G4Media.ro

Iresponsabilitatea lui Ciolacu și PSD: Vocea Rusiei în turul doi

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Iresponsabilitatea lui Ciolacu și PSD: Vocea Rusiei în turul doi

Planul PSD de a-l trimite pe Marcel Ciolacu în turul doi cu liderul partidului extremist AUR, George Simion, este cât se poate de real, nu vreo fantasmagorie țâșnită din capul confuz al latifundiarului din Pipera. G4Media.ro a avertizat constant în ultima perioadă asupra lui. Ideea de a-i asigura liderului PSD o victorie lejeră s-a născut odată cu visul lui Ciolacu de a ajunge la Cotroceni. Nici nu este vreo mare filosofie la mijloc.

Cu toții știu în marele partid că voturile candidaților anti-PSD sunt matematic mai numeroase decât poate strânge candidatul lor, indiferent cum se numește el. Singura variantă care i-ar garanta victoria este repetarea scenariului Iliescu-Vadim din 2000, adică o sperietoare suficient de mare, gen Simion, trimisă în turul doi, încât alegătorii să voteze cu mâna la nas „răul cel mai mic”. În cazul nostru, „pe cel mai frumos dintre urâți”, cum s-a autointitulat Marcel Ciolacu.

Gigi Becali, candidat pe listele AUR, a dezvăluit într-o intervenție la Realitatea TV că acum o lună și jumătate ar fi fost sunat de Viorel Hrebenciuc, fostul mare combinator al PSD, pentru a-i cere „să-l bage pe Simion în turul doi”. Becali a mai spus că aceeași solicitare ar fi primit-o de la Sebastian Ghiță, mogulul de la România TV fugit în Serbia. Și el i-ar fi adresat o rugăminte similară: Simion în turul doi.

Toate informațiile din PSD, precum și reacțiile publice ale liderilor, indică faptul că Viorel Hrebenciuc „a băgat capul în poză”. Altfel spus, a încercat să se facă util în aplicarea planului gândit deja de alții. Relația lui Hrebenciuc cu Becali este veche, de pe vremea când a nășit apariția defunctului PNG pe vremea lui Adrian Năstase. Pe atunci, Hrebenciuc chiar era mare sforar în partid, însă după condamnarea sa la închisoare în urmă cu câțiva ani, influența sa în partid s-a diminuat considerabil.

Dar n-ar fi exclus ca Viorel Hrebenciuc, un bun cunoscător al mecanismelor interne de partid, să fi furnizat soluția tehnică prin care PSD să dirijeze chirurgical voturi către Simion astfel încât să se asigure că liderul AUR nu ratează intrarea în turul doi, dar nici nu-l coboară periculos de mult pe Ciolacu.

Din toate informațiile G4Media.ro, rezultă că acest mecanism vizează controlarea modului în care votează primarii PSD și familiile lor în turul I, în funcție de cum arată votul în ziua de 24 noiembrie, când are loc primul tur al alegerilor prezidențiale.

Marcel Ciolacu a negat oficial că și-ar dori să intre în turul doi cu George Simion, pe motiv că acesta ar deveni în acest caz liderul opoziției. Cam subțire argument. Realitatea arată fix pe dos. PSD a colonizat deja masiv listele AUR cu oamenii săi, așa că are tot interesul ca AUR să obțină cât mai multe locuri în viitorul Parlament. Cu o facțiune din AUR și-ar putea asigura oricând o majoritate și fără voturile PNL sau UDMR.

Fără sprijin masiv logistic și mediatic de la PSD, AUR n-ar avea nici oameni, nici infrastructură locală capabilă să susțină candidatura lui George Simion. Partidul a subperformat la alegerile locale (10%) și la europarlamentare (15%). Sprijinul logistic vine prin injectarea de oameni de la PSD pe listele partidului extremist. Sprijinul mediatic este cel despre care vorbea Gigi Becali și se vede cu ochiul liber urmărind România TV. Tot sprijin logistic a fost și scoaterea Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială cu mâna CCR (a judecătorilor propuși de PSD și UDMR). Atenție: scopul eliminării lui Șoșoacă a fost în primul rând stoparea hemoragiei de voturi de la Simion spre candidata SOS, și nu invers, cum greșit a interpretat o bună parte a presei.

Relația lui Sebastian Ghiță cu premierul Marcel Ciolacu este periculos de apropiată și nu se limitează doar la sprijin mediatic. Ce primește Sebastian Ghiță, pe lângă contracte de la PSD, în schimbul sprijinului propagandei TV pentru Marcel Ciolacu? Contracte din zona IT? Menținerea influenței și controlului politic în zona Prahova? Garanția că după alegeri se va putea întoarce liniștit în România fără să-l ajungă din spate alte dosare?

Strategia PSD de a gonfla un partid extremist, anti-european și anti-occidental, care a votat în Parlamentul European împotriva ajutorului financiar și militar acordat Ucrainei de către Uniunea Europeană, promotor al narativelor pro-rusești în plin război ajuns la granița României, reprezintă un act de iresponsabilitate politică. Două sondaje de opinie recente indică faptul că planul PSD de a-l trimite pe Simion în turul doi are șanse mari de concretizare.

