultă din Barometrul de opinie politică INSOMAR – AVANGARDE, publicat miercuri, care relevă însă că liderul AUR George Simion este la numai trei procente distanţă de Ncolae Ciucă.

Într-un alt sondaj de opinie realizat de Verifield la comanda USR, dat publicității pe data de 12 octormbrie, Nicolae Ciucă era pe locul șase cu doar 6, 2% intenție de vot iar liderul PSD, Marcel Ciolacu ar intra în turul doi împreună cu liderul AUR, George Simion. Detalii aici

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Pentru măgăria de la CCR daca chiar rămân in turul doi Ciolacu si Simion eu votez Simion. Oricum fără majoritate in parlament nu prea are ce face iar daca face poate oricând fi suspendat.

    • Magarie?!… CCR, protectorul infractorilor si unealta sistemului il(o) ajuta pe george(ta) pentru ca sa fie votat ciolacul! Comentariul tau va fi premiat de hAu.ru daca nu chaiar de acolo rasare! Sondajele is masluite in majoritate pentru a ajuta la forma continuata pesede(pnl, etc)… votantu’ se uita la „sondaje” si isi spune… „de ce sa il sau o votez pe X cand sta asa de slab in sondaje?” si nu merge la vot sau voteaza cu… candidatul sistemului… Imensa majoritate a sondajelor sunt INTOXICARI!!! A nu se pune botul!!!

    • eu nu votez deloc, oricum nu conteaza , amandoi sunt 2 nulitati, cu care mi-ar fi rusine sa ies din casa, in lumea civilizata, si oricare din cei doi (si ceilalti , mai putin Lasconi) vor face jocul PEESEEDEEE

  2. PSD vs PSD vs PSD vs USR vs PSD vs PSD vs PSD vs PSD .. cam asa arata tabloul alegerilor de anul acesta

  3. La alegerile astea cred ca ar fi cazul sa alegem raul cel mai mic in primul tur.
    Daca asteptam turul doi, cu Ciolacu si Simion, nu avem ce alege iar sa stam acasa, nu este o optiune buna.

  4. Asta-i făcută de Stefureac, prietenul lui NIRO, pentru fratele lui, Gigi Becali.

    Adică, “ba, nu mergeți la vot ca măreți degeaba, o să fie în finală George cu Marcel”.

    Dimpotrivă, acum trebuie mers la vot și votat să nu ajungă în turul doi George.

  5. Șpilul ar fi ca în primul tur să putem aduce pe altcineva pe locul doi, în loc de Simion. Am strica o groază de sfori trase.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.