G4Media.ro

Universitatea din București discută tăierea cu 50% a sumelor pentru doctoranzii care…

Foto: Universitatea din București

Universitatea din București discută tăierea cu 50% a sumelor pentru doctoranzii care predau. Rectorul Marian Preda: Nu e o problemă de buget, ci de nivel de pregătire

Universitatea din București (UniBuc) analizează posibilitatea reducerii cu aproape 50% a tarifelor pentru plata cu ora în cazul doctoranzilor care susțin seminare, conform informațiilor Edupedu.ro confirmate de rectorul instituției.

În documentul de lucru suma este redusă la 30 de lei brut/oră, adică 19 lei net/oră, în timp ce în anul universitar trecut tariful era 35 de lei net/oră.

Contactat de EduPedu, rectorul Universității din București, Marian Preda, a afirmat că modificarea ar rezolva „inechitățile” dintre veniturile doctoranzilor care sunt și bursieri și salariile asistenților care dețin deja titlul de doctor.

  • În prezent, Universitatea din București are 2.093 de doctoranzi, conform datelor de pe site-ul oficial al instituției, secțiunea Universitatea din București în cifre. Menționăm că nu avem date despre câți dintre acești doctoranzi desfășoară activități didactice în regim de plată cu ora și vor fi afectați de reducerea tarifelor.

Conform unui draft de decizie, „tariful folosit pentru remunerarea cadrelor didactice asociate care nu dețin titlul de doctor și care desfășoară activități didactice în regim de plata cu ora din posturile vacante, temporar vacante sau rezervate se stabilește la 30 lei brut/oră convențională”, este precizat la art. 1, ceea ce înseamnă 19 lei net pe oră, după plata impozitului și contribuțiilor la stat.

Citește mai mult pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.