O parte a presei se ocupă de Mircea Geoană și vizita lui la Moscova din 2009, pe bună dreptate, sau de afacerile dubioase cu rușii ale unor oameni de încredere ai fostului adjunct NATO, dar nu spune nimic despre portanța dată de PSD Vocii Rusiei în România. Aceasta este o eroare strategică majoră a unui partid aflat la guvernare, care periclitează din calcule politice meschine echilibrul strategic din regiune.

Cât de pătruns este Marcel Ciolacu de valorile pro-occidentale? Cât crede cu adevărat în ele din moment ce candidatul PSD joacă în echipă cu oameni ca Sebastian Ghiță? Mogulul România TV, fugit în Serbia, a promovat prin televiziunea controlată de el toate dezinformările și fake-news-urile posibile de pe agenda Rusiei. Cum poate să-i reproșeze lui George Simion apropierea de Rusia și să-l ajute, în același timp, să intre în turul doi la prezidențiale? Liderul partidului extremist AUR are interdicție de a intra în Ucraina și Moldova, țări luate la țintă de Rusia, dar are verde în politica românească.

Acest dublu discurs, fățărnicia liderului PSD, este ceva mai grav decât pare la prima vedere. Nu trădează doar lipsă de scrupule și machiavelism politic, ci și lipsă de responsabilitate, periculoasă la un om de stat. Războiul hibrid al Rusiei, propaganda agresivă a Moscovei, era să întoarcă Republica Moldova din drumul european și încă nu e clar dacă nu va reuși, în cele din urmă, să o facă în turul doi sau la parlamentarele de anul viitor. Referendumul pro-UE a trecut la limită, la câteva mii de voturi distanță.

PSD, partid aflat la guvernare în România, face singur treaba Rusiei, ajutând un partid extremist să crească artificial în sondaje pentru a-l ajuta pe liderul său să câștige la sigur competiția prezidențială. Acest cinism politic arată îngrozitor și ar trebui să înspăimânte cancelariile occidentale. Dacă un politician și un partid sunt gata să joace împotriva intereselor poporului său, deși se află deja la putere, dar nu a acaparat-o pe toată, cum vor juca atunci când vor avea toată puterea?

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Suna a povestea prostiei, stam si ne uitam la drobu’ de sare! Nu sunt ironic, Lasconi e tampa si parca e un ”cocktail” psihedelic de doctrine, Ciuca e tamp (plus ca = ”love” cu PSD), Geoana e ”fost” multe, pai atunci ce naiba sa mai votam? Sa votez Lasconi DOAR ca nu e PSD? Nu, mersi. La fel si cu Ciuca. Geoana pare ca n-are sanse, nici nu stiu daca ar fi bine cu el sau nu! Oricum, scurt pe 2, de cand cu sondajele la primaria generala din primavara, nu mai dau 2 bani pe sondaje.

    • Uită-te puțin la conferința de presă pe care a ținut-o azi Elena Lasconi. Încearcă să o urmărești o perioadă DOAR pe ea, fără să asculți părerea nimanui. Chiar nu înțeleg de ce spui că Lasconi este tâmpă!

    • Despre politica externa si doctrina militara: ”Sa facem sport si miscare si o sa fim fericiti”, despre impozite pe proprietati : ”vom pastra cota unica” (!!!) (Pruna in spate a dat ochii peste cap) – groaznic pt un primar. Aceeasi ”facultate” ca Udrea sau Ciolacu (a mai si tinut o ascunsa cat a putut de mult)..mai vrei? . Doctrine politice, cruce la gat, ”ortodocsime” a la Becali combinate cu politici libertariene a la Nasui. Nu stie mai mult de 200 de cuvinte – nici nu are cum, la cata ”scoala’ are. La fel sunt toti, afara de Geoana, care are alte pacate!

    • „coldplai nea” invatat ca romanul poate fi tolerant cu „umbra” sa. va vota altfel acum

    • acum si daca iese simion si-l dam jos dupa un an ce-o sa fie?
      importanta e majoritatea parlamentara aflata in consens

    • nu sint evidente? toata media „stie”. de 2 saptamani 🙂 sunt la fel de evidente ca bacul lui ciolacu. si probabil ca vor aparea simultan.

    • cui mai trebuie dovezi dupa 35 de ani?
      cei de-i voteaza perpetuu n-au nevoie.

  2. Margele,dovada ești tu! Ceaușescu cerea dovezi! Probabil tu ești orbit de literele alfabetului!

    • Marcele,dovada ești tu! Ceaușescu cerea dovezi! Probabil tu ești orbit de literele alfabetului!

  3. bine, e si vina usr care are impresia ca nu poate guverna cu psd.
    ba poate, spun eu – daca stabileste PM-ul.

