G4Media.ro

Premiul Saharov pentru drepturile omului a fost decernat opozanţilor venezueleni Machado şi…

Sursa foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

Premiul Saharov pentru drepturile omului a fost decernat opozanţilor venezueleni Machado şi Urrutia

Premiul Saharov, cea mai înaltă distincţie pentru drepturile omului acordată de Uniunea Europeană, a fost decernat joi disidenţilor venezueleni Maria Cornia Machado şi Edmundo Gonzalez Urrutia, informează AFP, citată de Agerpres.

Machado este lidera opoziţiei din Venezuela, iar Urrutia a candidat în iulie la preşedinţia ţării împotriva preşedintelui în exerciţiu Nicolas Maduro, reales în urma unui scrutin considerat despre care observatorii internaţionali au raportat că nu a fost liber şi corect.

Ulterior, Urrutia s-a refugiat în Spania. Machado, căutată de autorităţi, a rămas ascunsă în Venezuela; Consiliul Europei a desemnat-o la sfârşitul lui septembrie drept câştigătoare a premiului Vaclav Havel pentru drepturile omului.

Numele laureaţilor a fost anunţat de preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, după o reuniune a liderilor grupurilor politice.

Premiul numit în onoarea fizicianului şi disidentului rus Andrei Saharov, laureat Nobel pentru pace, a fost instituit de Parlamentul European în 1988.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.