Conglomeratul de lux Kering, în negocieri cu autoritățile fiscale italiene privind casa de modă Alexander McQueen / Brandul britanic este acuzat că nu a declarat venituri de peste 60 de milioane de euro
Grupul francez de lux Kering a anunțat luni că poartă discuții cu autoritățile fiscale italiene în legătură cu o investigație ce vizează brandul Alexander McQueen, conform WWD.
„Kering confirmă că discuțiile sunt în desfășurare cu autoritățile fiscale italiene în ceea ce privește Alexander McQueen,” se arată într-un comunicat oficial, confirmând o informație dezvăluită inițial de agenția Reuters. „Compania și grupul Kering sunt încrezători în corectitudinea modului lor de operare și urmăresc aceste discuții într-un spirit de dialog constructiv,” se mai precizează în comunicat.
Potrivit Reuters, care a citat surse anonime, procurorii din Florența au deschis o anchetă privind declarațiile fiscale omise, după ce poliția financiară italiană a acuzat că Alexander McQueen nu a declarat venituri impozabile de 60-70 de milioane de euro în perioada 2016-2022.
Aceasta nu este prima confruntare a Kering cu autoritățile fiscale italiene. În 2019, conglomeratul a plătit Agenției Fiscale Italiene suma de 1,25 miliarde de euro pentru a soluționa o anchetă privind plățile fiscale legate de vânzările de produse Gucci în Italia între 2011 și 2017. Investigațiile au identificat o presupusă evaziune fiscală de 1,4 miliarde de euro, acuzând Kering că a evitat intenționat plata taxelor în Italia prin utilizarea unei subsidiare elvețiene, Luxury Goods International, pentru distribuția produselor Gucci.
De asemenea, în 2022, Kering a soluționat un alt conflict fiscal, de data aceasta legat de Bottega Veneta, plătind 186,7 milioane de euro Agenției Fiscale Italiene.
Un nou impozit major ar putea afecta grav Kering într-un moment sensibil, în contextul în care grupul implementează măsuri drastice de reducere a costurilor pentru a contracara o scădere estimată de 50% a profitului operațional în acest an. Concedieri, închideri de magazine și renegocieri de contracte sunt printre măsurile adoptate pentru redresarea companiei, care a avut un al treilea trimestru mai dificil decât se aștepta.
Noua investigație privind Alexander McQueen are loc pe fondul altor cazuri notabile de regularizare fiscală în Italia. De exemplu, Apple a plătit 318 milioane de euro în 2016, iar Google a achitat 306 milioane de euro în 2017 pentru a-și reglementa situația fiscală. În industria modei, companii precum Prada și Bulgari au încheiat, de asemenea, acorduri cu autoritățile fiscale italiene în trecut.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu