G4Media.ro

Alexandr Stoianoglo, contracandidatul Maiei Sandu, a fost vecin de bloc 20 de…

Sursa Foto: Facebook/ Ilan Sor

Alexandr Stoianoglo, contracandidatul Maiei Sandu, a fost vecin de bloc 20 de ani cu oligarhul fugar Ilan Șor, folosit de Rusia pentru a cumpăra voturi – presa din Republica Moldova

Pe parcursul a cel puțin 20 de ani, Ilan Șor și Alexandr Stoianoglo au fost vecini, având apartamente în același bloc din sectorul Rîșcani al Chișinăului, arată o investigație a portalului Deschide.md. Locuințele lor se aflau la o distanță de doar opt apartamente unul de celălalt.

Cu mai mulți ani în urmă, pe site-ul de descărcări Torrents au fost publicate date despre proprietarii de locuințe din capitală. În acea listă au apărut și locatarii blocului de pe strada Florica Nița 7/1. Astfel, printre cei care au locuit acolo se numără Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor (pro-rus) și oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru corupție, care încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova prin cumpărarea de voturi.

Alexandr Stoianoglo a procurat apartamentul în 2001, anul în a devenit adjunct al procurorului general al Republicii Moldova. Cu doi ani mai târziu, acesta este înregistrat la Cadastru. Familia Stoianoglo locuiește și în prezent în blocul respectiv, potrivit Deschide.md.

Ilan Șor a cumpărat apartamentul în 2000. Apartamentul de pe strada Florica Niță este indicat și în declarațiile de avere ale lui Șor în perioada anilor 2015-2021, când acesta deținea diverse funcții publice, precum cea de primar de Orhei sau deputat în Parlament.

Blocul în care cei doi dețin apartamente este unul select cu două bariere auto la intrare și pază.

Alexandr Stoianoglo nu a comentat pentru portalul moldovean această situație.

Ilan Șor este sancționat de SUA și UE pentru încercarea de destabilizare a ordinii constituționale din Republica Moldova.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.