G4Media.ro

Primul pas formal spre un tren de navetă pe ruta Gara de…

Sursa foto: G4

Primul pas formal spre un tren de navetă pe ruta Gara de Nord – Căciulați – Snagov Plajă/ Greci

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) a lansat joi în consultare de piață documentația tehnică pentru achiziția serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Introducerea și, ulterior, dezvoltarea serviciilor de tren urban și metropolitan București – Ilfov” traseu: București Gara de Nord – Căciulați – Snagov Plajă/ Greci, potrivit unui comunicat al instituției.

Până la data de 5 februarie 2025 TPBI așteaptă din partea agenților economici interesați propuneri privind determinarea valorii estimate a achiziției de servicii pentru elaborarea Studiului de fezabilitate aferent traseului București Nord – Căciulați – Snagov Plajă/ Greci, precum și pentru îmbunătățirea cerințelor din specificațiile tehnice.

Consultarea de piață a fost publicată portalul oficial SICAP.

Traseul București Nord – Căciulați – Snagov Plajă/ Greci (aprox. 60 km de cale ferată) ce reprezintă una dintre rutele majore de deplasare pentru locuitorii din Județul Ilfov, precum și din județul învecinat, Ialomița, deservind direct nordul Municipiului București, Orașele Chitila și Otopeni, precum și comunele Mogoșoaia, Corbeanca, Tunari, Balotești, Snagov, Gruiu, Moara Vlăsiei și Grădiștea.

Obiectivul proiectului este acela de a identifica investițiile necesare redeschiderii circulației feroviare pe secția Căciulați – Snagov (13 km), modernizarea stațiilor și punctelor de oprire existente, precum și introducerea unor puncte de oprire/ stații noi, amenajarea spațiilor din zona stațiilor, în particular, și a căii ferate, în general, pentru a crește accesibilitatea la și din trenuri, accesibilitatea și atractivitatea zonelor învecinate căii ferate (modernizarea intersecțiilor dintre calea ferată și căile de comunicații intersectate, modernizarea drumurilor, aleilor pietonale, instalarea de panouri fonoabsorbante, amenajarea de spații de recreere și bariere verzi etc.).

Proiectul de investiții preconizat de TPBI vizează cofinanțarea din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Transport 2021 – 2027.

Proiectul este unul complex, investițiile preconizate fiind corelate și complementare investițiilor în infrastructura feroviară rezultate din proiectele din faza I a trenului metropolitan București – Ilfov (pe traseul semi-inelului de nord al Bucureștiului, respectiv București Obor – București Băneasa – Carpați – București Nord – București Vest, și pe traseul București Nord – Chitila – Buftea – Periș), proiectul de modernizare a Complexului Feroviar București, proiectul de construcție a liniei ce va deservi viitorul Terminal 2 al Aeroportului Internațional Henri Coandă, proiectele de investiții pentru construirea Autostrăzii A0, Drumul Radial 4, proiectele de achiziții de material rulant derulate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară și proiectele de investiții programate și derulate de unitățile administrativ teritoriale de pe traseul analizat.

Realizatorul documentației tehnico-economice trebuie să fie autorizat pentru lucrările de proiectare pe calea ferată, precum și alte autorizații cerute de legislația specifică și trebuie să asiste beneficiarul și în procedurile de avizare și aprobare a soluțiilor tehnice identificate precum și a indicatorilor tehnico-economici de investiții.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Aferim! Să vedem și cum se leagă și cu transportul public auto local, să nu se mai oprească la limita localității. Din Balotești, cu linia locală, cum ne legăm cu aeroportul Otopeni, unde este tren sau autobuz și va fi metrou sau tren? Apoi, în autobuzele ce leagă Bucureștiul de comunele din nord (că poate pe celelalte linii o fi mai bine) poate prăznuim în fiecare zi pe Sfântul Săpun și Sfintele Apă Caldă și Pastă de Dinți!