G4Media.ro

Wall Street Journal: Conversațiile secrete ale lui Elon Musk cu Vladimir Putin

Sursa foto: Patrick Pleul / POOL / AFP

Wall Street Journal: Conversațiile secrete ale lui Elon Musk cu Vladimir Putin

Elon Musk, care a fost un susținător ferm al Ucrainei în primele zile ale invaziei, a fost acuzat de Wall Street Journal de legături strânse cu Kremlinul. Miliardarul, care s-a implicat puternic în campania lui Donald Trump, ar fi fost „în contact regulat din 2022” cu Vladimir Putin, scrie Le Figaro.

Aceste contacte au fost „confirmate de mai mulți actuali și foști oficiali americani, europeni și ruși”. Președintele rus i-ar fi cerut, ca o favoare pentru aliatul său chinez Xi Jinping, să nu activeze rețeaua de sateliți StarLink deasupra Taiwanului. Această rețea este utilizată pe scară largă de ucraineni pentru a se apăra de agresiunea rusă.

Miliardarul a calificat aceste acuzații drept „absurde”. La Casa Albă, nimeni nu pare să fi avut cunoștință de aceste schimburi. „Am o autorizație de securitate strict secretă, dar trebuie să spun că, la fel ca majoritatea lucrurilor pe care le cunosc… motivul pentru care le țin strict secrete este că sunt atât de plictisitoare”, s-a lăudat Elon Musk la o întâlnire publică în Pennsylvania, săptămâna trecută.

Legăturile StarLink cu Pentagonul îi oferă acces la anumite informații. „Nu comentăm autorizația de securitate, revizuirea sau statutul niciunui individ și nici nu comentăm chestiuni legate de politica de securitate a personalului în contextul raportării acțiunilor unui individ”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului.

În Rusia, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că singura discuție dintre Vladimir Putin și Elon Musk a vizat „spațiul și tehnologiile actuale și viitoare”. Potrivit acestuia, nu au avut loc discuții pe o bază regulată. Miliardarul recunoscuse public că a vorbit cu liderul de  Kremlin în .aprilie 2021. Tot potrivit Wall Street Journal, el ar fi avut discuții cu Serghei Kirienko, director adjunct al administrației prezidențiale însărcinat cu dezinformarea, în mai multe rânduri după 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.