Cotidianul Adevărul publică fotografii cu șeful AEP, Toni Greblă, la tăierea porcului alături un apropiat al extremistului Călin Georgescu și de George Simion
Cotidianul Adevărul a publicat fotografii în care apar Toni Greblă, șeful Autorității Electorale Permanente, alături de George Simion, președintele AUR, partidul care i-a declarat susținerea lui Călin Georgescu pentru turul al doilea, și Constantin Lupu, tatăl lui Andy-Constantin Lupu, cel care deține casa unde își desfășoară activitățile de campanie candidatul pro rus.
Potrivit sursei citate, fotografiile ar fi fost realizate anul trecut chiar în una din vilele din Izvorani unde se află în acesta perioadă Călin Georgescu.
“Mai exact, fotografiile intrate în posesia Adevarul îl arată pe Grebla la un eveniment tradițional românesc – tăierea porcului. Alături de el erau, printre alții, George Simion, președintele AUR, partidul care i-a declarat susținerea lui Călin Georgescu pentru turul al doilea, Cătălin Moroșanu, Constantin Lupu, tatăl lui Andy-Constantin Lupu, cel care deține casa unde își desfășoară activitățile de campanie candidatul independent”, scrie cotidianul citat.
Călin Georgescu, pro-rus cu discurs legionar, a făcut declarații de presă în seara turului 1 al alegerilor prezidențiale și a doua zi în fața unei vile din Izvorani, strada Complex Olimpic, după cum a dezvăluit G4Media. Reprezentanții lui Georgescu au precizat că acesta nu este sediul său de campanie și că de fapt nu are sediu de campanie.
Potrivit extrasului de carte funciară obținut de G4Media.ro, vila îi aparține lui Andy-Constantin Lupu.
Reporterii Adevarul au încercat să ia legătură cu șeful AEP pentru a explica ce legături are cu apropiații lui Călin Georgescu, însă până la ora publicării știrii acesta nu a răspuns apelurilor.
Cine e familia Lupu
Andy-Constantin Lupu este președintele Partidului LEU (Lege Educație Unitate). G4Media.ro a scris despre acest partid încă din mai 2022.
În 2021, Andy Lupu și un alt membru fondator al partidului LEU, Cosmin Marian Matache, figurau ca reprezentanți a două centre înființate de AUR în Ilfov pentru strângerea de semnături în vederea demiterii președintelui Klaus Iohannis. Matache a declarat atunci pentru G4Media.ro că el și Lupu nu mai fac parte din AUR ”pentru că nu ne mai reprezintă.”
Pe site-ul partidului LEU figurează ca vicepreședinte și senatoarea independentă Rodica Boancă (ex-AUR). ”Nu mai fac parte din partidul LEU, dar așa a rămas scris pe site. Am decis să mă retrag din politică”, a declarat senatoarea Rodica Boancă pentru G4Media.ro.
Andy-Constantin Lupu este asociat unic în firma Wolf Investment Group din Râșnov, cu activitate principală: ”alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei”. El a preluat firma în 2018 de la tatăl său, Constantin Lupu.
Constantin Lupu, tatăl lui Andy Lupu, este consilier la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, potrivit ultimei declarații de avere, completată în iunie acest an.
El a raportat și că a fost ”consilier relații” la Ministerul Educației. A declarat 9 terenuri și o casă de vacanță în Râșnov, Brașov, și un apartament în București.
Soția lui, Simona-Dorina Lupu, este acționară în firmele International Business Corporation și Consulting Business din Iași, cu domeniu principal de activitate: ”închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”, potrivit declarației de avere a lui Constantin Lupu și a documentelor firmei publicate în Monitorul Oficial.
Vechi susținător al partidelor extremiste
Potrivit captura.ro, în 2008, Constantin Lupu a donat 78.000 lei către PNG, condus pe atunci de Gigi Becali (acum candidat AUR la alegerile parlamentare). În 2007, Lupu a candidat fără succes din partea PNG la europarlamentare. Atunci, Becali a reușit să intre în Parlamentul European.
Legăturile lui Constantin Lupu cu politica tulbure din Republica Moldova
Constantin Lupu este prezentat pe site-ul Universității de Studii Europene din Moldova (USEM) drept conferențiar universitar, doctor în științe economice și șeful catedrei finanțe-contabilitate din cadrul facultății de științe economice a universității.
Potrivit CV-ului său de pe pagina universității, între 2005 – 2006, Constantin Lupu a absolvit un master în securitate și apărare națională la Universitatea Națională de Apărare din București. În 2014, și-a dat doctoratul la Institutul Național de Cercetări Economice al Academiei Române.
A declarat și că este consilier principal la Ministerul Economiei din Republica Moldova, însă reprezentanții ministerului au negat informația pentru Ziarul de Gardă.
