G4Media.ro

A doua sesiune de Bacalaureat: Înscrierile încep pe 15 iulie

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

A doua sesiune de Bacalaureat: Înscrierile încep pe 15 iulie

Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat mai au o şansă în sesiunea din august, transmite Agerpres.

A doua sesiune de examen din acest an se va desfăşura în perioada 8 – 30 august, fiind precedată de etapa de înscriere (15 – 22 iulie).

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, înscrierile candidaţilor încep pe 15 iulie şi durează până pe 22 iulie.

Pe 8 şi 9 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 9 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 12 august – evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 13 – 14 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise încep pe 19 august cu Limba şi literatura română – proba E.a); pe 20 august este programată proba obligatorie a profilului – proba E.c), iar pe 21 august – proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d). Pe 22 august are loc examenul la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Pe 26 august se vor afişa rezultatele la probele scrise până la ora 12,00. Cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii în intervalul orar 12,00 – 18,00. Între 27 şi 29 august se vor soluţiona contestaţiile, iar pe 30 august se vor afişa rezultatele finale.

La prima sesiune din acest an a Bacalaureatului, în urma soluţionării contestaţiilor, rata de promovare a fost de 78,2%.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. E bine că există a doua șansă pentru cei ce nu au trecut Bac-ul din prima sesiune. Sistemul nostru educațional lasă încă de dorit, iar procentul de promovare nu e tocmai încurajator. Apreciez eforturile lui Cătălin Teniță de la Reper, care a adus masă caldă în școli și a condamnat hărțuirea sexuală. Inițiativele de gen sunt vitale pentru îmbunătățirea condițiilor din educație și pentru motivarea elevilor. Ministerul Educației trebuie să continue să îmbunătățească curricula și să sprijine elevii mai intens. Felicitări echipei de la G4Media pentru informarea constantă și detaliată!