G4Media.ro

A fost înfiinţat Consiliul Naţional al Siguranţei Pacientului

sursa foto: Pexels

A fost înfiinţat Consiliul Naţional al Siguranţei Pacientului

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate anunţă înfiinţarea Consiliului Naţional al Siguranţei Pacientului (CNSP), printr-un ordin, care a fost publicat marţi în Monitorul Oficial.

Conform unui comunicat transmis Agerpres, Consiliul este un organism de specialitate consultativ, fără personalitate juridică, neremunerat, condus de un preşedinte şi de un Birou Executiv, aleşi în Adunarea Generală.

Din componenţa Consiliului Naţional al Siguranţei Pacientului fac parte reprezentanţi ai societăţilor ştiinţifice şi profesionale medicale, structuri asociative ale pacienţilor, membri ai Academiei Române, precum şi ai Academiei de Ştiinţe Medicale, alţi profesionişti din sănătate, cu aprobarea Adunării Generale.

Principalele obiective ale CNSP:

  • formarea şi implementarea culturii siguranţei pacientului în rândul profesioniştilor din sănătate;
  • formarea şi implementarea culturii calităţii şi siguranţei serviciilor de sănătate în rândul pacienţilor şi aparţinătorilor;
  • activităţi de cercetare specifice asigurării calităţii serviciilor de sănătate şi siguranţei pacientului.

Consiliul face propuneri de acţiuni şi proiecte pentru creşterea siguranţei asistenţei medicale; colaborează cu instituţiile de învăţământ superior şi cu alte instituţii de formare medicală în stabilirea nevoilor de formare a profesioniştilor din sănătate în domeniul asigurării şi îmbunătăţirii continue a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului; constituie comisii de specialitate şi stabileşte atribuţiile acestora, în realizarea obiectivelor propuse.

De asemenea, CNSP formulează propuneri de îmbunătăţire sau actualizare a ghidurilor, protocoalelor de practică medicală şi a procedurilor din care acestea fac parte; analizează nivelul de implementare de către profesionişti a bunelor practici diagnostice şi terapeutice pe specialităţi; elaborează recomandări de bune practici diagnostice şi terapeutice, în vederea stabilirii limitelor de competenţă, precizează comunicatul citat.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Ca sa ingropi o problema faci o comisie, un consiliu!
    Sau ceva asemănător!

  2. Neremunerat!Ăștia abia se mișcă pe bani mulți…pe 0 lei o să facă 0 munca.

  3. O comisie cu membri ai Academiei Române, precum şi ai Academiei de Ştiinţe Medicale, adica 2 dintre cele mai mari organizatii bazate exclusiv pe nepotisme, pile , relatii, spagi, plata datorii politice, este o idee gresita din conceptie.
    Il plac pe Vlad Voiulescu, dar e prea naiv daca face o comisie care sa imbunatateasca un sistem pe care chiar membrii acesteia l-au stricat si mentinut in mizerie cu buna stiinta. Cei din cele 2 Academii sunt exact cei care trebuie inlaturati pentru a schimba ceva in tara asta.
    Dau cateva exemple de membri ai Academiei de Stiinte Medicale : Beuran Mircea , Lascăr Ioan , Oprescu Sorin, practic 99% din numele de pe lista sunt dinozauri pesedisti, cu probleme penale

    • Sa nu il uitam nici pe Streinu Cercel, alt membru marcant.
      Ceilalti de pe lista sunt de aceiasi factura, dar mai discreti.

    • @Mario 5. Ideea e f buna. Important este sa fie cat mai multi specialisti, care sa eclipseze cacademicieni gen beurean si cercel. Sa fie antrenati si pacientii, sa aiba loc dezbateri face à face, numai asa se poate imbunatatii cultura sanitara a populatiei si responsabiliza corpul medical. Amenzi, destituiri poate da oricine, din pacate -degeaba.

  4. Inca un consiliu pentru a mai poata sifona niste bani din buzunarul pacientului. Pe langa ca platim taxe pentru cel mai prost sistem medical din lume, trebuie sa dam si spaga cand merge la zeul medic acumbo sa mai platim si niste salarii unor incompententi numiti politic care nu o sa aiba nici o legatura cu siguranta pacientului.
    Vreti siguranta pacientului????
    Retrageti licentele de libera practica a medicilor ce fac malpraxis! Asa o sa se filtreze sistemul de medici facuti pe pile. Tot asa o sa ramana si romanica fara medici ca la noi toti sunt pe pile si relatii, 0 performata doar analfabeti plini de sine si aroganti.
    Tara exportatoare de creiere!!
    Care creiere???

  5. Neremunerat sau ne – renumerat sau naiba știe cum. Dar sa vedeți ce acces la finanțări nerambursabile în numele „siguranței”

  6. Mă speriasem; am crezut că s-a mai inventat încă o instituție care să paraziteze veniturile cetățenilor așa cum sunt o bună parte din instituții și chiar unele ministere cu tot ce au in subordine!