G4Media.ro

Ce promisiuni de campanie face PSD în programul de guvernare: În 5…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Ce promisiuni de campanie face PSD în programul de guvernare: În 5 ani, România depășește economic Polonia și egalează media UE la puterea de cumpărare / Impozitele nu cresc / Apar tribunale pentru mediul de afaceri specializate în litigii de contencios – administrativ si comercial

PSD promite în programul de guvernare publicat marți că în următorii 5 ani România va depăși Polonia ca putere economică și va ajunge la media UE ca putere de cumpărare. Promisiunile PSD vin pe fondul derivei bugetare a României, cu un deficit prognozat la 7,9% din PIB și o serie de măsuri de austeritate necesare pentru a-l diminua în următorii ani. În paralel, PSD susține că dacă va ajunge la guvernare nu va crește nici o taxă și nici un impozit. Dimpotrivă, partidul condus de Marcel Ciolacu susține că va reduce taxele și impozitul cu până la 5 puncte procentuale la salariile mai mici de 5.700 de lei brut.

România va deveni cea mai puternică economie din Europa de Est și Sud-Est în următorii 5 ani, depășind Polonia
PIB/locuitor la paritatea puterii de cumpărare va ajunge la 90% din media UE în 5 ani și la 100% în 10 ani.
Puterea de cumpărare a românilor va ajunge la media Uniunii Europene, până la finalul anului 2029.
România va dispune de o rețea de peste 2.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, în 2029
26 de stații noi de metrou, ce vor oferi acces pentru 250.000 de locuitori.

Fiscalitate:

Impozitul pe venit rămâne 10%. Impozitul pe profit rămâne 16%. Cota generală de TVA rămâne 19% și se menține cota redusă de TVA la bunurile și serviciile din prezent. Impozitele pe proprietate rămân nemodificate. Menținerea pragului de impozitare de 500.000 de euro pentru microîntreprinderi.

Reducerea taxelor și impozitului cu până la 5 puncte procentuale la salariile mai mici de 5.700 de lei brut în prezent, respectiv 6.050 în 2025 și 8.500 în 2029. Menținerea sumei de 300 de lei scutită de taxe din salariul minim. Reducerea contribuției pentru sănătate (CASS) la salariile membrilor familiilor cu copii.

Economie: Industrializare

România, hub tehnologic și industrial în Europa de Est. 10 miliarde de euro pentru scheme de ajutor de stat pentru investiții, garanții, subvenționarea dobânzilor în industrii de înaltă tehnologie și ajutoare de stat ad-hoc, precum industria auto, industria chimică, industria farmaceutică, industria alimentară, metalurgie, materiale de construcții, apărare și energie.

Planul industrial „Sprijin pentru marea industrie din România”. 1 miliard de euro, din Fondul de Inovare, pentru sprijinirea companiilor din metalurgie, siderurgie și industria chimică, în contextul reglementărilor UE privind decarbonarea, dar și a producătorilor de energie curată și capacități de stocare a energiei.

Justiție:

Înființarea graduală de tribunale pentru mediul de afaceri specializate în litigii de contencios – administrativ si comercial, începând cu cele 15 municipii în care funcționează curți de apel;

Înființarea unui corp de specialiști pentru completele specializate în litigii de achiziții publice;
Instituirea cadrului legal pentru soluționarea la distanță a litigiilor în materie comercială.
Implementarea unei reale specializări a judecătorilor și procurorilor, în paralel cu formarea de judecători și procurori specializați în domenii de nișă;

Punerea în practica efectivă a noului mecanism de admitere la Institutul Național al Magistraturii prin care auditorilor de justiție le sunt asigurate stagii de pregătire cu durata de câte șase luni în instanțe, parchete și birouri de avocatură pentru facilitarea unei compatibilități reale între cariera acestora și nevoia socială de profesionalism și vocație în magistratură.

Rearondarea localităților la instanțe astfel încât să se elimine dezechilibrele de activitate dintre instanțe
Revizuirea normativă și aplicarea efectivă a mecanismelor de recuperare a prejudiciilor și a tuturor produselor infracțiunii;

Apărare și ordine publică:
Creșterea rolului strategic al României în cadrul NATO și UE
Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA
Consolidarea prezenței forțelor SUA în România, precum și a capabilităților de apărare, pe fondul deciziei administrației SUA referitoare la prezența SUA în Europa. România va continua toate eforturile necesare, pentru facilitarea desfășurării activităților forțelor SUA în România și a modernizării infrastructurilor bazelor militare, în special cele de la Mihail Kogălniceanu, Câmpia Turzii și Cincu.
Continuarea colaborării cu SUA, în vederea derulării programelor majore de înzestrare.
Consolidarea dimensiunii de apărare a parteneriatelor strategice ale României, dar și a cooperării cu state aliate, în special cu Franța, Turcia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Polonia, Bulgaria, Germania, Italia, Spania, Republica Moldova, Ucraina.
Sistem integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România e-SIGUR

Politică externă:

România puternică în Uniunea Europeană – Consolidarea coordonării interinstituționale pentru formularea de poziții naționale pro-active în sprijinul consolidării UE și a implementării obiectivelor comune.
Creșterea rolului României în cadrul NATO
Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA – Dezvoltarea cooperării pe planurile politic și militar, inclusiv în ceea ce privește creșterea prezenței militare americane în România. Va continua să fie acordată o importanță deosebită securității energetice, inclusiv în domeniul nuclear civil, prin sprijinirea la nivel diplomatic a eforturilor ministerelor cu responsabilități în materie. Vor continua eforturile de intensificare a cooperării în domeniul securității cibernetice, inclusiv al rețelelor de comunicații de tip 5G.
Parteneriat strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova
Aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică în anul 2026
În relația cu Ucraina se va urmări continuarea sprijinirii parcursului european și euroatlantic al Ucrainei și a procesului de reformă amplă din statul vecin.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Ce-au fumat oamenii ăștia? Sau să fie de la ciuperci?

  2. Singurul plan de guvernare care îl veţi avea PSD şi PNL va fi planul fiscal pe șapte ani pentru reducerea deficitului și investiții în economia românească, o să vă ocupe tot timpul.
    Mai grav este că planul ăsta pe 7 ani este doar de ochii UE să îi vrăjiţi, ce o să faceţi voi va fi de gr0ază, deja ne este milă de toţi care vă susţin.

  3. Uite promitem şi noi că vă votăm PSD dacă lăsaţi justiţia să îşi facă treaba şi să vă cureţe partidul de infractori.
    Dacă faceţi asta PSD noi vom fi primi care vă vom vota şi vă asigurăm că suntem oameni de cuvânt.

  4. Intre timp ne ingroapa in datorii. Dar e ok, cu taxele alea pe care cu siguranta nu le vor creste, vom platii 5% din ele in 10 ani.

  5. Ciolacule, doar atât? Hai, că poți mai mult. Delirezi sau sunt vise și minciuni electorale? Ia un paracetamol, ți-a crescut febra veriginos și deja delirezi.