G4Media.ro

Covid: Gândurile și tentativele suicidare au crescut semnificativ în rândul tinerilor angajați…

Sursa foto: Pixabay

Covid: Gândurile și tentativele suicidare au crescut semnificativ în rândul tinerilor angajați în era Covid (studiu, Franța)

O nouă lumină asupra deteriorării sănătății mintale a tinerilor adulți în era Covid: frecvența gândurilor și tentativelor suicidare a crescut „semnificativ” în rândul tinerilor de 18-24 de ani care lucrau între 2020 și 2021 în Franța, potrivit unui studiu publicat marți și citat de Le Figaro.

Pentru prima dată, acest studiu realizat de Santé publique France urmărește evoluția pe parcursul a mai mult de un deceniu a proporției de gânduri și tentative suicidare în rândul adulților cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani care lucrează în Franța metropolitană.

Prevalența gândurilor suicidare în această populație a variat, de-a lungul anilor, între 3,2% și 4%. Grupa de vârstă 18-24 de ani, adulții care nu trăiesc cu un partener, cei care trăiesc fără copii, cei care au raportat o situație financiară dificilă, o stare de sănătate medie sau proastă și consum zilnic de alcool au prezentat un risc mai mare de gânduri suicidare în 2021. Studiul se bazează pe date din „Barometrele de sănătate” din 2010, 2014, 2017, 2020 și 2021, care se bazează pe declarații telefonice ale unor eșantioane reprezentative ale populației.

O altă constatare notabilă este că „doar în rândul celor mai tinere grupe de vârstă, și în special al grupei de vârstă 18-24 de ani, se poate observa o creștere a prevalenței gândurilor suicidare între 2020 și 2021”, ajungând la 7,1 % în această grupă de vârstă. Acest lucru contrastează cu o scădere sau o creștere moderată în alte grupe de vârstă. Cea mai mare proporție de tentative de sinucidere a fost observată, de asemenea, în rândul persoanelor în vârstă de 18-24 de ani care lucrau în 2017 și „în special în 2020 și 2021, devenind semnificativ mai mare decât în alte grupe de vârstă”.

Sănătatea mintală a tinerilor s-a deteriorat brusc

Aceste rezultate sunt în concordanță cu concluziile a numeroase studii efectuate în rândul populației generale, „demonstrând o deteriorare majoră a sănătății mintale a tinerilor adulți în timpul pandemiei Covid-19”, notează Santé publique France. În rândul bărbaților, angajații aveau cea mai mare prevalență a gândurilor suicidare în 2020 și 2021; în rândul femeilor, nu exista nicio diferență în funcție de categoria socio-profesională. În funcție de sectorul de activitate, industria de cazare și catering rămâne cea mai afectată de gândurile suicidare. Motivele invocate pentru gândurile suicidare au fost în principal legate de muncă și de familie, în proporții similare (aproximativ 40 %).

În cazul tentativelor de suicid, motivațiile au fost în primul rând legate de familie (40-45% din cazuri), urmate de cele legate de muncă (9%-14%) și exclusiv legate de muncă pentru 6% dintre bărbați și 2% dintre femei. „Deși faptul de a avea un loc de muncă este recunoscut ca un factor de protecție împotriva suicidului, expunerea la anumite situații de muncă nocive (hărțuire, latitudine decizională redusă, lipsă de sprijin din partea colegilor și a superiorilor etc.) este un factor de risc major pentru comportamentul suicidar”, subliniază studiul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Pe cei tineri i-am impins spre sinucidere fara niciun rost.