G4Media.ro

Publicitate targetată: LinkedIn, sancționată de UE cu o amendă de 310 milioane…

Sursa foto: Unsplash

Publicitate targetată: LinkedIn, sancționată de UE cu o amendă de 310 milioane euro

Rețeaua socială profesională LinkedIn, deținută de gigantul american Microsoft, a fost sancționată joi de UE cu 310 milioane de euro pentru încălcarea Regulamentului european privind protecția datelor (GDPR) privind publicitatea targetată și obligația de a se conforma normelor europene, potrivit Le Figaro.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC), care acționează în numele Uniunii Europene în urma unei plângeri depuse în 2018 de asociația franceză La Quadrature du Net, a constatat în special că „consimțământul obținut de LinkedIn” de la utilizatorii săi pentru utilizarea datelor lor „nu a fost dat în mod liber, nici nu a fost suficient de informat sau specific, nici fără ambiguitate”. În plus față de amendă, care este prima în UE pentru LinkedIn, DPC obligă rețeaua de socializare „să își pună prelucrarea (datelor) în conformitate” cu GDPR.

Analiza comportamentală și publicitatea direcționată implică utilizarea informațiilor furnizate, deduse sau observate despre o persoană pentru a-i oferi acesteia anunțuri personalizate. În 2018, grupul pentru drepturile utilizatorilor de internet La Quadrature du Net a depus cinci plângeri colective împotriva LinkedIn (Microsoft), precum și Google, Apple, Facebook și Amazon, acuzându-le că exploatează ilegal datele personale ale utilizatorilor lor.

Plângerile, care includeau numele a aproape 12 000 de persoane, au fost depuse inițial la Cnil (Commission nationale informatique et liberté) din Paris. Cazul Linkedn a fost apoi transmis instituției din Irlanda, care este competentă să acționeze în numele UE deoarece sediul european al Microsoft se află în Irlanda, la fel ca și cele ale multor giganți din Silicon Valley precum Apple, TikTok, X, Meta și Google.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.