G4Media.ro

SNSPA a transmis Avocatului Poporului o petiție pentru a-i solicita sesizarea Curţii…

Foto: Facebook.com/Remus Pricopie

SNSPA a transmis Avocatului Poporului o petiție pentru a-i solicita sesizarea Curţii Constituţionale a României în cazul Călin Georgescu. Cererea inițială a SNSPA direct către CCR ar fi inadmisibilă

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a transmis joi Avocatului Poporului o petiție pentru a-i solicita sesizarea Curţii Constituţionale a României cu invalidarea primului tur al alegerilor prezidențiale, potrivit unui comunicat al SNSPA. Universitatea condusă de rectorul Remus Pricopie susține că CCR trebuie sesizată după ce candidatul Călin Georgescu a încălcat prevederile Art. 81 din Constituţia României (articolul referitor la alegerea președintelui României).

  • Solicitarea SNSPA către Avocatul Poporului vine după ce joi dimineață tot SNSPA sesizase ea însăși Curtea Constituțională pentru suspendarea turului doi al alegerilor prezidențiale de duminică, pentru scoaterea lui Călin Georgescu de pe buletinele de vot și reluarea primului tur al prezidențialelor, după cum a declarat rectorul Remus Pricopie, pentru Edupedu.ro. Sesizarea directă de către SNSPA a CCR e admisibilă, potrivit lui Toni Neacșu, fost membru CSM.

Petiția adresată de SNSPA către Avocatul Poporului:

Către: Avocatul Poporului

Doamnă Președinte Renate Weber,

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) vă adresează prezenta petiție pentru a vă solicita sesizarea Curții Constituționale a României, în conformitate cu atribuțiile prevăzute la art. 15 din Legea 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, republicată, cu invalidarea primului tur al alegerilor prezidențiale, având în vedere încălcarea prevederilor Art. 81 din Constituția României de către candidatul Călin Georgescu.

Motivele solicitării:

Încălcarea Art. 81 alin. (1) din Constituția României:

Art. 81 alin. (1) din Constituție prevede că „Președintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.” În contextul campaniei desfășurate de domnul Călin Georgescu, există dovezi că votul alegătorilor nu a fost liber exprimat, fiind manipulat prin metode opace și subversive, care contravin standardelor democratice.

Campania sa a fost declarată oficial ca având un buget de „zero lei”, ridicând suspiciuni asupra surselor reale de finanțare și a eventualelor influențe externe.

Din informațiile transmise opiniei publice, prin desecretizarea documentelor care au fost prezentate în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Țării, din 28 noiembrie 2024, reiese că o parte semnificativă a populației a fost expusă unei campanii de dezinformare sistematică, menită să distorsioneze percepția asupra procesului electoral și să determine exprimarea votului într-un mod care nu reflectă voința reală a alegătorilor.

Dovezile care indică implicarea unor interese străine, mai exact a Federației Ruse, în orchestrarea și susținerea campaniei domnului Călin Georgescu, reprezintă o amenințare gravă la adresa democrației românești. Astfel de acțiuni subminează votul liber exprimat și încalcă principiile fundamentale consacrate de Constituție.

Prin utilizarea unor metode netransparente și a unei campanii bazate pe resurse neclare, candidatul Georgescu a creat un avantaj incorect față de ceilalți candidați. Acest lucru afectează egalitatea de șanse în competiția electorală, un alt principiu fundamental al democrației.

Solicitări:

Sesizarea Curții Constituționale a României cu invalidarea primului tur al alegerilor prezidențiale pe motivul încălcării Art. 81 alin. (1) din Constituția României, prin manipularea votului alegătorilor și compromiterea principiului votului liber exprimat, respectiv dispunerea reluării primului tur al alegerilor prezidențiale, sub stricta supraveghere a instituțiilor statului, pentru a garanta respectarea principiilor constituționale și a standardelor democratice.

Într-un stat de drept, respectarea principiilor constituționale și protejarea votului cetățenilor sunt priorități absolute. Curtea Constituțională a României are datoria de a apăra aceste valori fundamentale și de a garanta că procesul electoral rămâne unul corect, transparent și legitim.

Cu speranța că veți analiza cu celeritate și seriozitate această solicitare, vă mulțumesc anticipat.

Cu stimă,

Prof. univ. dr. Remus Pricopie,

Rector SNSPA

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează