G4Media.ro

BREAKING Președinta Georgiei nu recunoaște rezultatul alegerilor parlamentare și cheamă cetățenii la…

Sursa foto: Facebook / Salome Zourabichvili

BREAKING Președinta Georgiei nu recunoaște rezultatul alegerilor parlamentare și cheamă cetățenii la protest. ”Am fost ținta unei operațiuni a Rusiei”

Președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, a anunțat duminică, într-o declarație de presă, că nu recunoaște rezultatul alegerilor parlamentare de sâmbătă, despre care biroul electoral a anunțat că au fost câștigate de partidul de guvernământ pro-rus. Președinta pro-europeană a țării a declarat că Georgia a fost ”ținta unei operațiuni a Rusiei” pentru fraudarea alegerilor, potrivit presei locale.

Președinta Zurabișvili a făcut apel la un protest pentru luni, la ora 19:00, pe bulevardul central Rustaveli din Tbilisi.

Ea a făcut apel la societate să ”rămână unită„ și să nu recunoască rezultatele alegerilor. ”Va fi o adunare simbolică”, a spus ea.

”Nu recunosc aceste alegeri, aceste alegeri nu pot fi recunoscute, pentru că ar fi același lucru cu recunoașterea intrării Rusiei aici”, a spus ea.

Partidul de guvernământ din Georgia a obținut aproape 54% din voturi în alegerile de sâmbătă, a declarat duminică comisia electorală, însă partidele de opoziție au contestat rezultatul, iar observatorii votului au raportat încălcări semnificative.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.