G4Media.ro

Un adolescent de 14 ani din Bosnia și Herțegovina a ucis un…

Sursa foto: Jandarmeria

Un adolescent de 14 ani din Bosnia și Herțegovina a ucis un poliţist şi a rănit grav un altul, într-un comisariat

Un adolescent de 14 ani a înjunghiat mortal un poliţist şi a rănit grav un altul joi seara într-un comisariat din nord-vestul statului Bosnia şi Herţegovina, au anunţat autorităţile, informează AFP, preluată de Agerpres.

Atacatorul a intrat într-un post de poliţie din Bosanska Krupa, la 300 km nord-vest de Sarajevo, şi a atacat cu cuţitul doi poliţişti, a declarat pentru presă ministrul de interne al entităţii croato-bosniace a ţării, Ramo Isak.

„Un poliţist a murit, al doilea este spitalizat”, a spus Isak, adăugând că nivelul de securitate a fost majorat în toate comisariatele entităţii.

Agentul rănit a fost spitalizat în oraşul apropiat Bihac, iar pronosticul lui vital este unul rezervat, a declarat înainte de aceasta un purtător al poliţiei, Adnan Beganovic, pentru televiziunea naţională BHRT.

Născut în 2009, autorul atacului a fost arestat, potrivit aceleiaşi surse, care a precizat că a fost declanşată o anchetă pentru a determina motivele atacului, care sunt deocamdată necunoscute.

„Este o mare tristeţe. Ceea ce ne-a surprins este faptul că e vorba de un minor de 14 ani care a îndrăznit să atace poliţişti într-un comisariat. Este o alarmă pentru societatea noastră”, a declarat şeful poliţiei cantonale Adnan Habibija.

Primarul micului oraş cu 11.000 de locuitori, Armin Halitovic, s-a declarat „şocat”. „Suntem un oraş liniştit şi tolerant. Ceea ce s-a întâmplat ne-a şocat pe toţi. Sper că instituţiile competente vor identifica motivele acestui act”, a declarat el.

În iunie 2023, un adolescent de 13 ani a rănit grav cu armă de foc un profesor într-o şcoală din Lukavac, în nord-estul ţării.

Acest incident a survenit la o lună după asasinarea de către un elev de 13 ani a nouă dintre colegii săi şi a unui gardian într-o şcoală din Belgrad, în Serbia vecină.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.