Potrivit unei investigații de presă soop.ro și Ziarul de gardă, Constantin Lupu a obținut cetățenia Republicii Moldova în 2014 și are viză de rezidență într-un imobil din Chișinău care aparține lui Nicolae Andronic, un vechi politician de peste Prut, chiar fost vicepremier în două guverne ale Republicii Moldova de la finalul anilor 90.
Constantin Lupu a fost acționar în firma Ghips-Biruință SRL din Republica Moldova, alături de Nicolae Andronic. Potrivit documentelor firmei din Monitorul Oficial, firma a fost radiată în 2018.
Nicolae Andronic a admis pentru Ziarul de Gardă că Lupu locuiește în casa lui când vine la Chișinău:
- „Da, pe Lupu îl cunosc. E descendent de aici. Da, suntem prieteni. Da, am avut o firmă care nu a mers pentru că am dus materiale necalitative. El (Lupu) are viză de reședință la mine. El și-a restabilit cetățenia. Că e de aici. Eu plătesc numai impozite pentru dânsul. Da, când vine, trăiește pe aici, de ce să nu trăiască? Eu când mă duc, trăiesc la dânsul. Asta eu socot că facem unirea, dar când colo, nu facem bine… Când are lecții la universitate și nu se oprește la hotel, vine la mine, dacă eu-s acasă. Dacă nu-s acasă, nu vine. Eu mă mândresc cu o prietenie dezinteresată cu un român măcar, că toți sunt cu interese”, a declarat Nicolae Andronic.
Andronic a fost președinte al Partidului Țărănesc Creștin Democrat din Moldova, redenumit ulterior Partidul Popular Republican. În 2014, Nicolae Andronic i-a cedat partidul controversatului politician și om de afaceri Renato Usatâi. În 2015, partidul și-a schimbat denumirea din nou și a devenit „Partidul Nostru”.
Usatâi este un politician și om de afaceri controversat, fiind considerat foarte apropiat de cercurile de afaceri și interese rusești. A fost în trecut primar la Bălți. A candidat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și în acest an, și în urmă cu 4 ani. Acum s-a clasat pe locul 3, după Maia Sandu și Alexander Stoianoglo.
În 2021, Constantin Lupu a candidat pentru un post de deputat în parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Legii și Dreptății, fondat de un fost general, Nicolae Alexei. Acesta din urmă a fost deputat în partidul lui Iurie Roșca, un pretins unionist, conspiraționist și simpatizant al lui Călin Georgescu.
Într-un interviu din 2021, Lupu declara că Mariana Durleșteanu i-a propus să candideze pentru un post de deputat. Durleșteanu a fost ministru în guvernarea comunistă de la Chișinău între 2008 și 2009. În 2021, ea a fost desemnată pentru funcția de premier de către majoritatea constituită din Partidul Socialiștilor condus de pro-rusul Igor Dodon și Partidul Șor, fondat de oligarhul pro-rus Ilan Șor, fugit între timp la Moscova.
Podcastul ”În Gura Lupului” i-a avut invitați pe Călin Georgescu și pe generalul (r) SIE, Gheorghe Dragomir, adjunctul lui Mihai Caraman (decorat de KGB)
Pe 21 noiembrie, cu 3 zile înaintea turului 1 al alegerilor prezidențiale, Constantin Lupu l-a avut invitat la podcastul său de pe YouTube, ”În Gura Lupului”, pe candidatul independent la președinție, Călin Georgescu. Acesta a mai fost invitat în iunie, mai și februarie acest an.
Podcastul are peste 10 mii de abonați și este realizat de firma Cinematica Media Solutions, pe al cărei site figura și Andy Lupu, fiul lui Constantin Lupu. La descrierea podcastului este și anunțul ”Vrei să fii LEU? Te ajut EU!”
Pe 3 octombrie acest an, invitatul lui Constantin Lupu a fost și fostul șef operativ al SIE, generalul (r) Silviu Predoiu, candidat la președinție și fost membru în Partidul Pro România al lui Victor Ponta.
Pe 1 noiembrie, dar și în alte emisiuni din acest an, Constantin Lupu l-a avut invitat pe generalul (r) Gheorghe Dragomir. Acesta a fost adjunctul directorului SIE, Mihai Caraman, între 1990 și 1992. Este de notorietate că Mihai Caraman a fost decorat de KGB după ce a reușit să se infiltreze în structurile NATO pe vremea războiului rece.
Cine a condus Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, unde lucrează Constantin Lupu
Instituția a fost condusă până de curând de Gheorghe Cârciu, șeful PSD Diaspora, devenit europarlamentar în acest an.
Pe site-ul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași există fotografii de la semnarea unui acord de colaborare între UAIC, condusă pe atunci de rectorul Tudorel Toader (ex-ministru al Justiției pe vremea lui Dragnea) și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.