G4Media.ro

Ministerul Culturii a finalizat procedura pentru contractul de proiectare necesar consolidării și…

Facebook, Raluca Turcan

Ministerul Culturii a finalizat procedura pentru contractul de proiectare necesar consolidării și restaurării bisericii evanghelice fortificate din satul Moșna

Ministerul Culturii a finalizat procedura pentru contactul de proiectare necesar consolidării, restaurării și punerii în valoare a ansamblului bisericii evanghelice fortificate sat Moșna, potrivit unui mesaj publicat pe contul de Facebook al ministrului Culturii, Raluca Turcan.

“Încă un monument istoric important pentru patrimoniul cultural românesc este salvat! Vă anunț cu mare bucurie că Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului, a finalizat încă o procedură pentru contractul de proiectare, faza D.A.L.I., necesar consolidării, restaurării și punerii în valoare a ansamblului bisericii evanghelice fortificate sat Moșna, cod LMI  SB-II-a-A-12471”, se arată în comunicatul citat.

Biserica din Moșna, construită în jurul anului 1485, reprezintă un exemplu remarcabil al goticului târziu și un important monument de arhitectură din zona Transilvaniei. Opera meșterului Andreas Lapicida, aceasta îmbină elemente medievale și renascentiste, remarcându-se prin structura tip hală, bolțile cu nervuri și detaliile sculpturale complexe. De-a lungul timpului, clădirea a trecut prin numeroase intervenții, inclusiv după cutremurul din 1916, păstrându-și astfel valoarea istorică și culturală.

Valoarea contractului  pentru această etapă esențială este de 573.470 lei  (fără TVA) și va fi realizat de ofertantul S.C. KXL STUDIO S.R.L.

Citește și:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.