A murit Olivia Newton-John / Avea 73 de ani / Cântăreață și actriță s-a remarcat datorită rolului său din filmul „Grease” / Bunicul ei a fost laureatul Premiului Nobel pentru fizică Max Born
Olivia Newton-John, cântăreața australiană a cărei voce au făcut-o una dintre cele mai mari vedete pop ale anilor ’70 și a fermecat generații de spectatori în filmul de succes „Grease”, a murit luni, potrivit unei declarații a soțului ei. Ea avea 73 de ani, informează CNN.
„Olivia Newton-John s-a stins din viață liniștită în această dimineață, la ranch-ul ei din sudul Californiei, înconjurată de familie și prieteni. Rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente foarte dificile”, a scris soțul ei, John Easterling, într-o declarație pe contul verificat de Instagram al cântăreței.
„Olivia a fost un simbol al triumfurilor și al speranței timp de peste 30 de ani, împărtășind călătoria ei cu cancerul la sân”, a completata acesta.
Cântăreața a dezvăluit în septembrie 2018 că se trata de cancer. A fost al treilea diagnostic de cancer al ei, după luptele cu cancerul de sân de la începutul anilor ’90 și din 2017.
Datorită unei serii de hituri country și soft-rock, Newton-John era deja o cântăreață populară la sfârșitul anilor 1970. Dar rolul ei de alături de John Travolta în „Grease” din 1978, probabil cel mai popular film muzical din toate timpurile, a ridicat-o la un nou nivel de celebritate.
Newton-John a cântat în trei dintre cele mai mari hituri ale filmului: duetele „You’re The One That I Want” și „Summer Nights” cu Travolta și balada ei solo, „Hopelessly Devoted To You”.
Născută în Cambridge, Anglia, în 1948, Newton-John, nepoata s-a mutat cu familia ei în Melbourne, Australia, când avea cinci ani. Bunicul ei a fost fizicianul Max Born, laureat al Premiului Nobel, unul dintre fondatorii mecanicii cuantice, iar în autobiografia sa din 2019, Newton-John a scris: „În 1933, bunicul meu evreu a fugit din Germania împreună cu soția sa, Hedwig, pentru a scăpa de regimul lui Hitler.
„El nu a fost doar o minte strălucită, ci și un mare umanist care a ajutat evreii să scape din Germania. Sunt extrem de mândră de bunicul meu iubitor de pace.”
După ce a câștigat un concurs de talente la o emisiune TV, „Sing, Sing, Sing”, în adolescență a format un grup de fete și a început să apară în emisiuni săptămânale de muzică pop în Australia.
Newton-John a înregistrat primul ei single în Anglia în 1966 și a înregistrat câteva hituri internaționale, dar a rămas în mare parte necunoscută publicului din SUA până în 1973, când „Let Be There” a devenit un hit de top 10 atât în topurile de muzică contemporană pentru adulți, cât și în cele country.
A urmat o serie de hituri No. 1 ușor de ascultat, inclusiv „I Honestly Love You”, „Have You Never Been Mellow” și „Please Mr. Please. Please”.
Apoi a venit „Grease”, care a fost filmul cu cele mai mari încasări din 1978 și a devenit un fenomen cultural de durată.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.