A sărit în piscină și a rămas complet paralizat, cu dublă fractură cervicală. Recuperarea la Spitalul Sfântul Sava, l-a repus pe picioare, în doar 6 luni (P)
Petru a suferit un accident la piscină, cu fractură de coloană cervicală în două locuri. A paralizat complet. Nu-și mai putea mișca nici degetele. După operație, a ajuns pe targă la Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon.
”Am început cu evoluție mică, dar foarte importantă, cu mișcatul degetelor de la mâna stângă, de la picior. Aici, la Sfântul Sava, găsești absolut totul în materie de echipamente de recuperare. Nu cred că există ceva ce nu găsești aici. Iar relația cu kinetoterapeuții este de parcă ne-am cunoaște din copilărie. Contează foarte mult să vii la sala de recuperare cu drag, căci este foarte obositor, presupune un efort mare, dar nu prea simți acest efort datorită personalului. Simți că evoluezi și ai un confort psihic, care ajută foarte mult” – Petru Petecilă, pacient al Spitalului Sfântul Sava.
Recuperarea medicală începută de Petru la Spitalul Sfântul Sava, după o operația la coloana cervicală, a dat rezultate vizibile încă din primele două săptămâni. După cinci luni de la internare, pacientul putea să meargă susținut, iar după încă o lună a fost externat mergând pe propriile picioare.
”I-am spus, din clipa în care a intrat în spitalul nostru, că va merge singur la finalul terapiei și că eu îl voi conduce până la ieșirea din spital. Era neîncrezător, pentru că nimeni nu-i mai dădea vreo șansă. Acum, la externare, a cerut să-l conduc până la mașină. A fost o mare bucurie pentru mine să văd încă un tânăr pus pe picioare de colegii mei, de la medicii specialiști în recuperare medicală, terapeuți, asistenți și infirmiere, până la ambulanțieri și bucătărese. Fiecare are contribuția lui la succesul final”, spune Alina Ion, managerul Spitalului Sfântul Sava.
În Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava din Pantelimon, fondat și condus de psihologul Alina Ion, sunt multe cazuri grave. Considerate fără șanse, în spitalele unde pacienții au fost operați, cazurile acestea devin, la Sfântul Sava, așa-zise minuni: tineri aduși pe targă, în stare vegetativă, ori imobilizați complet, care nu-și mai pot mișca nici ochii, devin din nou funcționali, după eforturile uriașe ale terapeuților dinacest centru medical de excelență.
Spitalul Sfântul Sava are 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie pentru 118 paturi autorizate, ceea ce înseamnă că grija și timpul dedicate recuperării fiecărui pacient internat sunt generoase. În secția de urgențe, dotată cu 18 paturi dotate cu monitoare ATI, pot fi internați pacienții care au suferit intervenții chirurgicale de orice natură, la 48 de ore după operație. Tot aici pot fi îngrijite și cazurile grave, de paliație.
Centrul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensive. Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.
Spitalul Sfântul Sava face internări pentru recuperare medicală sau îngrijiri paliative în saloane cu 2 sau 3 paturi. Fiecare salon este conectat la instalația de oxigen, are baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii și este supravegheat video din camerele de gardă, astfel încât în orice moment, pacienții aflați în dificultate sau care au nevoie de ajutor, să fie observați și sprijiniți.
Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:
0724.021.090 | 0724.338.881
contact@spitalulsfantulsava.ro
https://spitalulsfantulsava.
https://spitalulsfantulsava.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank