Compania coreeană Hanwha va produce în România sistemele de apărare antiaeriană K9 / ”Instalația de producție locală își propune să înceapă construcția în prima jumătate a anului 2025” / Va fi prima fabrică din Europa a companiei
Obuzierul autopropulsat (SPH) K9 Thunder de 155 mm va fi produs în România de compania din Coreea de Sud Hanwha Aerospace, anunță presa italiană.
Peter J K Bae, șeful Hanwha Aerospace România, care a fost înființată în octombrie 2024 pentru a sprijini producția în țară a K9 și a vehiculului asociat de realimentare cu muniție K10, susține că fabrica se va ridica anul viitor.
„Înființarea filialei din România este angajamentul nostru cheie de a consolida amprenta în această țară, contribuind la securitatea și economia României. De asemenea, este în conformitate cu un acord de compensare semnat cu guvernul român pentru contractul privind sistemele de artilerie K9 și K10”, a explicat Bae.
Hanwha Aerospace România a găsit deja câteva companii locale calificate pentru a lucra la program, dar continuă procesul pentru a adăuga mai mulți furnizori și subcontractori locali calificați.
„Instalația de producție locală K9 își propune să înceapă construcția în prima jumătate a anului 2025”, a declarat Bae. „Va fi prima facilitate de producție locală din Europa construită de Hanwha Aerospace. Instalația va fi una de ultimă generație, capabilă de testare a echipamentelor, cercetare, formare și MRO [întreținere, reparații și revizii], pe lângă producție”, spune șeful companiei locale.
Bae a mai precizat că Hanwha Aerospace România va avea capacitatea de a produce IFV-uri Redback în cazul în care contractul IFV din România, sau chiar din altă parte a Europei, va fi obținut.
Întrebat ce beneficii poate aduce Hanwha României prin fabricarea locală a SPH-urilor K9 și, eventual, a IFV-urilor Redback, Bae a declarat că „România încearcă să își consolideze capacitățile de apărare autonome, iar în acest scop este foarte important să producă, să furnizeze și să întrețină echipamentele de apărare în timp util. În acest sens, se așteaptă ca Centrul de excelență Hanwa să contribuie la consolidarea într-o mai mare măsură a apărării independente și a descurajării României”.
„În plus”, a spus Bae, „pe baza cooperării active și a parteneriatelor cu companiile locale de apărare, se va realiza un transfer tehnologic relevant, care va duce la dezvoltarea și modernizarea industriei românești de apărare.”
Promovând calitățile ofertei IFV a Hanwha în România, Bae a afirmat: „Putem spune că Redback este cel mai modernizat vehicul blindat de luptă pentru infanterie, dispunând de tehnologia și performanțele de care armata română are nevoie. Redback și-a dovedit deja performanța superioară în comparație cu concurenții săi în cadrul proiectului australian Land 400 Phase 3.”
Printre capacitățile Redback se numără un confort sporit pentru echipaj prin utilizarea șenilelor de cauciuc și a unei suspensii independente; niveluri ridicate de protecție, la interior și la exterior, pentru a se potrivi unei game de scenarii de luptă; și un sistem de protecție activă pentru a contracara amenințările antiblindate directe.
„Prin selectarea Reback, piața românească de apărare va fi revitalizată prin cea mai recentă producție locală IFV și transfer de tehnologie”, a declarat Bae. „Nivelul ridicat de comunalitate între K9 și Redback cu privire la sistemele lor de șasiu și de transmisie este un factor cheie pentru a aduce beneficii industriei.”
Selectarea Redback de către Australia în iulie 2023, după care a urmat un contract în decembrie 2023, este cu siguranță un argument puternic pentru adoptarea sa în România. Redback a fost supus unui test de teren riguros, care a durat un an, de către Forțele de Apărare Australiene, pentru a câștiga în cele din urmă în fața IFV-urilor bazate pe BAE Systems Hägglunds CV90, General Dynamics Land Systems Ajax și Rheinmetall Lynx KF41.
Coreea de Sud a anunțat la începutul lunii noiembrie că nu exclude livrarea directă de arme Ucrainei.
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, a făcut atunci o aluzie la o posibilă ajustare a politicii Seulului în acest domeniu, ca urmare a informaţiilor potrivit cărora soldaţi nord-coreeni sunt pregătiţi să lupte în Ucraina.
„Acum, în funcţie de nivelul de implicare a Coreei de Nord, ne vom ajusta treptat strategia de sprijin în mai multe etape. Aceasta înseamnă că nu excludem posibilitatea furnizării de arme”, a declarat şeful statului în cadrul unei conferinţe de presă la Seul.
Ministerul Apărării din Coreea de Sud a declarat marţi că peste 10.000 de soldaţi nord-coreeni au sosit în Rusia, cu un ”număr semnificativ” în zonele de pe linia frontului, inclusiv în regiunea Kursk, unde forţele ucrainene au organizat o incursiune în august.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.