G4Media.ro

Inventatorii unor roboți medicali revoluționari și fondatorii unor fonduri de investiții de…

Inventatorii unor roboți medicali revoluționari și fondatorii unor fonduri de investiții de sute de milioane de dolari pentru dezvoltarea tehnologiilor medicale vin la HealthTech Forum București, 5-6 Noiembrie 2024

Profesorii Rafael Beyar și Alon Wolf vor urca pe scena HealthTech Forum alături de executivii celor mai mari companii de tehnologie medicală, autorități, medici, reprezentanți ai mediului academic

Profesorul Rafael Beyar este medic, cercetător și antreprenor israelian, cunoscut la nivel global pentru contribuțiile sale inovatoare în cardiologia intervențională și imagistica medicală, precum și pentru rolul său de lider în dezvoltarea de tehnologii medicale avansate. Pionier în dezvoltarea tehnicilor avansate de imagistică și a intervențiilor minim invazive în cardiologie, Profesorul Beyar contribuit semnificativ în domeniul angioplastiei și al stenturilor cardiace. De asemenea, a fost implicat în cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, inclusiv utilizarea roboților în procedurile de cateterizare.

Fost director general al Centrului Medical Rambam din Haifa, profesorul Beyar a avut un rol esențial în transformarea acestuia într-un centru de excelență și inovare de talie mondială.

În calitate de antreprenor, profesorul Beyar a fondat și a co-fondat mai multe companii de tehnologie medicală care au avut un impact semnificativ pe piața mondială. Printre acestea se numără Corindus Vascular Robotics, o companie care a dezvoltat un sistem robotic pentru procedurile de cateterizare vasculară pentru a îmbunătăți precizia și siguranța intervențiilor cardiace. Corindus a fost ulterior achiziționată de Siemens Healthineers, consolidându-și poziția pe piața tehnologiilor medicale avansate. Un alt exemplu de succes este Medinol, o companie specializată în dezvoltarea de stenturi inovatoare pentru tratamentul bolilor arterelor coronare.

Profesorul Raphael Beyar este, de asemenea, co-fondator și partener principal al Alive Israel HealthTech Fund, un fond de investiții inițiale în valoare de 300 de milioane de dolari dedicat sprijinirii și dezvoltării companiilor israeliene din domeniul tehnologiei sănătății. În plus față de activitatea sa clinică și antreprenorială, profesorul Beyar este, de asemenea, activ în domeniul educației, fiind profesor de medicină și inginerie biomedicală la Technion – Israel Institute of Technology.

Prof. Alon Wolf, fondatorul și directorul Laboratorului de Biorobotică și Biomecanică (BRML) de la Technion, unde a condus dezvoltarea unor inovații  revoluționare, este în primul rând recunoscut la nivel global pentru dezvoltarea roboților „șarpe”, utilizați pentru salvarea urbană și proceduri chirurgicale minim invazive.

Peste 400 de salvatori au fost uciși la 11 septembrie din cauza mediului periculos și instabil pe care încercau să îl acceseze, iar obiectivul nostru este să

ne asigurăm că roboții sunt capabili să înlocuiască oamenii în astfel de situații precare”, explica Alon Wolf ideea din spatele creării robotului șarpe, conceput imediat după evenimentele tragice din 2001.

Ulterior, în urma colaborării cu Universitatea Harvard, robotul șarpe a fost adaptat pentru chirurgie – Flex Robotic System, și așa s-a născut Medrobotics, a treia companie de roboți chirurgicali din lume. Acest sistem permite chirurgilor să acceseze zone ale corpului inaccesibile anterior prin metode minim invazive, utilizând un mecanism flexibil care devine rigid la locul intervenției chirurgicale. Acesta a primit aprobarea FDA și este recunoscut pentru reducerea semnificativă a timpului de recuperare postoperatorie.

La Forumul HealthTech, profesorul Alon Wolf joacă un rol central în calitate de co-organizator, aducând expertiza sa vastă în domeniul inovației tehnologice și medicale pentru a contribui la discuțiile despre viitorul tehnologiei în domeniul asistenței medicale.

Aflat la cea de-a șaptea ediție, HealthTech Forum va avea loc la Palatul Parlamentului, în perioada 5-6 Noiembrie. Evenimentul se desfășoară sub înaltul patronaj al Ministerului Sănătății și al Ministerului Cercetării, Inovației și Digitalizării.

Ediția din acest an a HealthTech Forum își propune să ajute spitalele din România în demersul lor de modernizare și digitalizare, prin prezentarea de modele și soluții tehnice funcționale în spitalele din străinătate și crearea unei platforme de dialog pentru schimb de experiență și idei.

În acest sens, HealthTech Forum aduce la București peste 40 de vorbitori de top în domeniul medical din Statele Unite, Europa, Israel și România, pentru a crea evenimentul anului în inovație medicală. Panel-urile, workshop-urile active și expoziția vor oferi participanților oportunitatea de a experimenta direct ultimele inovații în domeniul medical și de a înțelege cum pot fi aplicate în contextul lor profesional.

Detalii suplimentare pot fi găsite pe website-ul evenimentului: https://healthtechforum.eu/

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează