G4Media.ro

Serviciile secrete ucrainene: Trupe nord-coreene au fost transportate în secret pe linia…

Sursa foto: KIM Won Jin / AFP

Serviciile secrete ucrainene: Trupe nord-coreene au fost transportate în secret pe linia frontului din Kursk în camioane civile

Soldații nord-coreeni sunt transportați în secret la linia frontului din regiunea Kursk din sudul Rusiei folosind camioane civile, potrivit serviciilor secrete ucrainene, relatează The Telegraph.

În comunicațiile radio interceptate, doi comandanți ruși au fost auziți discutând despre un blocaj în transferul trupelor nord-coreene ca urmare a deciziei lui Kim Jong-un de a sprijini efortul de război al Kremlinului.

„Aveți camionul Kamaz 497 pe listă?”, îl întreabă un comandant rus pe colegul său la un punct de control de pe autostrada Kursk-Voronej.

Colegul răspunde că 497 este un număr civil, înainte ca primul comandant să explice că șoferul „ajută la transferul nord-coreenilor”.

„De aceea nu are un număr oficial de luptă”, adaugă el.

Serviciile secrete ucrainene nu au spus de ce nord-coreenii erau transportați în camioane civile, însă experții militari au declarat că Rusia dorește probabil să ascundă deplasările acestora de spionii occidentali și ucraineni.

Kamaz este un producător rus de camioane și autobuze sancționat de multe țări occidentale pentru furnizarea de vehicule forțelor armate ale Kremlinului.

Brigada a 810-a de pușcași marini din Rusia se aștepta să primească soldații nord-coreeni, au declarat serviciile de informații ucrainene. Unitatea a fost implicată în lupte grele în regiunea Kursk, încercând să disloce forțele ucrainene.

Această desfășurare de soldați nord-coreeni în regiunea Kursk a fost confirmată și de Mark Rutte, secretarul general al NATO.

„Unități nord-coreene sunt implicate în regiunea Kursk”, a declarat el. „Aceasta este o escaladare semnificativă a implicării Coreei de Nord în războiul ilegal al Rusiei”.

Rusia ar fi antrenat până la 12.000 de soldați nord-coreeni într-o tabără secretă din Orientul Îndepărtat, dar Kremlinul pare să dorească ca camera superioară a parlamentului rus să aprobe un acord de „asistență militară reciprocă” convenit de Vladimir Putin și Kim Jong-un, dictatorul nord-coreean, înainte de a-i desfășura. Acest lucru este așteptat în câteva zile.

Serviciile secrete occidentale au declarat că soldații nord-coreeni vor fi probabil tineri recruți și vor fi folosiți ca carne de tun pentru tacticile de infanterie în masă ale Kremlinului.

Pe linia frontului din regiunea Kursk, bloggeri militari ruși și Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în SUA, au declarat că luptele au fost crâncene și că ambele părți susțin că au câștigat teren. Atacurile rusești de la începutul lunii octombrie ar fi recucerit jumătate din teritoriul deținut de Ucraina în zonă.

Ucraina a atacat Rusia în august, în speranța de a distrage soldații ruși de la principala linie de front din Donbas, dar, în schimb, invazia pare să fi slăbit propriile linii de front și să fi atras Coreea de Nord în război.

În altă parte pe linia frontului, forțele ruse au continuat să avanseze. Ministerul Apărării a declarat că soldații ruși au traversat acum un canal care trece prin centrul orașului Chasiv Yar, la aproximativ 80 km nord de orașul Donețk, pentru prima dată din iulie.

„Cu toate acestea, este foarte probabil ca părțile centrale și nordice ale districtului canalului să rămână puternic disputate, forțele ruse fiind incapabile să se consolideze în aceste zone”, a declarat acesta.

Peste noapte, dronele ucrainene au lovit două distilerii de alcool în regiunea Voronej din sudul Rusiei.

O piață din orașul Voronej, la aproximativ 40 de mile vest de rafinării, a luat foc luni dimineață, dar nu se suspectează că ar avea legătură cu atacul asupra rafinăriilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...