  4. Cand un partid are ca lider si candidat la presedintie un individ cu studii incerte, cu educatie precara, cu anvergura intelectuala a unui bisnitar care are impresia despre sine ca este un foarte bun negociator si ii abureste pe toti, dezastrul este iminent in cazul in care acestia acapareaza puterea. „Am discuții tête-à-tête, nu am o problemă de conversații, îi și anunț de la început că nu știu foarte bine. Cred că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost…cică…stai liniștit că vorbesc mai încet.Ok”, a adăugat el, susținând însă că a reușit timp de o jumătate de oră se se înțeleagă “foarte bine” cu șefa executivului european, fără translator.” Nu este naratiunea unui bisnitar, este naratiunea unui potential candidat la presedintie. Asa o sa arate politica externa a Romaniei, ca o tocmeala a unui bisnitar, cu rezultate pe masura.

  5. Dintotdeauna cel mai mare pericol pentru Romania l-a constituit PSD si nu alt partid, intrucat pe de o parte exacerbeaza caracterul clientelar al politicii si ramane in buna masura penetrabil pentru interesele rusesti, iar pe de alta reuseste in acetfel sa creeze culoare supradimensionate pentru partidele extremiste.

  6. Daca la Iliescu/Vadim nu stiam de tertipurile astora si ne-am lasat pacaliti, acum votez cu AUR si gata, sa se termine odata!

    • Te-ai uitat un pic pe lista de parlamentari? Iar pentru președinte Simion: ai văzut de ce persoane se înconjoară?

  7. Sugestie: decat sa ne plingem, mai bine ati incuraja formarea reala a unui pol de dreapta in Romania. Presa e formator de opinie si trebuie folosita aceasta putere. Ar fi utila o atitudine constructiva, caci parghiile necesare exista. In lipsa folosirii acestora, noi utilizatorii, putem sa va acuzam „de un blat politic”.

  8. Este mai complicat decât credeţi voi, dacă chiar vreau să le strice aranjamentul ăla dintre AUR şi PSD nu trebuia decât ca PNL să ceară public lui Ciolacu informaţiile care le are despre Simion cu ruşii şi nu mai ajungea AUR să candideze la nici o alegere, exact ca şi cu Şoşoaca dar pe bune. Dar Ciucă nu vrea să îşi strice relaţia cu PSD aşa de tare încât să nu mai poată face dupaia guvernare cu PSD, el nu vrea decât voturi, adică să fraierească fraierii ca să facă dupaia guvernare cu PSD.
    Doar nu vrea să ne spună Ciucă că informaţiile alea despre Simion le are doar Ciolacu, iar ucrainenii şi moldovenii nu le-a dat şi serviciilor şi preşedintelui nostru Iohannis, dacă s-a întâmplat aşa nu trebuie decât să le ceară că suntem siguri că vi le-ar da dacă există.

    Despre ce vorbim aicea, de ce nu se folosesc acele informaţii, din cauză că este o poveste de iubire cu un trio amoros pe nevazute fiecare cu fiecare, adică o înţelegere între PSD-AUR,PNL-AUR,PSD-PNL ca să subminaţi USR?

    Păi măi frate dacă sunt atât de grave informaţiile alea ar trebui chiar UE şi NATO să intervină şi să ceară dezvăluirea lor pentru că sunt direct interesate dacă ajunge ţara pe mâna ruşilor, nu credeţi că aşa ar fi normal sau totul este doar o vrăjeală amoroasă între PSD-AUR,PNL-AUR,PSD-PNL ca să subminaţi USR?

    Fraţilor ne explicaţi de ce acoperiţi informaţii despre cineva care sunt direct implicaţi cu ruşii şi care este scopul ascunderi lor, ce nu vreţi să se afle, oare din cauză că nu este nimica de aflat şi totul este doar o vrăjeală amoroasă între PSD-AUR,PNL-AUR,PSD-PNL ca să subminaţi USR?

    Vreţi să spuneţi că serviciile noastre nu sunt deranjate de ingerinţa ruşilor la cel mai înalt nivel din stat, nu sunt deranjate nici că sunt pe cale ca ruşii să preia conducerea ţării, despre ce vorbim aicea, despre o vrăjeală amoroasă între PSD-AUR,PNL-AUR,PSD-PNL ca să subminaţi USR?

    Vă spunem noi despre ce este vorba aicea, aţi aflat ăia de la PNL că AUR joacă şi cu PSD nu numai cu voi PNL, mai haios va fi când va afla şi PSD că AUR joacă şi cu PNL, atâta de haios va fi ca de la a vă bate între voi PNL cu PSD din cauza lui AUR o să ajungeţi să îi bateţi împreună PSD cu PNL pe cei de la AUR, de la final o să vă împăcaţi amoros şi o să rămâneţi iarăşi numai PSD cu PNL împreună(sfârşitul clasic la un trio amoros cu trădări unde cel de-al treia trădător face să îi unească pe cei doi trădaţi, deşi logic s-au trădat toţi unii pe alţii).

    No asta poveste am0r0asă cu sectorişti 007 şi cu spioni ruşi, şi-o tr’ag toţi unii la alţi fără să ştie că fiecare şi-o tra’ge cu fiecare, intriga este atâta de încurcată încât şi-au încurcat cu toţii planurile, fiecare au avut acelaşi plan anulându-şi efectul reciproc al planurilor, logica lor de data asta a făcut-o lată, prin coincidenţă s-au făcut toţi unul pe altul.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.