G4Media.ro

Primarul Braşovului, George Scripcaru: Firma care a realizat noul Plan Urbanistic General…

Foto: George Scripcaru / Facebook

Primarul Braşovului, George Scripcaru: Firma care a realizat noul Plan Urbanistic General a lucrat după Google, nu a fost niciodată în teren

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a explicat joi, într-o conferinţă de presă, că a suspendat dezbaterea publică privind proiectul de actualizare a Planului Urbanistic General (PUG) lansată de fostul primar USR Allen Coliban, deoarece a descoperit o serie de nereguli în acesta, care demonstrează „fie incompetenţă”, fie necunoaşterea situaţiei reale din teren, precizând, cu acelaşi prilej, că nu va semna contractul cu firma câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură pentru proiectul de reconversie a fostei platforme industriale Rulmentul, transmite Agerpres.

Conform lui Scripcaru, noul PUG al Braşovului nu are la bază nici un studiu de trafic şi nici unul cadastral, se bazează pe date din 2018, iar reprezentanţii firmei bucureştene care l-au realizat „au lucrat după Google” şi nu au făcut nicio vizită în teren.

Potrivit edilului liberal, prin acest proiect clădiri construite în ultimii ani sau unele care au primit recent autorizaţii de construire – cum este cazul unei grădiniţe – sunt spaţii verzi, artere care traversează oraşul sunt transformate în drumuri naţionale, deşi în privinţa dezvoltării infrastructurii rutiere nu a fost consultat CNAIR, sunt pasaje şi poduri „care nu duc nicăieri”, iar proiectele unor parcări supra sau subterane nu au fost incluse în documentaţie.

De asemenea, Scripcaru a menţionat, printre altele scoaterea unor suprafeţe importante din intravilanul oraşului în extravilan – ca de exemplu terenul viitorului Spital Regional sau un cartier întreg, Stupini.

Primarul a constatat şi probleme legate de Poiana Braşov, prin faptul că proiecte care au beneficiat, în ultimii patru ani, de autorizaţii de construire sunt, practic, anulate, pe locul acestora figurând zone verzi.

Scripcaru a afirmat că a solicitat firmei să se prezinte la Braşov pentru a discuta toate aceste detalii şi pentru a face modificările, menţionând că îi va cere să-şi înfiinţeze un birou de lucru la Braşov.

Potrivit primarului, contractul cu firma respectivă este în valoare de peste 800.000 de euro, iar facturile au fost plătite la zi.

În ce priveşte semnarea contractului cu firma câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură pentru realizarea proiectului privind reconversia fostei platforme Rulmentul, în valoare de peste 2 milioane de euro, edilul a replicat că acest lucru nu se va face, menţionând că, după ce a studiat problema, a constatat că, practic, valoarea documentaţiilor ce ar urma să fie realizate în baza contractului nu depăşeşte 100.000 de euro.

Mai mult, Scripcaru a afirmat că există şi probleme cu plata celorlalte premii acordate în cadrul acestui concurs.

„De la Serviciul Buget nu s-a primit viză CFP, iar fostul primar a semnat el în locul CFP. Asta înseamnă, în termeni de legalitate, că trebuie să existe o justificare, or, cei care trebuiau să dea această viză nu lipseau, erau în instituţie. Într-o astfel de situaţie, legea spune că trebuie să sesizez Curtea de Conturi şi urmează să o fac”, a precizat George Scripcaru.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. te-ai intors sa distrugi iar orasu ala, i.mb.ec.ilule! Popa Reit ce mai face? sp.ur.cat om esti!

  2. Asta e scuza penibila gasita, pentru a-si pune tovarasii sa faca din pix proiectele?

  3. Haha, inspirati au fost brașovenii. Sa le fie de bine!

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.