G4Media.ro

O casă de mici dimensiuni, decorată cu fresce rafinate, descoperită în situl…

Captură YouTube

O casă de mici dimensiuni, decorată cu fresce rafinate, descoperită în situl arheologic Pompeii

Arheologii au descoperit în oraşul roman antic Pompeii o locuinţă bogat decorată, dar neobişnuit de mică, cu fresce bine conservate ce înfăţişează scene mitologice, au anunţat reprezentanţii parcului arheologic pe pagina de internet a acestuia, informează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Locuinţa, denumită „Casa Fedrei” după regina mitologică a Atenei care este pictată pe unul dintre zidurile clădirii, oferă informaţii despre stilurile arhitectonice în schimbare din secolul I e.n., au transmis reprezentanţii parcului arheologic Pompeii într-un comunicat.

Spre deosebire de multe dintre casele excavate în sit, nu este construită în jurul tradiţionalului atrium roman, un spaţiu deschis prevăzut cu un bazin pentru colectarea apei de ploaie.

În ciuda dimensiunilor mici, casa ”uimeşte prin nivelul ridicat al decoraţiilor de pe ziduri”, se mai spune în comunicat, similare din punctul de vedere al calităţii cu cele din case mult mai mari şi mai opulente situate în apropierea celei nou descoperite şi care se află în zona centrală a sitului.

Oraşul odinioară înfloritor Pompeii şi împrejurimile sale din sudul Italiei au fost acoperite de cenuşă vulcanică după erupţia vulcanului Vezuviu în anul 79 e.n.

În urma erupţiei, au murit mii de oameni care nu ştiau că trăiau în vecinătatea unuia dintre cei mai mari vulcani din Europa. Erupţia a acoperit oraşul cu un strat gros de cenuşă care a conservat multe cadavre ale rezidenţilor şi multe construcţii.

În plus faţă de fresca ce îi înfăţişează pe Fedra şi Hipolit, alte scene mitologice împodobesc zidurile viu colorate ale casei, cum ar fi o întâlnire sexuală dintre un satir şi o nimfă, precum şi zei care, potrivit comunicatului, ar putea fi Venus şi Adonis.

Clădirea dispune, de asemenea, de numeroase scene şi forme din natură, de dimensiuni mai mici, dar detaliate şi bine conservate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.