CE Handbal feminin: Lotul lărgit al României pentru competiția de final de an
Forul european de handbal (EHF) a anunţat, miercuri, loturile lărgite oficiale, de 35 de jucătoare, ale echipelor participante la turneul final al Campionatului European.
În lotul României a fost inclusă şi căpitanul Cristina Laslo, care nu a participat la Trofeul Carpaţi, iar antrenorul Florentin Pera a justificat decizia prin faptul că nu ar fi în formă maximă.
Pe lista de 35 de jucătoare din lotul lărgit al României figurează şi alte două jucătoare accidentate grav la Trofeul Carpaţi, în meciul cu Brazilia – Sorina Grozav şi Yaroslava Burlacenko.
De asemenea, extrema Sonia Seraficeanu apare şi ea în lot, chiar dacă este accidentată şi nu a participat la turneul de la Cluj-Napoca.
Din lista de 35 urmează să fie ales lotul de 20 de jucătoare şi opt oficiali, care va face deplasarea la turneul final.
Lista lotului lărgit este importantă pentru că orice schimbare în lotul oficial de 20 de handbaliste poate fi făcută doar cu jucătoare din cele 35 anunţate iniţial.
Vor putea fi operate maximum 6 schimbări în loturi: 2 în faza grupelor preliminare, 2 în faza grupelor principale, respectiv 2 în faza finală a competiţiei.
În ziua fiecărei partide, echipele îşi vor anunţa cele 16 jucătoare, care vor fi trecute pe foaia oficială de joc, alături de patru oficiali.
Campionatul European din acest an are loc în Ungaria, Elveţia şi Austria între 28 noiembrie – 15 decembrie.
Tricolorele vor evolua în grupa B, după programul
- România – Cehia (29 noiembrie, ora 19.00)
- Muntenegru – România (1 decembrie, 19.00)
- Serbia – România (3 decembrie, 19.00).
Tricolorele s-au calificat neînvinse la turneul final, iar în grupa 1 preliminară au obţinut rezultatele: 48-18 şi 37-16 cu Bosnia Herţegovina, 32-20 şi 31-24 cu Grecia, 26-24 şi 25-23 cu Croaţia.
24 de echipe în premieră la CE de handbal feminin
Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start, iar meciurile vor fi găzduite în grupele preliminare de Debrecen (grupele A şi B), Basel (C şi D) şi Innsbruck (E şi F), în grupele principale de Debrecen şi Viena, capitala Austriei urmând a găzdui şi fazele finale.
Primele două clasate în fiecare grupă preliminară se vor califica în grupele principale, transmite News.ro.
La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.
Va fi primul Campionat European fără Cristina Neagu în lot, golgeter all-time al competiţiei (303 goluri), handbalista luând decizia să-şi încheie cariera la reprezentativă după CM2023. De atunci s-au retras mai multe jucătoare de bază din reprezentativă.
Deţinătoarea trofeului european este Norvegia.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank