G4Media.ro

A fost inaugurat la Cluj primul spital de psihiatrie pediatrică din Transilvania…

Sursa foto: Pixabay

A fost inaugurat la Cluj primul spital de psihiatrie pediatrică din Transilvania / A costat aproape 40 de milioane de lei

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a construit de la zero şi a inaugurat, marţi, un spital de psihiatrie pediatrică, unic la nivel naţional din punctul de vedere al facilităţilor, transmite Agerpres.

„Consiliul Judeţean a construit primul spital de la 0, unic la nivel naţional din punct de vedere funcţional şi al facilităţilor de care dispune. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a inaugurat marţi, 14 mai 2024, Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, ca urmare a finalizării şi recepţionării lucrărilor realizate cu fonduri europene”, se arată într-o informare a CJ Cluj.

Finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, proiectul european în valoare totală de 38.869.411,90 lei, cu T.V.A. inclus, a vizat, în principal, extinderea suprafeţei clădirii existente atât pe verticală, cât şi pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua construcţie are, astfel, un regim de înălţime de S+P+3E, aria desfăşurată ajungând la nu mai puţin de 3.643 mp.

De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Cluj urmează să doteze Ambulatoriul unităţii medicale cu peste 1.000 de echipamente (paturi, saltele, noptiere, mese, scaune, dotări IT, dotări de divertisment etc.), în valoare de 2.930.000 de lei, finanţarea fiind asigurată atât din fonduri europene, cât şi din bugetul instituţiei.

„Este o nouă investiţie pe care am finalizat-o pentru Spitalul nostru de Copii şi în beneficiul pacienţilor care vor fi examinaţi şi trataţi în cadrul acestui Ambulatoriu. Satisfacţia este cu atât mai mare cu cât vorbim de singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania şi una din cele doar trei din ţară, unică la nivel naţional din punct de vedere funcţional şi al facilităţilor de care dispune”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Parterul edificiului medical găzduieşte recepţia, secretariatul, serviciul de primire-internare, dar şi compartimentul de spitalizare „de o zi”, cu o capacitate de 15 paturi. Tot la parter este şi spaţiul ambulator, pentru un acces cât mai facil al pacienţilor şi al aparţinătorilor. În această zonă vor fi acordate servicii medicale celor care nu necesită internare, fiind asigurată şi asistenţa premergătoare sau cea posterioară internării.

La primul etaj se regăseşte compartimentul de spitalizare permanentă, care are 30 de paturi, împărţit în nuclee de îngrijire în funcţie de vârstă. La acest nivel sunt şi încăperi destinate activităţilor medicale, dar şi sala de ergoterapie pentru activităţi creaţional-educative.

La etajul doi se află compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de 10 paturi, serviciul de terapie acută, zona activităţilor medicale, precum şi o curte interioară. Cel de-al treilea etaj cuprinde atât spaţii destinate învăţământului – amfiteatru, două laboratoare şi o sală de lucrări practice pentru studenţi, o bibliotecă media etc., dar şi o sală de şcolarizare a copiilor internaţi şi una de kinetoterapie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează