G4Media.ro

Zeci de demisii în judeţul Braşov, după ce funcționarii au avut de…

Sursa foto: Accor

Zeci de demisii în judeţul Braşov, după ce funcționarii au avut de ales între salariu și pensie / Au plecat arhitectul – şef  al județului și directorul economic al Primăriei Brașov

Prin sentința Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, emisă la finalul lunii ianuarie, un funcţionar public care are şi o decizie de pensionare nu mai poate lucra în administraţie, fiind nevoit să plece din instituţie, relatează Bună Ziua Brașov.

Din structura Consiliului Județean Brașov au plecat 11 persoane, dintre care 9 funcţionari şi 2 cu statut de personal contractual. „Pentru posturile unice, cum este cazul arhitectului – şef, vom putea organiza concursuri. În celorlalte posturi va trebui să găsim soluţii”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Din Primăria Braşov au plecat 5 persoane care cumulau pensia cu salariul, printre ei fiind directorul economic al Primăriei Braşov, Marilena Tudorache. De asemenea, potrivit informaţiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, au mai plecat persoane de la „Achiziţii” sau „Tehnic”, „Amenajarea Teritoriului”, departamente importante în cadrul instituţiei.

Din Primăria Codlea au plecat 12 pensionari. „Ne-a plecat arhitectul – şef, dar şi colegi de la «Tehnic» şi «Investiţii», iar pentru înlocuirea lor este greu să găseşti oameni”, a declarat Primarul Mihai Cîmpeanu.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Au dreptate primariile, este foarte greu sa gasesti oameni care sa cumuleze pensia cu salariul.

    • Chestia nasoala e ca se produce o filtrare negativa: cand strigi asa, nenominal cine vrea sa plece, vor pleca intai cei care se simt mai tari ca-si pot gasi de lucru in alta parte. Ceilalti, lasa capu-n pamant si asteapta sa se intruneasca numarul u cei care pleaca voluntar.
      E greu sa le spui direct, nominal: tu, tu, tu … luati salariul de pomana. Hai, plecati acasa!
      … pentru ca iti pui singur paie aprinse in cap, astia care (nu) lucreaza in primarii sunt toti cu proptele…

  2. Titlul induce ideea că se poate opta între pensie și salariu, dar opțiunea aceasta trebuia să aibă loc înainte de momentul indeplinirii condițiilor pentru ieșirea la pensie. Situația celor care trebuie să plece a fost clarificată prin decizia ICCJ , în sensul în care ei deja au optat – toți au decizii de pensionare – neavând importanță dacă nu încasează două venituri ! Deci chiar dacă pensia a fost suspendată, funcționarul tot va trebui să plece.