G4Media.ro

A fost semnat ordinul de începere a construirii Institutului Oncologic Timişoara. Proiectul…

Sursa foto: Pexels

A fost semnat ordinul de începere a construirii Institutului Oncologic Timişoara. Proiectul va dura trei ani și jumătate

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alfred Simonis, a anunţat miercuri semnarea ordinului de începere a construirii viitorului Institut Oncologic Timişoara de către Compania Naţională de Investiţii, în trei ani şi jumătate urmând ca proiectul să fie finalizat, transmite Agerpres.

„În această dimineaţă a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Institutul Oncologic Timişoara, pe locul ruinii a ceea ce de 30 de ani se spune de către oamenii politici că va fi un spital (municipal – n.r.). Începe proiectarea urmată de demolarea ruinelor şi de construcţia noului Institutul Oncologic. Este o mare victorie, un proiect complicat, greu de dus, probabil cea mai mare finanţare din afara Capitalei, în domeniul sanitar din România, care este atât de avansată. După zeci de ani de promisiuni, iată că se şi întâmplă ceea ce promiteam în anii trecuţi”, a declarat Alfred Simonis.

Investiţia se ridică la circa un miliard de lei.

Săptămâna trecută, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Spitalul va fi al Ministerului Sănătăţii, iar de execuţia lucrărilor se ocupă Compania Naţională de Investiţii.

Viitorul Institut Oncologic va deservi pacienţi din toată regiunea de vest a ţării, la o capacitate de 250 de paturi şi un ambulatoriu integrat cu 26 de paturi, şase săli de operaţie şi o secţie de terapie intensivă. Aici va funcţiona şi un centru de transplant, un laborator de imagistică, un centru de radioterapie şi un laborator de medicină nucleară.

Institutul de Oncologie Timişoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional, acesta urmând să fie un centru de excelenţă în specialitatea oncologie, care va polariza cazurile dificile din regiune şi va adăposti un important sector de cercetare şi inovare în acest domeniu, pentru a oferi pacienţilor acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat.

Incidenţa bolilor oncologice în judeţul Timiş este crescută, fiind luaţi în evidenţă în jur de 15.000 de bolnavi de cancer, cărora li se adaugă anual în jur de 2.300 de noi cazuri. Cel mai frecvent afectate organe sunt la femei sânii şi colul uterin iar la bărbaţi aparatul respirator, în special plămânii, precum şi colonul, rectul şi prostata. În prezent, secţiile de oncologie din sistemul public timişorean fiinţează în mai multe locuri improprii şi cu o capacitate insuficientă şi deservesc pacienţi din toată zona de vest a ţării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Fiecare fată de pe FALUNKI18 e gata să fie luată tare.