G4Media.ro

Fosile de dinozaur, descoperite în premieră în Hong Kong

sursa foto: Ben Cheung/Pexels

Fosile de dinozaur, descoperite în premieră în Hong Kong

Fosile de dinozauri au fost descoperite pentru prima dată în Hong Kong, a anunţat miercuri guvernul Regiunii Administrative Speciale Hong Kong, transmite agenţia Xinhua, transmite Agerpres.

Zona în care au fost descoperite fosilele de dinozaur se află pe Insula Port, în Geoparcul Global UNESCO din Hong Kong.

Biroul pentru Antichităţi şi Monumente (AMO) al guvernului HKSAR a fost informat în luna martie a acestui an că roca sedimentară de pe Insula Port ar putea conţine fosile de vertebrate.

Biroul pentru Dezvoltare al guvernului HKSAR a numit experţi din cadrul Institutului de Paleontologie şi Paleoantropologie a Vertebratelor (IVPP) din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe pentru a efectua la Hong Kong investigaţii pe teren, studiind specimene de fosile, recomandând planuri de management şi discutând pe marginea acţiunilor viitoare.

Conform constatărilor iniţiale, fosilele datează din perioada cretacică (în urmă cu aproximativ 145-66 de milioane de ani).

Bernadette Linn, secretar pentru Dezvoltare în cadrul guvernului HKSAR, a declarat că descoperirea este de mare importanţă şi oferă noi dovezi pentru cercetarea paleoecologiei din Hong Kong.

Biroul pentru Dezvoltare al guvernului HKSAR şi IVPP au semnat miercuri acordul-cadru privind aprofundarea schimburilor şi colaborării în stratigrafie, paleontologie şi situri preistorice în vederea efectuării de cercetări ştiinţifice, dar şi pentru managementul şi identificarea specimenelor, instruire şi schimburi de informaţii în domeniile paleontologiei, paleoantropologiei şi siturilor paleolitice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.