G4Media.ro

Premierul Armeniei evidenţiază relaţia cu Iranul ca fiind o prioritate pentru guvernul…

sursa foto: Dmitry Azarov / SPUTNIK / AFP

Premierul Armeniei evidenţiază relaţia cu Iranul ca fiind o prioritate pentru guvernul de la Erevan

Prim-ministrul Armeniei, Nikol Paşinian, a subliniat joi că dezvoltarea relaţiilor cu Iranul este una din priorităţile ţării sale, la întâlnirea cu preşedintele iranian, Masud Pezeshkian, în marja summitului BRICS care se desfăşoară în oraşul Kazan din Rusia, transmite EFE, transmite Agerpres.

„Nikol Paşinian a subliniat că o mai bună dezvoltare a relaţiilor cu Iranul este una dintre priorităţile guvernului armean”, a informat biroul de presă al prim-ministrului ţării caucaziene.

Conform comunicatului, premierul Paşinian a subliniat că, de la asumarea funcţiei de preşedinte al Iranului de către Masud Pezeshkian în luna iulie, dinamica relaţiilor dintre Erevan şi Teheran „nu este doar menţinută, ci dezvoltată”.

În timpul întrevederii, cei doi lideri au discutat despre cooperarea în sectoarele economic, energetic şi al infrastructurii. Au avut, de asemenea, un schimb de opinii pe probleme de importanţă regională şi internaţională.

Totodată, Nikol Paşinian şi Masud Pezeshkian au subliniat importanţa întreprinderii de acţiuni consecvente pentru garantarea păcii şi a stabilităţii şi şi-au exprimat încrederea că relaţia solidă dintre cele două ţări va contribui la dezvoltarea parteneriatului regional, conform comunicatului menţionat.

Armenia şi Iran au o graniţă comună de 35 de kilometri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.